Reklama

Reklama

Autobus č. 152 vyjíždí na svou pravidelnou linku. Jeho řidič ani cestující netuší, co je v nejbližších chvílích čeká. Strop tunelu metra, který silně narušila prosakující voda, se zřítí ve chvíli, kdy nad ním autobus projíždí... (šubelinka)

Recenze (2)

Piedone 

všechny recenze uživatele

Obsah, ktorý je tu uvedený, je zrejme k úplne inému filmu. Autobus smrti je príbeh o skupine banditov, ktorí sa ukrývajú v horách a keďže je im polícia na stope, pokúsia sa po zuby ozbrojení a zamaskovaní za nevinných dedinčanov ujsť z hôr bežným linkovým autobusom. Film kedysi bežal v československých kinách a vysielala ho aj ČST s českým dabingom. Vodcu banditov hral Jean Constantin, ktorý sa dosť nápadne podobá na Dominica Barta, šéfa banditov z filmu Šimon a Matúš :) ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Este dobre ze jestvuje imdb, tu obsah absolutne nesuhlasi s filmovym dejom, tak pravi imdb. No a ja skor inklinujem k imdb nez tu k oficilanemu textu distributora. Mam rad rumunske filmy, pocas ceskoslovenskej normalizacie ich slo hodne v nasich kinach. Tento film je polozabudnuty, coz je skoda. Dejovu liniu prezradzat nebudem, rumunske hory a priroda su vsak nadherne, pribeh je zasadeny do roku 1978 a je i dost drsny. Videl som Gheorghe Dinicu /Patul Conjugal 1993, Dacii 1966/ a Jena Constantina /Roming 2007/ : 77 % ()

Reklama

Zajímavosti (2)

  • Natáčení trvalo 42 dní mezi 27. červnem 1977 a 18. srpnem 1977. (Zetwenka)
  • Na konci druhé světové války a na začátku studené války se mnoho východoevropských národů ovládaných Sověty obávalo tajných operací vytvořených západními spojeneckými mocnostmi s cílem destabilizovat komunismus. Tento film, údajně založený na skutečném příběhu, je takovým příkladem západních tajných agentů vyslaných do komunistického Rumunska za účelem dosažení nepřátelských cílů proti komunistickému režimu. (Zetwenka)

Reklama

Reklama