Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krachující, nepříliš úspěšnou produkční společnost se rozhodne její šéf Bobby Bowfinger zachránit natočením filmu podle scénáře, který sepsal jejich účetní. Jedná se o akční sci-fi o invazi mimozemšťanů. Do hlavní role chce obsadit samolibou černoškou hereckou hvězdu Kita Ramseyho. Zhýčkaný představitel akčních filmů, který nesnáší bělošskou nadřazenost, má hrůzu z mimozemšťanů a sklony k exhibicionismu, však odmítne. To ale Bobbyho nemůže odradit. Obklopený partou nadšených amatérů využije služeb dvojníka, jímž je Kitův prostoduchý bratr, a natočí film tak, aby o tom Ramsey neměl ani potuchy. Svolení, aby mohl materiál pořízený skrytou kamerou použít, získá Bowfinger výměnou za kompromitující záběry. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Rozpačitý pokus o crazy komedii. 1) Párkrát jsem se usmál, ne že ne, takže to snad komedie byla. Vydržel jsem u tohohle přiblblého filmu až do konce, což je samo o sobě z mého pohledu pochvala._____ 2) 38letý Eddie Murphy se ve své dvojroli docela vyblbnul, i když už to není, co to bylo o deset let dříve._____ 3) Dále mě zaujali 29letý Jamie Kennedy (člen štábu Dave) a 25letý Kohl Sudduth (člen štábu Slater)._____ 4) Pobavil mě název filmu Chubby Rain stejně jako český překlad sekty MindHead jako Čistohlavci._____ 5) Alespoň jsem se dozvěděl, co vlastně od nás mimozemšťani chtějí: What did this alien want from you? Kit Ramsey: She wants to inhale my gonads! Gonáda je párová pohlavní žláza, pokud to nevíte. ()

Renfield 

všechny recenze uživatele

I po třiadvaceti letech to Hollywood vlastně stále vystihuje, v případě Shakespeara snad dvakrát tolik. O otroctví to sice není, ale i tak měl Kit Ramsey toho Oscara dostat, hrál to přeci úplně reálně a těch pokažených dnů. Minimálně za adrenalinovou scénu přeběhnutí dálnice by si ho zasloužil i jeho bratr Jiff. Eddie Murphy je ve dvojroli fajn, Steva Martina jsem herecky přetrpěl a kvůli Heather Graham bych si snad takové natáčení i prožil. Blíže závěru tomu sice dochází dech, ale to není nic co by nevyřešilo několik ninjů s padělanými kabelkami. 75% ()

Reklama

bila.tecka 

všechny recenze uživatele

Dokonalá komedie! Kde by dnešní film byl nebýt průkopníků a nadšenců typu Eda Wooda, Lloyda A. Simandla nebo Zdeňka Trošky? Tihle lidi to nemohli dělat pro prachy, musela je oslepit jen láska k pohyblivým obrázkům. Tady je přesně vystiženo, jak funguje produkce a výroba B-filmu. Věčný nedostatek peněz, šestákové scénáře k poblití, neumětelští herci bez talentu, zlatokopky na postupu. Frank Oz si ale neutahuje škodolibě nebo jízlivě, snaží se o osobitou poctu ve stylu natáčení filmu o filmu. Hollywoodský systém dostane od něj přes držku skrze traumatizovanou hvězdu, která si svoje švestky v hlavě neurovná bez scientologické církve. Nejvýstižnější scéna je ta, kdy zděšený Bowfinger oznamuje svému štábu, že začínají točit... A kdo měl největší talent? Rozhoduji se mezi dvěma Mexikánci - asistentem kameramana a jedním podržtaškou, kterému se líbil Občan Kane :) ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Asi poslední dobrá komediální role pro Murpyho. Hraje zde opravdu skvělě tu rozdílnou dvojroli. Heather Graham tu hraje herečkou, která svou kariéru řeší přes postel. Nápad filmu je velmi originální. Murphy tu hraje opravdu skvěle - jak nabubřelého známého herce, tak prosťáčka, který se chce stát poslíčkem :-) Nejlepší scéna je na konci a přebíhání dálnice, to jsem fakt nemohl ani dýchat :-) ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Za prvé: Film byl tak zábavný (jestli ne ještě zábavnější) jak jsem si myslel že by mohl být. Chytrá komedie u které nemusíte vypínat mozek, která se snaží zabavit jak náročné tak nenáročné publikum. Za druhé: S potěšením jsem sledoval, že Steve Martin neztratil nic ze svého komediálního talentu. Byl jsem dlouho jeho fanoušek a s radostí koukám, že s věkem roste i zábavnost (poslední scéna je prostě skvělá). Dále jsem s úžasem sledoval výkon Eddie Murphyho, který je zatím jeho nejzábavnější vůbec. Určitě se jedná o nejzábavnější roli a já nevím, kde Murphy k takovým grimasám prostě chodí. Jeho rychlomluva, paranoidní běhání a strach, to vše dělá jeho postavu komicky plachou a skutečnou. Eddie si střihl rovnou dvojroli a podává dvá herecké výkony tak diametrálně protichůdné, že ho musím označit za Pana Komedianta. Pro fandy Martina a Murphyho můžu říct jen jedno: Podívejte se na to!!! Great script. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (8)

  • Původně se film měl jmenovat Bowfinger's Big Thing. (viperblade)
  • Film byl natočen podle incidentu, který se stal roku 1927. Jeden ruský filmař použil záběry z dovolené Mary Pickford a upravil je do filmu tak, aby to vypadalo, že v něm skutečně hrála. (viperblade)

Reklama

Reklama