Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladý student práv si přivydělává v nemocnici, kde pracuje jako noční hlídač. K jeho smůle se jeho nástup do práce kryje se dnem, kdy neznámý sériový vrah začne terorizovat město. Všechny stopy totiž vedou právě k němu. Policie stahuje smyčku a on se stává hlavním podezřelým. Aby očistil své jméno, musí si zachránit život: pravý vrah je mu totiž v patách. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (125)

dANo 

všechny recenze uživatele

Film má celkom silné herecké obsadenie, pričom sa jedná o dosť jednoduchý horor s krimi zápletkou. Čo ale neznamená, že to nebolo zaujímavé, práve naopak, aj vďaka tým hereckým esám to bolo veľmi pozerateľné. Chvíľu som dokonca rozmýšľal aj o nadpriemernom hodnotení, ale myslím, že 3* sú spravodlivé. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Parádní film. Neptejte se mě proč ale já jsem originál ještě neviděl, a to i přes to že se mi doma válí aspoň dva roky. A při tom mě láká prakticky každý týden abych se na něj podíval. No a z nějakého důvodu jsem šel zkouknout jeho mladšího bratříčka a dost mě bavil. Prvních 45 minut jsem nevěděl jestli se rozjede duchařina nebo ne. Nakonec se rozjel velmi solidní teror film. Atmosféra nemocnice se dala krájet a byla fakt parádní. Dokázala dokonce vystrašit. Sice se ke konci ztratila ale konec kterej mě dokonale napjal mě překvapil. Herci včetně McGregora byly výborní jen postava Reillyho která byla sice důležitá mi přišla až zbytečně v pozadí. Celkově parádní film, kterej má trošku zkaženej prostředek. Ale rozhodně překvapení. ()

Reklama

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

První půlka je kvůli scénám mimo pitevnu dost uloudaná a pointa se nese v klasickym duchu "pod svícnem je tma, aneb vrah je ten, od koho byste to nejmíň čekali". Ale jak už jsem naznačil, scény v pitevně byly většinou fajn. Hlavně ze začátku nescházelo solidní napětí a atmosféra (hlavní zásluha prostředí pitevny spolu s kamerou a castingem). Škoda, že se nepodařilo napsat záživnější příběh, lepší pointu a nešlo se víc do explicitnosti. Promarněnej potenciál hororovýho psycho thrilleru docela zamrzí. Originál je asi o něco lepší, nicméně vzhledem k tomu, že rejža "remajknul" sám sebe, určitě si "to samý" v dohledný době nepustim stejně jako tenhle biják. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Poprvé jsem se od Ole Bornedala dočkal trochu většího zklamání, já věděl proč kolem tohohle jeho remaku vlastního filmu chodím po špičkách, i když je zaplněn excelentním hereckým ansámblem, ach jo. No nakonec jsem neodolal a Hlídače si pustil...Ole, Ole proč tohle vzniklo, pro prachy, pro "slávu" za velkou louží ? On Hlídač mrtvých se vlastně až na tváře v ničem neliší od původního filmu, pokud byste si oba pustily na dvou přehrávačích společně, tak můžete bezpochyby přepínat a v klidu je dokoukáte, nečeká Vás žádná nová přidaná hodnota, nic alespoň trochu odlišného, prostě je to to samé. Nattevagten nebyl žádný zázrak a Hlídače mrtvých nevytrhlo ani těch několik přítomných hereckých es, z kterých stejně víc než za starou bačkoru stál jen Nolte a to ještě s odřenou podrážkou. I ta ruka v márnici tady stála za hovno..ach jo, zase jsem sprostej a to jsem tady nechtěl použít žádný vulgarismus, do prdele už se mnou, tak příště ... ()

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Skandinávským originálem jsem nedotknut a možná i proto na mě vcelku zabíral styl, kdy s každým dalším důkazem, každým dalším dialogem se vina přelívala na další a další podezřelé. Navíc prostředí márnice samo o sobě naskýtá obrovské možnosti děsivé atmosféry, a to by ani nemusely věčně přeblikávat žárovky. Jenže kdykoli se děj dostává vně márnice, film se stává nezajímavým, nudným a vůbec ztrácí vše čím tolik baví při Martinových(Ewan) obchůzkách. Rozzuzlení nakonec celkový dojem o něco vylepšuje, ale stejně se nedokážu zbavit pocitu, že Hlídač mrtvých mohl a měl v rámci svého potenciálu dopadnout daleko lépe. ()

Galerie (127)

Zajímavosti (6)

  • Na záhadné fotografie na nástěnce je Lewis Thornton Powell, který byl komplicem Johna Wilkese Bootha, při vraždě amerického prezidenta Abrahama Lincolna. Stejná fotografie byla použita i v původním filmu Nattevagten (1994). (Chatterer)
  • Film je americkým remakem o tři roky staršího dánského Nattevagten stejného režiséra. (oLí)

Reklama

Reklama