Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čertí škola se v lecčem podobá té lidské. Neposední žáci, přísný a stále zamračený řídící, shovívavý třídní, který na své žáky nedá dopustit. Trojici maturantů (R. Vojtek, M. Zelenka a R. Kalvoda) z naší pohádky je uložen nadmíru obtížný úkol. Mají získat pro peklo hříšné duše pekaře (M. Etzler) a mlynáře (J. Štěpnička). Jenže se mezi čerty, pekaře a mlynáře připlete výřečná slečna Kordélie (V. Cibulková) a plnění čertích úkolů je náhle v ohrožení. Poradit si musí žáci sami. Neobstojí-li v závěrečné maturitní zkoušce, budou v pekle všem pro smích, a navíc jim hrozí dalších třináct let po škole. A to je trest přímo pekelný. (Česká televize)

(více)

Recenze (32)

heavy66 odpad!

všechny recenze uživatele

Pohádková komedie, to je když herci strašlivě přehrávají, mluví divnými hlasy a tváří se jako idioti ?! Kde jsou ty časy, kdy česká herecká elita (Menšík, Hrušínský, Čepek, Libíček, Šafránková a další) díky svému hereckému talentu a kvalitním scénářům vytvářela mezinárodní proslulost české pohádky ? ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Tož Vilma byla excelentní, hodně pobavila. Asi jsem v polovině ztratil koncentraci, protože mi další návaznosti naprosto unikly, a přestal jsem to chápat. No, podruhé to riskovat nebudu, a paní Cibulkové velkých dvacet s hvězdičkou hihihi. Jinak tam žádná zajímavá postava nebyla, a navíc jich na můj vkus bylo zbytečně hodně. ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Topíš? Topím! Hněteš? Hnětu! Válíš? Válím! Sypeš? Sypu! Sázíš? Sázím! Pečeš? Peču! 40letá Vilma Cibulková (Kordélie, která jede po mlynáři) sice napodobovala Jiřinu Bohdalovou, ale byla jedinou koukatelnou postavou. Čert 31letého Romana Vojtky je stejně přesvědčivý jako fialová kráva na obalu čokolády Milka. Snad jen druhý čertí maturant 30letého Radima Kalvody (Felix) stál trochu za řeč. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Úvodní píseň slibuje povedenou pohádkovou taškařici, ale pohádka je docela nudná. Miroslav Etzler a Vilma Cibulková jsou sice výborní, ale se pořádně nic neděje. Nakonec ani to studio by mi až tolik nevadilo, kulisy jsou věrně zpracované, ale pobíhání čertů od ničeho k ničemu bez jakékoliv zábavy, napětí či akce je zkrátka málo zajímavé. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Laciná pohádková moralita s dost nepřesvědčivým maskováním čertů a špatně napsaným příběhem, který je spíš mozaikou scének než jednolitým dějem. Smířlivější ale jsem kvůli Vilmě Cibulkové, která jako vdáváním posedlá pihatá Kordélie hraje mnohem vyšší ligu, než za kolik stojí celá tahle pohádka. /5. 5. 13./ ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama