Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Krachující, nepříliš úspěšnou produkční společnost se rozhodne její šéf Bobby Bowfinger zachránit natočením filmu podle scénáře, který sepsal jejich účetní. Jedná se o akční sci-fi o invazi mimozemšťanů. Do hlavní role chce obsadit samolibou černoškou hereckou hvězdu Kita Ramseyho. Zhýčkaný představitel akčních filmů, který nesnáší bělošskou nadřazenost, má hrůzu z mimozemšťanů a sklony k exhibicionismu, však odmítne. To ale Bobbyho nemůže odradit. Obklopený partou nadšených amatérů využije služeb dvojníka, jímž je Kitův prostoduchý bratr, a natočí film tak, aby o tom Ramsey neměl ani potuchy. Svolení, aby mohl materiál pořízený skrytou kamerou použít, získá Bowfinger výměnou za kompromitující záběry. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

T2 

všechny recenze uživatele

$2.148 presne toľko stojí film ..., k čomu sa aj ja teda prikláňam lebo aj za takúto sumu sa dá točiť čo viem z vlastnej skúsenosti. Film ako celok funguje dobre a len lepšia doladenosť chýba k tomu aby to bola fakt jazda neviazaného humoru, vďaka zaujímavým scénkam a príbehu o tom ako sa dá natočiť film za pár korún a v zložený štábu plného laikov a utečencov z Mexika. Prečo potom keď sa darí nenatočiť film "Falošné kabelky a ninjovia" a konečne Steve Martin a Eddie Murphy v komédii čo má niečo do seba. ║Rozpočet $55miliónovTržby USA $66,384,775Tržby Celosvetovo $98,625,775 ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Spojení komiků Steva Martina a Eddieho Murphyho byl zajímavý nápad a jak se ukázalo, nebyl to špatný nápad. Oba zaujali svou osobní komickou pozici, čímž Eddie pojal svůj um ztvárnit několik postav odlišných charakterů najednou. I když tady dostal do vínku jen postavy dvě. Ale i tak měl možnost se patřičně vyřádit. Ani Heather Graham není nepřehlédnutelná. U ní je však složité posoudit, jestli značně přehrává úmyslně, nebo to tak má charakterově skutečně v roli. Příběh pojednává vizi, jak asi tak vzniká nízkorozpočtový naprosto brakový film v oblasti sci-fi. Aby hlavní herec nevěděl, že něco takového natáčí? Inu, motiv pro úsměvné situace v rámci bláznivé komedie jak dělaný. Tvůrci se však drželi na uzdě, takže zas až tak ohromná bláznivina to  není, ale v mnoha situacích pobaví a to i častou trapností některých dějových provedení. Celkově je vize samozřejmě hloupá, ale po divácké stránce docela zábavná. Oním zábavným pohledem a satiristickou okázalostí nám příběh ve své podstatě takřka přivádí k myšlence, jak asi tak vznikají filmy například ve studiu Asylum. ()

Reklama

hrumsrt 

všechny recenze uživatele

Jedinečné komediální setkání dávajíc dohromady duo Steve Martin a Eddie Murphy. Leč si každý z nich potrpí na vtipu, tak nic jako Trhák pana Bowfingera ještě neukázali.. Příběh o zapadlé krachující produkční společnosti točící nejvýš éčkové kousky, která se rozhodne konečně obrátit chod k lepšímu.. Bobby Bowfinger, šéf společnosti, vezme nápad svého účetního za přelomový a rozhodne se ho zvěčnit, do hlavní role obsadí herce, který vůbec neví, že v tom hraje a na jeho účasti stojí všechno ostatní. A než tohle řešit, rozhodne se Bowfinger svůj film natočit s hercem tajně, kdy ani neví, že je součástí natáčení.. Za 2184 dolarů se dá natočit trhák, ostatně přece za tuhle cenu se točí všechny filmy po odečtení pár položek.. Skrytá kamera umí skandálně překvapit, ale aby její soubor nahrávek dal dohromady celistvý film, to může dokázat jen Bowfinger.. Série filmařských kratochvílí, kdy všechny běžné produkční problémy musí Bowfingerův tým řešit za minimální náklady nabízejíc tak plejádu kreativních nápadů.. No smál jsem se. Je to sice vtip, ale každý kdo někdy něco zkoušel natočit ví, že se to dá dělat i za mnohem méně.. 60% ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Asi nejpovedenější film s Eddie Murphym v 90. letech. Poměrně originální nápad s natáčením filmu "skrytou kamerou" se podařilo realizovat docela vkusnou a vtipnou formou. Docela půvabné je to, že v té době takřka 30-letá Heather Grahamová stále může hrát i naivní a roztomilá děvčátka s dětskou tvářičkou. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Rozpačitý pokus o crazy komedii. 1) Párkrát jsem se usmál, ne že ne, takže to snad komedie byla. Vydržel jsem u tohohle přiblblého filmu až do konce, což je samo o sobě z mého pohledu pochvala._____ 2) 38letý Eddie Murphy se ve své dvojroli docela vyblbnul, i když už to není, co to bylo o deset let dříve._____ 3) Dále mě zaujali 29letý Jamie Kennedy (člen štábu Dave) a 25letý Kohl Sudduth (člen štábu Slater)._____ 4) Pobavil mě název filmu Chubby Rain stejně jako český překlad sekty MindHead jako Čistohlavci._____ 5) Alespoň jsem se dozvěděl, co vlastně od nás mimozemšťani chtějí: What did this alien want from you? Kit Ramsey: She wants to inhale my gonads! Gonáda je párová pohlavní žláza, pokud to nevíte. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (8)

  • Bowfinger má vo svojej pracovni plagát k Wellesovmu filmu Touch of Evil (1958) a tiež k fiktívnemu filmu Yugo Story. (BlackTom)

Reklama

Reklama