Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bobu Wiley je případ nad kterým už mnoho psychiatrů zlomilo hůl. Přesto se doktor Leo Marvin, který je na vrcholu své kariéry rozhodne mu pomoct. Brzy však pozná, že Bob není pacient jako ostatní. Jeho problémy by se daly popsat slovy "notorický blázen", který hledá společnost psychiatra jen aby nebyl sám. Když doktor Leo Marvin odjede na dovolenou, netuší ještě, že jeho nový pacient Bob za ním přijede a nedá mu pokoj ani na dovolené. Brzy začne Bobova přítomnost doktorovi přímo pít krev, zato vlezlý pacient si získá přízeň celého městečka a hlavně Leovy rodiny, což doktora vytáčí až do nepříčetnosti. Co se ale stane, když Bob pokazí doktorův tolik očekávaný televizní debut a prezentaci jeho nové knížky Dětské krůčky? (ic)

(více)

Recenze (147)

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Slušná oddechovka, zustávající příběhem i stylem humoru z větší části v osmdesátejch letech, než na začátku devadesátek. Herecký obsazení bylo fajn a musim priznat, že jsem se obstojně pobavil. Nicméně se pořád nemůžu zbavit pocitu, že kdyby to scénáristi s vyšinutim původně klidnýho psychiatra a naopak uklidněnim blázna Boba tolik nepřeháněli, nejspíš bych se pobavil ještě o něco víc. Takhle byl snímek, zejména s blížícím se koncem, na muj vkus až moc crazy. Solidní jednohubka, tři silnější hvězdy. ()

Yardie 

všechny recenze uživatele

Je to takových mírně lepších 60%. Bylo tam pár velice vtipných situací, kdy jsem se fakt nasmál. Bill Murray zahrál výborně. I Dreyfuss byl dobrý. Nicméně, já nejsem moc velkým fanouškem takových "uřvaných" komedií, kdy jede v podstatě něčím vtipným mučí toho druhého a ten jen řve. Mnohem příjemnější mi je, když je to takové vyrovnané, jako např. v Přeber si to. Takže to mi nejvíce vadilo. Kdyby to vracel taky nějak vtipně, bylo by to lepší hodnocení. To řvaní mi vadí. Ale jinak je to fajn a celkově to pobaví. Howgh! ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Dodnes považujem tento film za vrcholné dielko režiséra Franka Oza, rovnako ako jednu z najlepších komédií z Bill Murrayom. Jeho nenútená vtipnosť, nápaditosť a hlavne skvelé duo Murray a Dreyfuss robia s tejto inak celkom obyčajnej snímky neskutočne originálnu zábavu. Najlepšie na tomto filme je, že ani na sekundu nepoľavuje. Od úvodných tituliek až po tie záverečné sa stále niečo deje a stále je to všetko vysoko pozerateľné. Nedokážem tam nájsť ani jednu chybičku, alebo scénu, ktorá by film dáko spomaľovala, alebo pasáž, ktorá by vyslovene nudila. Je vidno, že všetci do jedného si natáčanie užili a to má za výsledok toto pozoruhodné dielko, ku ktorému sa stále rád vraciam a ktoré ma nikdy neomrzí. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Tento typ Boba, velmi invazivního závisláka s dobrosrdečnou tváří Billa Murraye, by přivedl na práh šílenství i mě. Scénárista sice vývoj i odvoj obou postav dost přepísknul a ke konci se nechal zbytečně unést, ale nijak moc to nevadí. Jde o neškodnou komedii, která baví. A o to jde. PS: Kromě standardně dobrých herců, musím pochválit i dabing. ()

Fleur6 

všechny recenze uživatele

Bill Murray je neskutočne úžasný komik, pri jeho recitovaní "his favourite poem" som sa skoro pocikala od smiechu. Aby ste mi porozumeli - predstavte si Billa, považovaného za šialeného, pred skupinou psychoterapeutov, pri tom ako vraví: "Roses are red, violets are blue, I'm a schizophrenic, and so am I". Tých situácií však na mňa bolo priveľa, čo si vyžiadalo strhnutie jednej hviezdičky. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (8)

  • Leo Marvin je psychiatr, jehož děti se jmenují Anna a Sigmund. Jedná se samozřejmě o odkaz na světově proslulého psychiatra Sigmunda Freuda a jeho dceru, dětskou psycholožku Annu Freud. (HellFire)
  • Poslední film Rogera Bowena. (HellFire)
  • Dům, ve kterém dr. Marvin trávil dovolenku se svou rodinou, se nacházel ve Virginii u jezera Smith Mountain. (HellFire)

Reklama

Reklama