Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nerozluční přátelé Clay (Andrew McCarthy), Blair (Jami Gertz) a Julian (Robert Downey Jr.) žijí bezstarostným životem smetánky v Los Angeles, právě úspěšně odmaturovali a směřují vstříc dospělosti. Blair se rozejde s Clayem, jenž odchází na vysokou na sever a zkouší se prosadit jako modelka. Rebelantský Julian se vydává na kariéru hudebního producenta a víc, než je zdrávo pro jejich přátelství, se sblíží s Blair. Po šesti měsících se Clay vrací na Vánoce domů a nachází životy svých přátel v troskách, plné drog, deziluze a nenaplněných tužeb a očekávání. (J.Connor)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (45)

Radiq odpad!

všechny recenze uživatele

Všechno, co bylo strašny na 80. létech (a filmech) tady najdeme. Je to hotová přehlídka hár, hadrů, stylu, tanců, hudby osmdesátek. Herci vesměs taky hrůza, kromě Roberta Downeyho, kterej mezi ostatníma jakž takž vyniká. Poselství tohoto filmu je tak okaté, až to bolí - do všech stran stříká, že nemáte brát drogy a jít rač na vysokou, hlavně když jste z kurevsky bohatejch rodin. Celou dobu jsem už jen čekal, až Julian umře (což jsem předvídal, takže jsem se dočkal) a to čekání bylo dost ubíjející. Scénář hroznej, natočený hrozně. Slibnej název Feťáci je naprosto nevyužitej a trapnej. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Problémy mládeže na prahu dospělosti (po maturitě), paralelně koexistující se závislostí na drogách, v překvapivě nevyhrocené rovině. Žádná zhoubná proklamace ani jednoduchá kontra agitka, jen dobře zahrané drama, ve kterém ani ta odporná móda 80. let nepůsobí tak odporně jak umí. Film figuruje také ve filmografii Brada Pitta, pokud se tam ale opravdu vyskytuje (mohl by to být pokuřující blonďák v bílo růžovém pruhovaném nátělníku na “televizní“ párty?), jde o sekundovou záležitost. 75% ()

Reklama

JAn 

všechny recenze uživatele

Less Than Zero, Ellisova výrazná prvotina (která by v nejbližší době měla konečně vyjít i u nás), jasně definoval a demonstroval autorovy hodnoty i směr, kterým se bude nadále ubírat. A zjevný dopad měl i na něho samotného, protože už v Informátorech do něj lehce narazil a ve svém nejnovějším románu Imperial Bedrooms se vrací ke Clayovi a dalším hrdinům této knihy. Filmová adaptace už natolik rafinovaná či komplexní není a spíše než o rozkladu losangelské zbohatlické teen smetánky je o hledání ztraceného života, cestě k bývalé přítelkyni a hořkém dospívání pod nátlakem drog. S autencitou osmdesátých let (výraznou výhodou oproti ostatním Ellisovým adaptacím), výraznými hereckými výkony - Downeyho, Spadera a Gertzové především, dobovými beaty, atmosférickým Newmanem, s jedinečnou nostalgickou náladou a hravostí si Kanievského adaptace ovšem vystačí sama o sobě, a to i přes citelné zápory, z nichž největšími ´sou zejména nesporně moralizující očištění filmového Claye a happyendovské vyznění. Po Avaryho The Rules of Attraction jde i tak o druhý nejzadřileší přepis Breta Eastona Ellise. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Jsem překvapená poměrně průměrným hodnocením, protože si myslím, že to byl sice průměrný film, ale naprosto nadprůměrně zahraný (a to v čele s 22 letým Robertem Downey Jr. - a ne, neřikám to jenom protože ho zbožňuju, protože ruku na srdce, svojí krásu získal až s přibývajícími lety). Přemýšlím, zda tomu dát 4 nebo 3*, zatím dávám 3*, uvidím jak se mi to rozleží v hlavě. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Upřímně, jsem překvapen tak podprůměrným hodnocením. Tohle si Less Than Zero rozhodně nezaslouží. Naprosto fantastické herecké výkony všech zúčastněných (především Robert Downey Jr. a Andrew McCarthy), přenádherná a neuvěřitelně sexy Jami Gertz, pikantní erotické scény, chytrý scénář a napínavý děj až do poslední minuty, takhle si představuji ideální překvapení, kdy čekám absolutní hovadinu a vyklube se podobně zapomenutý a neprávem opomíjený, malý komorní klenot. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (4)

  • Brad Pitt, ktorý bol v tom čase ešte neznámym hercom, sa vo filme iba v krátkosti objaví v jednej z klubových tanečných scén. Zinkasoval za to honorár v hodnote 38 amerických dolárov a jeho meno nefiguruje v záverečných titulkoch. (sackrebleu)

Reklama

Reklama