Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Morganův otec přijde o svou firmu a rodina je nucena se přestěhovat do chudší čtvrti. Morgan měl vždy nějaké problémy, ale netušil, že jeho opravdové problémy začnou po přestupu na novou školu a že mu tentokrát půjde o život. (anuki)

Videa (1)

Trailer

Recenze (16)

freddy 

všechny recenze uživatele

Rozhodně velice zajímavý u nás pozapomenutý snímek, který se ke mně vlastně dostal jen jakousi podivnou náhodou. Dosud (květen 2008) jsem tento film vůbec neznal. A o to víc jsem byl překvapený, jak kvalitní záležitost se ke mně dostala. Filmy ze středoškolského prostředí mám prostě rád, a tenhle film se mi hned zalíbil. Už charakter hlavního hrdiny dává tušit, že tohle bude zajímavý snímek. Outsider, který má neustále nějaké výchovné problémy, to je zajímavý aspekt, se kterým se dá vytvořit kvalitní scénář. A v tomto případě se to podařilo. Film je prostě natolik kvalitní a přesvědčivý, že snadno uvěříte, že to, co vidíte na obrazovce, by mohla být skutečnost. Tenhle film se mi prostě líbil a považuji ho rozhodně za vysoký nadprůměr mezi filmy podobného žánru. A ani 20 let, které již uplynuly od vzniku tohoto snímku, mu pranic neubraly na působivosti, autenticitě a zajímavosti. Dávám pět hvězdiček... ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Miluju studentské a teenagerské filmy z 80. let. Ta móda, našlapaná hudba a party mladých herců, kteří by se dali rozdělit na ty, z nichž se později staly hvězdy, na ty, kteří zapadli a na ty, kteří zůstanou pro většinu známí jako "hvězdy filmů pro mladistvé." Zde se opět sešli Robert Downey a James Spader. Tony Stark mlátí do bubnů v kapele a je kámošem Ultrona:) Kim Richards je nádherná a v tom svém ohozu a s těma vlasama se i hrozně líbila. Bitky mezi chlapci vyzní možná s odstupem času spíše vtipně, ale co. Snad jediné, co mně trošku zamrzelo je, že mohl být věnován větší prostor přátelství mezi Morganem a Jimmym. James a Robert k sobě skvěle sedí a mají výbornou chemii. Tady mi ale přišlo, že se z toho dalo vytěžit víc. Ale nejspíš byla Robertova role brána spíše jako ta vedlejší. Nevadí. Hlavně, že spolu hráli:) ()

Reklama

PavelU 

všechny recenze uživatele

Jeden podzimní páteční večer roku 1995, já zrovna sleduji tento absolutně neznámý film. Tou dobou jsem Jamese Spadera sice už znal, ale netušil jsem, nakolik skvělým a zajímavým počinem se uvedl o 11 let dříve, než to tehdy vysílala dnešní Prima. Nyní je to už hodně dlouhá doba, ta ale na genialitě snímku nijak neubrala. Nutno podotknout, že jsem při prvním sledování měl i odpovídající věk, což jen podtrhlo to, o čem Rebel z mé školy byl. Hlavní hrdina mi tu připadal hodně cool, děj měl grády, hudba pěkně hrála. Zahrál si tam mladý Robert Downey Jr. V podstatě takový americký Discopříběh, jen mnohem drsnější, propracovanější a delší. Kdykoli znovu to vidím, z nostalgie si to samozřejmě vybavím. Cením si této vzpomínky. ()

arkie 

všechny recenze uživatele

Skoro neznamy, avsak nezvykle dobry snimok s mladym (zacinajucim) James Spaderom, krasnou (prakticky karieru konciacou) Kim Richards a do pol pasa vyzlecenym 19-rocnym Robertom Downey jr (podla mojej zeny je na zozranie). Super scena, kde spieva Jim Carrol s upravenou (drsnou) verziou "It's Too Late" - yes, to make love with Sharon Tate. Vyrazne doporucujem, pokial mate aspon trochu chut na dekadenciu 80tych rokov. ()

Blazkowicz 

všechny recenze uživatele

Ani nevím, kde jsem na to přišel. Každopádně osmdesátky, to je moje. Klasický příběh o lásce a pomstě. Nic převratného, ale rozhodně by to nemělo být zapomenuto, protože je to víc než dobré. Spader v pohodě, slečna ucházející, pěkné L.A. a parádní synth hudební doprovod. Délka se ale moc nepovedla. Taneční scény zbytečně dlouhé a ten konec, kdy zmlácení borci pořád vstávají a dávají si do držky, to už taky potřebovalo zkrátit. Já se ještě skoro hodinu drbal s časováním nesedících titulků, abych se na to pak vykašlal. Dabing by bodl. Pro milovníky osmdesátek určitě povinnost. 3+* ()

Galerie (26)

Zajímavosti (1)

  • Kim Richards (Frankie Croyden) používala počas natáčania erotických scén dablérku. (beso74)

Reklama

Reklama