Reklama

Reklama

Vymítač ďábla III

  • USA The Exorcist III (více)
Trailer

VOD (1)

Pekelná brána se opět otevírá! George C. Scott jako policejní vyšetřovatel Lt. Kinderman pátrá po vrahovi záhadných a brutálních vražd. Nevěří na démony a jejich nadpřirozenou moc. Ještě ne. Nevysvětlitelné úkazy v nemocnici pro choromyslné nezanechávají žádné stopy k rozluštění děsivého tajemství. Jaká síla však vede nemocnou ženu, aby se plazila po stropu zcela obratně a neslyšně jako moucha? A snad i vraždila? (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (91)

Jordan 

všechny recenze uživatele

Toto je jeden z mála filmov, ktoré neviem ohodnotiť, respektíve mám zmiešané pocity, preto to dávam kompromisne nas tri hviezdičky: Ako horor to bolo dosť mizerné (akr taká klasická kriminálka kde je akurát páchateľom temná sila) a dialógy a scény týkajúce sa pátrania po démonovi boli občas nezmyselné, chaotické či mierne nelogické ALE niektoré režisérove nápady a réžia v niektorých scénach je (neviem, či zámerne, nechtiac alebo vďaka prirodezenému talentu) až prekvapivo nekonvenčná na to, že sa jdná o tretie pokračovanie komerčne úspešného horroru, navyše - dialógy medzi kňazom a jeho kamarátom detektívom či niektoré detektívové hlášky sú perly slova hodné možno aj do allenových či coenovských komédií. Naozaj zvláštny úkaz na filmovej scéne ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tam, kde Richard Burton neuspět, tam George C. Scott exceluje a ukazuje, jak byl skvělým hercem. Ale je to dáno i tím, že tenhle snímek má mnohem zajímavější scénář než dvojka. Tohle je příběh, který vás bude zajímat a který vás bude děsit. To je strašně dobře. Série dostala nový lesk, který není moc matný. Nesmíte ale čekat něco, co by bylo podobné prvnímu filmu. Tohle je jiné a já jsem za to rád. ()

Reklama

Derek 

všechny recenze uživatele

filmové pokračovania to majú ťažké, obzvlášť pokračovania kultových filmov akým exorcista určite je. dvojka dopadla (údajne, nevidel som) strašne, tak je zvláštne že sa producenti odvážili natočiť i tretie pokračovanie a réžiu zveriť autorovi scenára jednotky w. p. blattymu. ten však nesklamal/prekvapil (?), jeho réžia patrí k vrcholom filmu a i vďaka nemu má film skvelú strašidelnú atmosféru, ktorej tiež dosť pomáha zvuk (rôzne pazvuky...). s dejom to bohužiaľ trošku pokuľháva (no, miestami je to skutočne dosť prehnané), ale i napriek tomu nebudete (pri niektorých scénach) napätím dýchať asi tak ako mečiar pred prezidentskými voľbami:-) ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Exorcist II je sračka a tudíž má tento film ještě nesnadnější startovní pozici,co se týče diváků,kteří ten předchozí paskvil (s absolutně tou nejhorší Morriconeho hudbou, kterou kdy tento génius složil) viděli. Ovšem, jak už mnozí (včetně mě) dnes už víme, je MNOHEM lepší. Je ale fakt, že se nedivím spoustě lidem, kteří v tom nevidí nic extra film, páč i já jsem to po 1.shlédnutí před 26lety moc neocenil a film jsem si sehnal až po 15 letech, kdy jsem zjistil, že není vůbec tak nudný, jako kdysi a po 3.shlédnutí jsem už věděl.:) Z toho usuzuji, že do tohoto filmu, musí horor fanda dospět. To se týká samoz. jen těch, co to mají podobně, jako já. P.s. a jde tu o filmový debut Samuela L.Jacksona. Hraje slepého v té snové sequenci. Divím se, že to není v zajímavostech. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Som unesený. Pre mňa ešte lepšie ako pôvodný Exorcista. Môže za to skvelý scenár plný úžasných dialógov a monológov a brilantná réžia, kde Blatty výborne ovláda hercov i prácu s kamerou. Veľký priestor dáva dlhým záberom, v ktorých pripravuje živnú pôdu pre strach, ktorý útočí na zosilnené vnímanie diváka podporené pochmúrnou ambientnou hudbou. Najlepším príkladom je vražda sestričky, ktorú osobne považujem za jednu z najgeniálnejšie nakrútených hororových scén. Od najmä spisovateľa Williama Petera Blattyho by som to nečakal. Jeho predlohu k prvému Exorcistovi som čítal a bola to nuda. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (12)

  • Když se zeptají Venamuna (Brad Dourif) jak se dostal z vězení, odpoví "It's child's play", což je odkaz na film Dětská hra (1988) - tedy Child's Play -, v němž Dourif mluvil Chuckyho. (Chatterer)
  • Tento film bol zapnutý v apartmáne sériového vraha Jeffreyho Dahmera krátko pred útekom jeho poslednej (takmer) obete menom Tracy Edwards. Edwards bol prvou osobou, ktorá prežila jeho útok. Po úteku priviedol do apartmánu políciu, ktorá Dahmera zatkla. (Marceloo)

Reklama

Reklama