Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krachující, nepříliš úspěšnou produkční společnost se rozhodne její šéf Bobby Bowfinger zachránit natočením filmu podle scénáře, který sepsal jejich účetní. Jedná se o akční sci-fi o invazi mimozemšťanů. Do hlavní role chce obsadit samolibou černoškou hereckou hvězdu Kita Ramseyho. Zhýčkaný představitel akčních filmů, který nesnáší bělošskou nadřazenost, má hrůzu z mimozemšťanů a sklony k exhibicionismu, však odmítne. To ale Bobbyho nemůže odradit. Obklopený partou nadšených amatérů využije služeb dvojníka, jímž je Kitův prostoduchý bratr, a natočí film tak, aby o tom Ramsey neměl ani potuchy. Svolení, aby mohl materiál pořízený skrytou kamerou použít, získá Bowfinger výměnou za kompromitující záběry. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Celková myšlenka se mi i po letech líbí a je hezké, že je možné udělat něco takového, funkčního, natočit film s hercem, aniž by věděl, že je hlavní postavou. Jenže si myslím, že bylo možné z tohohle vytřískat trochu víc než jen dvojroli pro Eddieho Murphyho, který se v té druhé v podstatě jen pitvoří. Potenciál to mělo větší. ()

E-Fox 

všechny recenze uživatele

Povedených komedií není moc, tak buďme rádi za Trhák pana Bowfingera! Steve Martin ví, že všechny filmy stojí 2 184$ a přesně za tolik hodlá natočit ten svůj. A Eddie Murphy, slavný herec, který má hrůzu z mimozešťanů, v něm hraje, aniž by o tom věděl. A to všechno s úžasnou nadsázkou. Prostě "skvjééélýýýý skvjéééééélýýýýýýýý!!!" ()

Reklama

Anthony 

všechny recenze uživatele

Především Steve Martin ukazuje, že když chce dokáže napsat opravdu vtipný scénář a Eddie Murphy ukazuje, že když chce, umí hrát. Jeho dvojrole je výborná. Krásnou děvkoidní roli má Heather Graham. Základem je ovšem Martinův brilantní scénář s úžasnými dialogy a gagy. A závěrečný film Padělané kabelky a ninjové stojí taky za to. ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Vůbec jsem nečekal, že když se na konci 90. let sejde Steve Martin s Eddie Murphym může z toho být dobrý film. A hle, opravdu je. Je to takový film o filmu, ale o tak neskutečně hovadském (už ten název Těhotný déšť mluví za vše :D), že se budete od srdce smát. Murphy je v obou ze svých rolí opravdu skvělí, Steve Martin je mi vůbec poprvé sypmatický a Heather Graham je správná děvka, která se snaží prosadit za každou cenu. Pro mě opravdu až nečekané překvapení, doporučuji. PS - vůbec by mě nepřekvapilo, kdyby se takovýto film stal v USA skutečně hitem :D. ()

BeranSon 

všechny recenze uživatele

Mírnější doladění a byl bych ochotný tam těch 5* klidně nasadit. Originalita rozhodně nejde stranou, možná že námět a základní děj jsou obyčejné, ale průvtipné události obmotané kolem toho jsou geniální. MÍSTY JSEM SE KLÁTIL K ZEMI SMÍCHY!!! Opravdu některé pasáže jsou nesmírně okořeněné. Pár pravdivých faktů+Steve Martin a k tomu mu sekunduje perfektní Eddie Murphy = Trhák pana Bowfingera. -8/10- ()

Galerie (21)

Zajímavosti (8)

  • Eddie Murphy přijal tuto roli, až když slyšel, že bude pracovat se Stevem Martinem. Eddie je totiž Stevenův velký fanoušek. (viperblade)
  • Bowfinger má vo svojej pracovni plagát k Wellesovmu filmu Touch of Evil (1958) a tiež k fiktívnemu filmu Yugo Story. (BlackTom)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno