Reklama

Reklama

Vlkodlak: Noční lovec

(TV film)
  • USA Werewolf by Night (více)
Trailer 1

VOD (1)

Za temné a ponuré noci se ze stínů vynoří tajná skupina lovců monster a po smrti svého vůdce se shromáždí ve strašidelném domě prastarého rodu. Při podivném a děsuplném vzpomínání na vůdcův život jsou lovci vyzváni k tajemnému a smrtonosnému soupeření o mocnou relikvii. Čeká je noční lov, který je nakonec přivede tváří v tvář nebezpečnému monstru. (Disney+)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (252)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Už začínám chápat disneyovskou logiku: všude je přeci jen dost a dost ekonomických krizí, válek a virových onemocnění, a tak se tahle společnost rozhodla, že bude všude tlačit odlehčující humor. A to za každou cenu, klidně i do hororu! Takže až na tohoto zabijáka atmosféry se mi Giacchinova hříčka líbila, příště prosím bez komédie. [Disney+] ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Nečekaná parádička v podobě netradičně vyhlížejícího krátkometrážního snímku. Dnes, po celé sérii propadáku, již na Marvel pohlížím poněkud skepticky, ale tento temný kousek se skutečně vydařil. Tak akorát zajímavé a celkem sympatické postavy, vhodně zvolená legenda, dobře napsané, a zároveň vtipné rozhovory a k tomu jako bonus špičkové akční scény. To navíc bez jakékoli zbytečné výplně. Sice mi trochu vrtá hlavou, jak by si soutěžící lovci s monstrem poradili, neboť na něj evidentně nikdo z nich ani z daleka nestačil. S tím je ostatně spjata i druhá otázka, neboť později jediný vlkodlak prakticky zničil onu celou špičkovou společnost. Ale i tak velká spokojenost! ()

Reklama

Chen 

všechny recenze uživatele

Já jsem zatím s novou fázi MCU více méně spokojen a to hlavně proto, že se nebojí experimentovat. Dobrá, ne vždy to vyjde, ale tentokrát ano. Vlkodlak: Noční lovec je natočený s hravostí a láskou ke klasický monster filmům a šikovně to kombinuje s typickými marvelovskými prvky. Přidává fajn obsazení, působivou hudbu a na marvelovské poměry drsnou brutalitu a vychází z toho speciál, který je opravdu speciální. ()

korbitch22 odpad!

všechny recenze uživatele

Při sledování jsem měl přesně ten pocit, jako když jdu po městě a vidím mentála v bejsce s tričkem Marvel. Ne s nějakým hrdinou, jen s nápisem Marvel. Prostě chuť toho kokota okamžitě zmlátit a pověsit na první pouliční lampu. Marvel degraduje cokoliv, co se dá nazývat filmovou tvorbou, nebo nedej bože uměním. Tohle se může líbit jen dementům a vypatlancům. Nesnáším tuhle dobu do morku kostí. Příšerná sračka. ()

sugythesugar 

všechny recenze uživatele

Najnovší (krátkometrážny) projekt od Marvelu ma veľmi potešil. Milujem výtvarnú poetiku hororov prvej polovice 20. storočia a (tentokrát aj režírujúci) Michael Giacchino zo zdrojového materiálu vyťažil maximum. Sympatická atmosféra, zaujímavé postavy a klasický príbeh jednej temnej noci v sídle lovcov príšer. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (13)

  • Když vypravěč (Rick Wasserman) vypráví o Ulyssesovi Krvekamovi, je vedle jeho postavy epitaf znějící: „Ulyssess, sedmý syn Krvekamene, byl zabit a byl zabit při posledním úplňku v roce a konečném krveprolití.“ (Kubaaa97)
  • Toto je první projekt Marvel Studios, který v Austrálii získal klasifikaci MA15+, což znamená, že obsahuje scény nevhodné pro osoby mladší 15 let. (mikki089)
  • V počáteční fázi filmu, kdy poprvé vidíme Jacka (Gael García Bernal), tak si můžeme v místnosti, níž prochází, všimnout několika latinských frází. Mezi nimi jsou i dva citáty. Prvním je citát z Výboru z listů Luciliovi od Seneky: „Ferae pericula quae vident fugiunt.“ V české překladu znějící: „Zvířata prchají před nebezpečím, které vidí.“ V originále celý citát zní: „Zvířata prchají před nebezpečím, které vidí, a když uniknou, jsou klidná; my se mučíme i budoucím, i minulým.“ Na druhé straně je pak citát z komedie „Heautontimorumenos“ od Menandra: „Homo sum, humani nil a me alienium puto.“ V českém překladu věta znamená: „Jsem člověk, nic lidského mi není cizí.“ (Kubaaa97)

Související novinky

Michael Giacchino našel nový projekt

Michael Giacchino našel nový projekt

05.01.2023

Oscarový skladatel a po nedávném debutu u Marvelu se snímkem Vlkodlak: Noční lovec taky režisér Michael Giacchino (Ztraceni, The Batman) se zdá se našel svůj příští tentokrát už celovečerní projekt.… (více)

První reakce chválí novou unikátní marvelovku

První reakce chválí novou unikátní marvelovku

27.09.2022

Oceňovaný skladatel Michael Giacchino (Ztraceni, Star Trek, Válka o planetu opic) musí být s Kevinem Feigem velký kamarád, nejenže totiž od šéfa Marvelu dostal šanci natočit svůj režijní debut jako… (více)

Reklama

Reklama