Reklama

Reklama

Hřích z dětství se stává bumerangem, který po mnoha letech změní životy kamarádů v peklo... (oficiální text distributora)

Recenze (15)

DAVID.LOPAN 

všechny recenze uživatele

Když se mi poprvé dostala do rukou originální videokazeta Spalující Žár, od společnosti Alvin Video, zaplesal jsem štěstím a už podle obalu tušil, že to bude pořádné béčko, navíc umocněné kultovním jednohlasným dabingem! A měl sem pravdu, tohle je prakticky "nejbéčkovatější béčko" co jsem kdy měl čest vidět! Dokonale primitivně nádherné a na nic si nehrajíci! Další z řady skvělých hororových béček, co se dnes, už bohužel netočí. A samozřejmě, laciné jak prádlo z výprodeje a amatérské jak domácí videa, ale přesto, pro milovníky béček, nádhera.80% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Dva kamarádi se zbaví nenáviděného učitele a jejich dětství je hned radostnější. Po dvaceti letech se ale učitel v podobě ...ducha?...monstra?...no, to je jedno, zkrátka vrací. Eric napíše dopis Stevovi do Ameriky, že se jejich noční můra vrátila, a ten přiletí do Švédska i s manželkou Lindou. Pobyt v Ericově domě se stává peklem, co tak trochu připomene Smrtelné zlo (Evil Dead). Temná hudba, přeludy, pocit ohrožení a povedený závěr. Nechybí zvracení červů a ohořelá kreatura. Přesně v intenci hororů 80. let, tudíž milovníci podobných filmů by mohli být spokojeni. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Hodně levné osmdesátkové horrorové ultrabéčko. Jednoduchý příběh, toporné herectví. Má to ale své hezké okamžiky, atmosféru, nápady a scény, pro které by šel horrorový fanda s rozhledem dosahujícím dál, než jen k roku 2012 s hodnocením i výše. Prostříhat to na desetiminutový kraťas, jdu klidně i do plna. S dvouhlasým retro rychlodabingem jako bonusem. ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Parádní švédský cheesy béčko se silným kultovním statusem, který kdysi dávno dokonce vyšlo i u nás na videokazetách. Natočený partičkou stejně postižených kámošů, kteří do filmu přispěli kdečím, a to před i za kamerou. Videozáležitost, která nikam nespěchá, vychutnává si scény nadoraz, je si vědomá svých limitů a příjemně pracuje s humorem a nadsázkou. Jo, a taky obsahuje nejvtipnější potitulkovou scénu ever. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Ale jo za mě celkem povedený hororový Béčko z 87'. Ve kterým víceméně celou dobu sledujeme tři herce. Námět filmu je celkem triviální. Eric a Steve si jako děti chtějí vystřelit z učitele kterej jim ze života dělá peklo. Žertík se ale vymkne kontrole a učitel uhoří. Po 20 letech se navrací ze záhrobí aby se jim pomstil. Samozřejmě, že mnozí dnešní rozmlsaní diváci by nad tímhle ohrnuli nos. Pro mě to zcela jistě určitý kouzlo mělo. Hned úvodní scéna v kostele i naznačila, že se mi to bude líbit. Pěkné 3hvězd. K dnešnímu dni jen 75hodnocení tak kdyby někdo chtěl zkusit. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (3)

  • Martin Brandqvist, který si zahrál postavu Erica, se na filmu podílel také jako tvůrce hudby a má na svědomí i úvodní znělku. (ČSFD)
  • Anders Jönsson, který hrál policejního strážníka, se na filmu podílel také jako scénárista a podobně jako Dennis Castillo (hrál roli mladého Erica) a Johnny Harborg (v roli pána Anderssona) si zahráli v dalším filmu Petera Borga Sounds of Silence (1989). (ČSFD)

Reklama

Reklama