Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pouhé dva měsíce zbývaly Trevorovi Finchovi k vypršení jeho několikaletého trestu. Dva měsíce a byl by volný a svobodný. Jenže ty dva měsíce by ve vězení asi nepřežil. A tak se raději rozhodl využít příležitosti k útěku, který zinscenoval jeho kamarád. Už i proto, že zařídit pro ně oba novou identitu bude pro něj, vynikajícího padělatele dokladů, samozřejmě hračka - a pak už jim nic nebude stát v cestě za bohatstvím, léta spolehlivě ukrytým. Plán to byl vynikající. A určitě by spolehlivě klapnul. Kdyby se do něj ovšem nevloudila drobná chybička: že po jednom z těch chlápků, jejichž totožnost si přivlastnili, jde mafie. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (44)

petaspur 

všechny recenze uživatele

Cletis Tout je spálená mrtvola, ale to je celkem jedno. Jde o to, že jeden chlápek v touze zachránit si život vykládá druhému chlápkovi svůj příběh. Slater je sice tradičně nepřesvědčivý, ale hodně zachraňuje Allen, který je se svým chladnokrevným pohybem a intuicí v roli nájemného vraha nečekaně skvělý. Vyššímu hodnocení však brání zabijáci, kteří neustále hodnotí filmy (ano už zase) a jsou s tím všichni (včetně Allena) neskutečně otravní. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Váhal jsem mezi 3 a 4 hvězdičkami, ale právě pro onu atmosféru jsem nakonec dal za 4, i když s odřenýma ušima. Námět a scénář jsou sice dost zajímavé, ale upřímně řečeno, některé scény se ani příliš nesnaží, kulantně řečeno, "zastírat inspiraci jinými snímky". Už samotná hlavní dějová linie - jeden se vyptává, druhý odpovídá a od jejich dialogu odbíháme v retrospektivě do "víru událostí." To už tady přece bylo. Ale nebudu jen kritizovat, musím i pochválit. A hlavně herci si pochvalu zaslouží. I když s jejich charakterizací si tvůrci nijak zvlášť hlavu nelámali, hlavně Tim Allen, ale vlastně i Christian Slater se zhostili svých úloh dobře. Výborný je ale i Billy Connolly, byť nemá ve filmu moc prostoru. Každopádně jde o celkem pohodový filmeček, v němž sice divák asi nenajde žádné velké překvapení a bude muset překousnout i pár hollywoodských klišé, ale jinak se asi bude bavit docela dobře. ()

Reklama

ladko 

všechny recenze uživatele

Prekvapujúco dobrý film pre fanúšikov dobrého filmu. Allenova postava trúsi jednu filmovú hlášku za druhou a ja len ľutujem, že som máloktorý z tých filmov, ktoré tam spomínal, videl. Takisto ľutujem, že som film videl v dabingu, lebo nepochybujem, že v origináli by to bol ešte lepší zážitok. Inak to bolo super, pekný príbeh, veľmi príjemne sa na to pozeralo a utieklo to rýchlo(žiadna nuda). ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Kvalitný krimi žáner s gangsterským pozadím, z ktorého si robí poriadnu prču komediálna príchuť som v takomto nenásilnom prevedení dávno nevidel. Obsadenie je nenáročné, za to vkusné, na Portiu de Rossi som si síce chvílu zvykal, ale podarilo sa to a som rád, že som (po pár narážkach) film nevidel s českým dabingom. Nenápadný, no veľmi nápadový scenár, množstvo vtipne vytiponavých postavičiek, síce trošku neoriginálny záver, ale dajme tomu. 75%. ()

dezorz 

všechny recenze uživatele

Vacsina filmarov si to neuvedomuje ale vsetko zacina od dobre porozpravaneho zaujimaveho pribehu.. Vsetko ostatne ide oblbnut, dobry pribeh nie. Cletis Tout oblbuje rozn, zaujimavo, na tom je postaveny. Ale pribeh je zaujimavo rozpravany a ako dokaz lasky k filmu sluzia desiatky hlasok z inych filmov. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (4)

  • Ve své knize 'Nesnesitelná lehkost', ve které popisuje svůj boj s mentální anorexií, Portia de Rossi prozradila, že během natáčení tohoto filmu vážila pouhých 35 kilogramů. Několikrát bolestí zkolabovala a většinu natáčení protrpěla. (Patw)
  • Louis Di Bianco soutěžil o cenu Kanadské filmové komedie v kategorii nejlepší herecký výkon. (Terva)

Reklama

Reklama