Reklama

Reklama

Vymítač ďábla III

  • USA The Exorcist III (více)
Trailer

VOD (1)

Pekelná brána se opět otevírá! George C. Scott jako policejní vyšetřovatel Lt. Kinderman pátrá po vrahovi záhadných a brutálních vražd. Nevěří na démony a jejich nadpřirozenou moc. Ještě ne. Nevysvětlitelné úkazy v nemocnici pro choromyslné nezanechávají žádné stopy k rozluštění děsivého tajemství. Jaká síla však vede nemocnou ženu, aby se plazila po stropu zcela obratně a neslyšně jako moucha? A snad i vraždila? (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (91)

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele

Musí se nechat, že autor knižní předlohy William Peter Blatty odvedl na režijní židli slušnou práci. Největší problém je ten, že je spíše spisovatel nežli scenárista. Nechává postavy dlouho mluvit a celé to má natočený pomalu. Místami se mu daří budovat pěkně atmosféru a nějaká ta hororová scéna potěší (scéna, kdy kamera zabírá většinu času záběr na chodbu a sledujeme zdravotní sestru a končí to lekačkou je bezesporu nejlepší scénou z celého filmu). Můj hlavní problém je ten, že film nedokázal vygradovat a celé to končí nějak divně. Během filmu je nám ukázán jednou (nevím to jistě) postava kněze, který následně přijde na konci a já vůbec nechápal jak to, že se tam najednou objevil a proč. Další věc je záporák. Toho si zde bravurně střihl Brad Dourif a jeho scény s Georgem Scottem jsou parádní. Ale zase jsem stejně jako u kněze nechápal, co se kolem něho děje. Film nedokázal objasnit celou situaci a nebo jsem to nepochopil.... ono je pravda, že jsem během filmu byl unavený, ale snad bych takovou věc postřehl nebo ne? A ta scéna, která byla v nebi, nebo co to sakra bylo, mělo být co prosím? Možná tady kritizuji, ale je to dobrý filmeček, který mě bavil a překvapil, že to není takový průser jak jsem čekal. Oproti původnímu filmu to ale zaostává. 6/10 ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

The Exorcist z roku 1973 je jedním z nejlepších hororů a musel ho vidět každej hororovej fanoušek. Dvojka je téměř odpadová záležitost a možná i proto jsem se do trojky nikdy nepuustil. O víkendu jsem ale na internetu četl článek. Cituji ,, Hororová streamovací platforma Shudder momentálně vydává dokumentární sérii 101 Scariest Horror Movie Moments. U této příležitosti padla na twitterovém účtu Shudder otázka, který jump-scare je podle uživatelů tím nejlepším. Přes dvě stovky lidí z řad hororových fanoušků a fanynek přispěly do diskuze, v níž se některé tituly – a především pak jeden konkrétní – opakovaly dost často na vyvození jasných závěrů. Lidé vyděšeně nadskakovali například u Čelistí, konkrétně u slavné scény, kdy se v děravém lodním trupu zjeví hlava zesnulého rybáře. Velmi účinnými lekačkami podle hlasujících disponují také první Vetřelec, Pátek třináctého, Věc, Kruh, found footage horor REC, Sinister, Insidious či seriál The Haunting – Dům na kopci. Všechna tato díla, jejichž názvy se zmiňovaly opakovaně, se ale musí sklonit před Vymítačem ďábla 3. Zde se odehraje legendární a po právu oceňovaná lekačka, která ve zmíněné diskuzi ukořistila více než čtvrtinu hlasů a v cinefilních kruzích jí rovněž náleží výsadní postavení".  Samozřejmě tam bylo i video té konkrétní scény (lekačky). A tak jsem se rozhodl, že třetího exorcistu risknu. Navíc i zdejší hodnocení naznačovalo, že by to nemusel být takovej průser jako dvojka. Teď už k filmu. Kdybych nevěděl že jde o The Exorcist 3 tak si myslím, že koukám na nějakou detektivku. Až na tu zmiňovanou lekačku a posledních pár minut to nemělo s hororem skoro nic společnýho. Hodně slabý 2 hvězdy. ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Do temné kriminálky 'Legie', vyšetřující brutální rituální sériové vraždy (v blázinci), se na sílu roubuje návaznost na prvního Exorcistu (vedoucí až k "zmrtvýchvstání" jedné postavy) a nepřekvapivě to k sobě úplně nesedí. Nezkušenost spisovatele (vynikající dialogy mezi přáteli v úvodu) jako režiséra se projeví zejména v nepovedené konfrontaci s (okatě přidaným) vymítáním ve finále; přes jistou unylost a nucenou žánrovou béčkovost ale scénář se skvělými hereckými výkony (Scott, Dourif, Flanders) zaujme a nepostrádá atmosféru (vražda sestřičky!). Slabší 3*, ovšem rozhodně lepší než beztvará dvojka. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Starší skúsený detektív Lt. Kinderman vyšetruje brutálnu, rituálnu vraždu 12 ročného chlapca. Keď sa objaví ďalšia obeť s totožnými zraneniami, zdá sa, že v okolí riadi sériový vrah. Komplikácie nastávajú v momente, keď sa pri vyšetrovaní miest činov preukáže, že nájdené otlačky pravdepodobného páchateľa oboch skutkov nie sú totožné. Aby toho nebolo málo, v miestnej nemocnici na oddelení neurológie príde o život najlepší detektívov priateľ, katolícky kňaz z jedného z miestnych kostolov. Napriek mnohým náročným prekážkam, neostáva Kindermanovi nič iné, ako záhadného vraha zastaviť. Stopy jasne poukazujú na nemocnicu, kde napriek dohľadu polície čoraz častejšie dochádza k ďalším rituálnym vraždám. Kto z podozrivých je zločincom? Stará pani, trpiaca ťažkou demenciou, ktorá ledva kráča? Alebo snáď muž, neustále spútaný a uzamknutý v cele pre ťažkých psychiatrických pacientov? Lt. Kinderman si musí veľmi rýchlo uvedomiť, že ten koho hľadá, síce disponuje ľudskou tvárou, no už dávno nie je ľudskou bytosťou. Rozhodne viac krimi než horor. Až v úplnom závere sa divák dočká akého si nastolenia atmosféry. Pasáž exorcizmu slabá, jedna pekná gore scéna spolu s jednou lakačkou je pre mňa veľmi malá satisfakcia za takmer dve hodiny čumenia do blba. Najväčší problém samotného filmu je fakt, že sa jedná o pokračovanie slávneho Exorcistu. Kým ten bol komplet celý o vymetaní, tento sa prevažne zaoberá vyšetrovaním - 50% ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Film příliš nepokračuje v tradicích předchozích dílů, ale není nutné mu to mít za zlé. Je to obyčejný, průměrný horor, ze kterého dělá podprůměrný zbytečné natahování jednotlivých scén a děje, to zřejmě jen z důvodu, aby šel ve stejných kolejích jako první a druhý díl. Klasická stopáž 80 nebo 90 minut by tu slušela mnohem více a zřejmě by se také dalo uvažovat o 3 hvězdách. 50% ()

Galerie (30)

Zajímavosti (12)

  • Příběh byl částečně inspirován skutečným řáděním vraha s přezdívkou Zodiac. (Karlos80)

Reklama

Reklama