Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krachující, nepříliš úspěšnou produkční společnost se rozhodne její šéf Bobby Bowfinger zachránit natočením filmu podle scénáře, který sepsal jejich účetní. Jedná se o akční sci-fi o invazi mimozemšťanů. Do hlavní role chce obsadit samolibou černoškou hereckou hvězdu Kita Ramseyho. Zhýčkaný představitel akčních filmů, který nesnáší bělošskou nadřazenost, má hrůzu z mimozemšťanů a sklony k exhibicionismu, však odmítne. To ale Bobbyho nemůže odradit. Obklopený partou nadšených amatérů využije služeb dvojníka, jímž je Kitův prostoduchý bratr, a natočí film tak, aby o tom Ramsey neměl ani potuchy. Svolení, aby mohl materiál pořízený skrytou kamerou použít, získá Bowfinger výměnou za kompromitující záběry. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

Silne béčková komédia, ktorej humor často balansuje na hrane trápnosti. Najlepší na filme je originálny nápad o nakrúcaní filmu bez toho, aby o tom hlavná hviezda filmu vedela. Z toho potom pramenia rôzne zábavné situácie. Výborná bola "hororová" scéna v garáži, škoda, že podobných scén neprináša film viac. Eddie Murphy príšerne prehráva, je cítiť, že svoje krátke hviezdne obdobie z 80. rokov má už za sebou. Steve Martin je zase, povedal by som, etalón trápnosti. Filmu sa nepodarilo rozvinúť slušný potenciál námetu. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Především Steve Martin ukazuje, že když chce dokáže napsat opravdu vtipný scénář a Eddie Murphy ukazuje, že když chce, umí hrát. Jeho dvojrole je výborná. Krásnou děvkoidní roli má Heather Graham. Základem je ovšem Martinův brilantní scénář s úžasnými dialogy a gagy. A závěrečný film Padělané kabelky a ninjové stojí taky za to. ()

Reklama

Kwaichi 

všechny recenze uživatele

Splniť si sen a natočiť trhák je snom nejedného človeka. Pán Bowfinger nám ukázal ako sa to dá uskutočniť aj keď nemáme tie najlepšie karty v rukáve, dá sa začať prakticky od nuly. Steven Martin a Eddie Murphy tvorili celkom zohranú dvojicu, no filmu aj tak niečo chýbalo aby ma zaujal viac aj keď to bola originálna a nevulgárna komédia; možno som ho nedocenil len preto, lebo nie som fanúšikom príbehov z zákulisia Hollywoodu. ()

Renfield 

všechny recenze uživatele

I po třiadvaceti letech to Hollywood vlastně stále vystihuje, v případě Shakespeara snad dvakrát tolik. O otroctví to sice není, ale i tak měl Kit Ramsey toho Oscara dostat, hrál to přeci úplně reálně a těch pokažených dnů. Minimálně za adrenalinovou scénu přeběhnutí dálnice by si ho zasloužil i jeho bratr Jiff. Eddie Murphy je ve dvojroli fajn, Steva Martina jsem herecky přetrpěl a kvůli Heather Graham bych si snad takové natáčení i prožil. Blíže závěru tomu sice dochází dech, ale to není nic co by nevyřešilo několik ninjů s padělanými kabelkami. 75% ()

902 10 

všechny recenze uživatele

pohodova a hlavne velmi originalni komedie! neotrely namet dodal samotny steve martin a nebal se prizvat notorickeho pritahovace nizkych navstev a zlatych malin eddie murphyho a to dokonce do dvojrole (vzpomenme na nechvalne prosluleho zamilovaneho profesora). kupodivu vsak ed nehraje privni housle, houslistou n°1 je bobby bowfinger, ed wood prelomu stoleti, toho casu zrovna v dolni casti karierni sinusoidy. a skrabe se nahoru za kazdou cenu. bobby v tom proste umi chodit a ukazuje nam, jaxe taky da tocit film, za minimum nakladu s nejvyzsimi ambicemi. nojo, ukecany pseudointelektualni komorni retra dokaze tocit kazdej, zejo hrebejku. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (8)

  • Film byl natočen podle incidentu, který se stal roku 1927. Jeden ruský filmař použil záběry z dovolené Mary Pickford a upravil je do filmu tak, aby to vypadalo, že v něm skutečně hrála. (viperblade)
  • Bowfinger má vo svojej pracovni plagát k Wellesovmu filmu Touch of Evil (1958) a tiež k fiktívnemu filmu Yugo Story. (BlackTom)

Reklama

Reklama