Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Absolvent právnické fakulty Roger Baron přijíždí do New Yorku, aby pracoval pro svůj právnický idol, Edwarda Dodda, jehož vynalézavá taktika z něj v šedesátých a sedmdesátých letech učinila jednoho z nejrespektovanějších právních zástupců. Dnes už je však Dodd pouhým stínem bývalého génia, zahořklý narkoman, živící se obhajováním drobných drogových dealerů. Rogerovi se přesto podaří znovu probudit tygra, když ho přiměje, aby vzal zdánlivě ztracený případ Korejce Shu Kai Kima, jenž byl před osmi lety odsouzen za vraždu a nyní je obviněn ze zabití spoluvězně. S Rogerovou pomocí Dodd odhalí řadu pochybení, které tenkrát nevinného muže poslaly za mříže a navzdory mnoha protivenstvím, nepříznivým okolnostem a mocným nepřátelům se rozhodne znovu původní případ otevřít. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (27)

Mol 

všechny recenze uživatele

THEY'RE BADGES OF HONOR, OF COURAGE! ONLY THEIR MOST VICIOUS, SADISTIC, CRUEL KILLER ELITE GET TO WEAR THEM! I FEEL MUCH BETTER NOW! Hodně povedená a místy i dost odlehčená soudní záležitost v podání Jamese Woodse, kterého mám zafixovaného hlavně jako šílence z videoklipů Twisted Sister. Jen mi přišlo, že Robert Downey Jr. zde byl spíše takovou nevýraznou postavou, ale i tak velice sympatickou. ()

masekjc 

všechny recenze uživatele

James " Lorenzo Lamas " Woods a Robert " ňuňánek " Downey jr.v pravnickém dramatu, které řeší na prvni pohled jasný a uzavřený případ.Kluci se do toho pustěj na plný pecky a když to vypadá, že se to ani po takovém úsilí nepohne, tak....no to už si budete muset zjistit samy.Skvělé herecké výkony a přesná režie, tak to ma být :-) ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Jsem tak nádhernej, že slabozrací si mne z velké dálky pletou s Fešákem Bradem, ale ten vraždí spíše výjimečně, takže nějaký to obvinění z vraždy v nejbližší době neočekávám. Pokud by však k němu došlo, tak v diáři přeskočím číslo Perryho Masona, Matlocka rovněž nebudu vyrušovat z rozkladu a dokonce neoslovím ani fikanou blondýnku Elle Woodsovou, protože já povolám do akce pana Dodda. Předpokládám, že si nejprve dohulí jointa, pak si prohrábne desadeovskej účes, navlíkne si colombovskej baloňák a řádně si užije skutečnost, že může výjimečně obhajovat někoho takřka nevinnýho. Snad se mu tentokrát nebudou do cesty motat praví i falešní nacisti, čínský ani kubánský gangy a snad bude státní zástupce o něco menší svině, ale kdyby to mělo ubrat na zábavnosti procesu, tak ať je to klidně stejné jako ve filmu, protože ten se povedl. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Cynický obhájce Woods představující vyhořelou generaci hippies a jeho ucho Downey (tady opravdu Junior) jako typický představitel yuppies na trnité cestě k znovuobjevení idealismu a sociálního povědomí. Klišé filmů ze soudního prostředí zůstávají zachovány, nějaké ozvláštnění lze najít jen v nečekaném množství akčních momentů, ve kterých krysy z kanceláře nasazují krk a zajímavém výběru hudby (All Along the Watchtower, Crystal Ship). Úvodní řeč známého záporáckého ksichtu Kurtwooda Smithe nám při finálním líčení předvede, jak se změnily časy, protože nyní by se pan státní zástupce do pár hodin po jejím přednesení seznámil s dlažbou. P.S.: Kdo najde v pár vteřinovém štěku Woodyho Harrelsona, vyhrává Woodsův jezevčí ohon z dílny zručného vlásenkáře! ()

boni 

všechny recenze uživatele

U nás zapomenutý film, ale to nic nemění na faktu, že to je naprosto prvotřídní kriminálka ze soudního prostředí, která zaujme nejen vymazleným scénářem, ale i hereckým obsazením, kde tradičně vládne James Woods, tentokráte s nepadnoucím culíkem, a mladým Downem JunioRem v patách. Osmdesátky byly prostě co se týče filmů nedostižné a musím říct, že mi vždy udělá velkou radost, když objevím nějaký takhle mně prozatím neznámý klenot. Silné čtyři hvězdy. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (1)

  • Joseph Ruben získal ocenění Grand Prix na Cognac Festival du Film Policier. (Terva)

Reklama

Reklama