Reklama

Reklama

Vymítač ďábla III

  • USA The Exorcist III (více)
Trailer

VOD (1)

Pekelná brána se opět otevírá! George C. Scott jako policejní vyšetřovatel Lt. Kinderman pátrá po vrahovi záhadných a brutálních vražd. Nevěří na démony a jejich nadpřirozenou moc. Ještě ne. Nevysvětlitelné úkazy v nemocnici pro choromyslné nezanechávají žádné stopy k rozluštění děsivého tajemství. Jaká síla však vede nemocnou ženu, aby se plazila po stropu zcela obratně a neslyšně jako moucha? A snad i vraždila? (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (91)

Derek 

všechny recenze uživatele

filmové pokračovania to majú ťažké, obzvlášť pokračovania kultových filmov akým exorcista určite je. dvojka dopadla (údajne, nevidel som) strašne, tak je zvláštne že sa producenti odvážili natočiť i tretie pokračovanie a réžiu zveriť autorovi scenára jednotky w. p. blattymu. ten však nesklamal/prekvapil (?), jeho réžia patrí k vrcholom filmu a i vďaka nemu má film skvelú strašidelnú atmosféru, ktorej tiež dosť pomáha zvuk (rôzne pazvuky...). s dejom to bohužiaľ trošku pokuľháva (no, miestami je to skutočne dosť prehnané), ale i napriek tomu nebudete (pri niektorých scénach) napätím dýchať asi tak ako mečiar pred prezidentskými voľbami:-) ()

curunir 

všechny recenze uživatele

,,A NEMAL BY SI SI ČÍTAŤ V EVANJELIU?" ,,NEPÍŠU TAM O MÓDE." __ Vzhľadom nato, že W. P. Blatty sa predovšetkým držal pera si s riadením filmového štábu poradil rovnako dobre, ako hociktorý renomovaný režisér. Mix mysterióznej kriminálky a s postupne budovanými hororovými scény je ozaj desivý a priznám, že miestami sa mi príjemne ježili chĺpky na rukách. Samozrejme scény rozhovorov v cele sú vďaka efektnému nasvieteniu tými najlepšími z celého filmu a zvyšok celkovej znepokojivej atmosféry dotvára tradične vypiplaná zvuková stránka a (miestami surrealistická) skrytá symbolika. Herecké obsadenie hodnotím tiež pozitívne; Dourif je skutočne démonický a v hlave diváka utkvejú aj vtipné kamarátske rozhovory medzi kňazom a G. C. Scottom, ktorý si nomináciu na Zlatú malinu zrejme vyslúžil za nevyváženie charakterov skúseného a zároveň citlivého vyšetrovateľa. Na druhej strane veľa vedľajších postáv je nepotrebných pre dej, od členov Scottovej rodiny až po exorcistu Nicola Williamsona, ktorý sa tu objaví iba preto, aby napokon došlo aj k vyháňaniu diabla, ktoré je však trocha vynútené pre väčšiu atraktívnosť filmu. ,,Tretí exorcistu" na pôvodnú jednotku vo viacerých ohľadoch stráca a určite sa ani tak dlho neudrží v diváckej pamäti. Žiadnou hanbou však nie je a je podivuhodné, že sa nedočkal väčšieho diváckeho ohlasu. (862. hodnotenie, 61. komentár k filmu) ()

Reklama

strougy 

všechny recenze uživatele

Po většinu času ucházející mysteriózní detektivka s několika roztomile úchylnými scénami, která navazuje na původní film pouze dějově, nikoliv stylově a ani zdaleka žánrově, se z nějakého mně neznámého důvodu v závěru překlopí v béčkový horor prezentující se kupou laciných triků a ohavně neumětelským finále, nad jehož trapností mi zůstává rozum stát. Slabé 2*. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Exorcist II je sračka a tudíž má tento film ještě nesnadnější startovní pozici,co se týče diváků,kteří ten předchozí paskvil (s absolutně tou nejhorší Morriconeho hudbou, kterou kdy tento génius složil) viděli. Ovšem, jak už mnozí (včetně mě) dnes už víme, je MNOHEM lepší. Je ale fakt, že se nedivím spoustě lidem, kteří v tom nevidí nic extra film, páč i já jsem to po 1.shlédnutí před 26lety moc neocenil a film jsem si sehnal až po 15 letech, kdy jsem zjistil, že není vůbec tak nudný, jako kdysi a po 3.shlédnutí jsem už věděl.:) Z toho usuzuji, že do tohoto filmu, musí horor fanda dospět. To se týká samoz. jen těch, co to mají podobně, jako já. P.s. a jde tu o filmový debut Samuela L.Jacksona. Hraje slepého v té snové sequenci. Divím se, že to není v zajímavostech. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Po hroznej dvojke boží zázrak (ehm). Ale na jednotku to nemá. Réžie sa chopil autor knižnej predlohy  Blatty. Natočil taký temný a atmosférický film (s dobrou výpravou, niekoľkými drsnými scénami a fajn kastigom v čele so sympatickým Georgeom C. Scottom z Podpaľačky a The Changeling), až je škoda, že sa réžii následne už nikdy nevenoval. Staničné cameo tu má Samuel L. Jackson. Jeho slepca však nadaboval herec s chrapľavejším hlasom, než aký mal Sam. Scott samozrejme hrá TOHO Kindermana, ktorého poznáme už z jednotky (a samozrejme Blattyho románu). K pre-obsadeniu došlo z pragmatického dôvodu: jednotkový Lee J. Cobb bol v tom čase 14 rokov po smrti. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (12)

  • Příběh byl částečně inspirován skutečným řáděním vraha s přezdívkou Zodiac. (Karlos80)

Reklama

Reklama