Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krachující, nepříliš úspěšnou produkční společnost se rozhodne její šéf Bobby Bowfinger zachránit natočením filmu podle scénáře, který sepsal jejich účetní. Jedná se o akční sci-fi o invazi mimozemšťanů. Do hlavní role chce obsadit samolibou černoškou hereckou hvězdu Kita Ramseyho. Zhýčkaný představitel akčních filmů, který nesnáší bělošskou nadřazenost, má hrůzu z mimozemšťanů a sklony k exhibicionismu, však odmítne. To ale Bobbyho nemůže odradit. Obklopený partou nadšených amatérů využije služeb dvojníka, jímž je Kitův prostoduchý bratr, a natočí film tak, aby o tom Ramsey neměl ani potuchy. Svolení, aby mohl materiál pořízený skrytou kamerou použít, získá Bowfinger výměnou za kompromitující záběry. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

Anthony 

všechny recenze uživatele

Především Steve Martin ukazuje, že když chce dokáže napsat opravdu vtipný scénář a Eddie Murphy ukazuje, že když chce, umí hrát. Jeho dvojrole je výborná. Krásnou děvkoidní roli má Heather Graham. Základem je ovšem Martinův brilantní scénář s úžasnými dialogy a gagy. A závěrečný film Padělané kabelky a ninjové stojí taky za to. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Eddie Murphy si tady střihnul hned dvě role a já nevím, která z nich byla lepší, protože obě byly neskutečně zábavné. Takže co mě na tom především bavilo, byl právě Eddie. Jinak je to taková milá komedie o velké lásce k filmu a musím říct, že jsem to panu Bowfingerovi opravdu přála, aby natočil svůj trhák. Mexičani byli fajn, především když rozebírali úhel kamery a použité nasvícení. Pes byl taky dobrý, no vlastně ono tam bylo dost vtipných věcí, takže kdo se nebavil, jeho smůla. ()

Reklama

Vitex26 

všechny recenze uživatele

66%? Spím či bdím? Jsem na správné stránce, viděl jsem stejný film? Totiž co já zhlédl, to byla dějově i umělecky plochá a koncentrovaná nuda přímo k uzoufání. Vlastně se sám sebe ptám, proč to rovnou nepošlu do odpadu. Snad jen za Heather Grahamovou a její rozverné poskakování. A opěvovaná poslední scéna? Samoúčelná snaha být rádoby vtipný za každou cenu na mne působí navýsost vypočítavě a trapně! ()

Kwaichi 

všechny recenze uživatele

Splniť si sen a natočiť trhák je snom nejedného človeka. Pán Bowfinger nám ukázal ako sa to dá uskutočniť aj keď nemáme tie najlepšie karty v rukáve, dá sa začať prakticky od nuly. Steven Martin a Eddie Murphy tvorili celkom zohranú dvojicu, no filmu aj tak niečo chýbalo aby ma zaujal viac aj keď to bola originálna a nevulgárna komédia; možno som ho nedocenil len preto, lebo nie som fanúšikom príbehov z zákulisia Hollywoodu. ()

Arius 

všechny recenze uživatele

Vynikajuca komedia so svojskym napadom a az neuveritelne dobrym vykonom Eddieho Murpyho. Ten v tomto filme dokazal ze vie zahrat vsetky mozne komedialne role, je spravne sialeny, spravne profesionalny a nechyba mu ani charisma. Steve Martin odviedol taktiez vynikajucu pracu, ale unho som na to uz zvyknuty. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (8)

  • Steve Martin prohlásil, že inspirací pro postavu Daisy (Heather Graham) mu byla herečka Anne Heche, s kterou měl předešlý rok aféru. Vtip na konci filmu, kdy Daisy prohlásí, že se stala "jednou z nejmocnějších lesbiček v Hollywoodu", je narážka na fakt, že ihned poté, co Steve a Anne přestali randit, vyšel najevo vztah Anne s Ellen DeGeneres. (viperblade)
  • Eddie Murphy přijal tuto roli, až když slyšel, že bude pracovat se Stevem Martinem. Eddie je totiž Stevenův velký fanoušek. (viperblade)
  • Původně se film měl jmenovat Bowfinger's Big Thing. (viperblade)

Reklama

Reklama