Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bobu Wiley je případ nad kterým už mnoho psychiatrů zlomilo hůl. Přesto se doktor Leo Marvin, který je na vrcholu své kariéry rozhodne mu pomoct. Brzy však pozná, že Bob není pacient jako ostatní. Jeho problémy by se daly popsat slovy "notorický blázen", který hledá společnost psychiatra jen aby nebyl sám. Když doktor Leo Marvin odjede na dovolenou, netuší ještě, že jeho nový pacient Bob za ním přijede a nedá mu pokoj ani na dovolené. Brzy začne Bobova přítomnost doktorovi přímo pít krev, zato vlezlý pacient si získá přízeň celého městečka a hlavně Leovy rodiny, což doktora vytáčí až do nepříčetnosti. Co se ale stane, když Bob pokazí doktorův tolik očekávaný televizní debut a prezentaci jeho nové knížky Dětské krůčky? (ic)

(více)

Recenze (147)

Rimina 

všechny recenze uživatele

Moje nejoblíbenější komedie vůbec.Murray je tu tak bezvadný! Hraje to skvěle.Nejsympatičtější blázen co znám.Film znám nazpaměť a přesto se pokaždý hodně moc nasměju.Dreyfuss jako psychiatr co se zblázní je taky boží a jeho rodinka je taková jakou by si člověk přál mít,když "má nerva".Ke které se nastěhuje,když se zblázní a potřebuje dovolenou od problémů.Komedie co vždycky rozesměje a potěší .Plných pět hvězd. ()

boombang 

všechny recenze uživatele

Výtečně napsaný i zahraný příběh na klasické téma o tom, jak si psychotik a psychiatr postupně vymění role. Komedie v tom nejlepším slova smyslu - smál jsem se snad každou minutu. Smutný komik Murray má sice ještě dost vlasů, ale už v tomto filmu jsou vidět záblesky jeho dosavadního opusu magnum - Zlomených květin. ()

Reklama

VeraF 

všechny recenze uživatele

Olala :-) ...naprosto osvěžující film, který mi vždy způsobí příjemné culení. Bob Billa Murraye je magor tak trochu na pěst a tak trochu k pomilování, ale Murray je v tom výkonu tak vytrvalej a dobrej, že je to odzbrojující komedie. Film má mírně konejšivé účinky nedělního filmu. Definici ;-) nedělního filmu naleznete v mém komentáři k filmu Kráva. ()

VerteX 

všechny recenze uživatele

Až překvapivě dobrý film s málo známým řežisérem a málo známými herci... až na Billa Murrayho. Je to opět on, který je těžištěm filmu, podobně jako v Na Hromnice o den více, a tuto úlohu zvládá perfektně. Někomu možná tento typ komedie nemusí sedět, protože balancuje na hranici trapnosti (za to hvězdička dolů), scénář by také zvládl menší vylepšení, ale celkový dojem je dobrý. Nemůžu opomenout ani Richarda Dreyfusse, který zahrál ve filmu perfektního cholerika :-) ()

Sejkorka 

všechny recenze uživatele

Posledních pár filmů, které jsem s BM viděl mě docela nadchlo, především Ztraceno v překladu. Tohle se však v mých očích nepovedlo. nebo jsem neměl trpělivost prokousat se dál, než k tomu, jak Bob začne shánět doktora Marvina, který odjel na dovolenou. V obsahu jsem si teď přečetl, co bude následovat a ani nelituju, že jsem to nedokoukal. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (8)

  • Julie Hagerty byla jen o 10 let starší než její filmová dvera Anna. (HellFire)
  • Poslední film Rogera Bowena. (HellFire)

Reklama

Reklama