Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Veterinář Herman Varnick nařídí svým podřízeným, aby mu opatřili další psy na jeho pokusy. Ti vyloupí obchod se zvířaty, ale záhy musí uprchnout před policií. Malé štěňátko bernardýna jim uteče a nepozorovaně se dostane do domku Newtonových. Děti se domnívají, že jejich otec George konečně vyslyšel jejich přání a štěně jim koupil. Ten to uvede na pravou míru, ale je ochoten nechat psa v domě do doby, než se o něj přihlásí jeho majitel. Pes dostane jméno Beethoven a roste jako z vody. Všem působí radost, jen George s ním má problémy. Když se mu pes nastěhuje do manželské postele, zdá se, že pohár hořkosti je naplněn. Veterinář Varnick, který potřebuje další psy, přesvědčí George, že bernardýn může být nebezpečný, což pes "dokázal", když překazil svému pánovi podpis smlouvy s nespolehlivými partnery. Chce se proto psa zbavit. Proti vůli rodiny jej odveze do Varnickovy ordinace na utracení. Děti i manželka otce přesvědčí, aby se pro psa vrátili... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (192)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Je neuvěřitelné na čem jsem vyrůstal, tahle naivní komedie ale v mládí měla svoje kouzlo, hlavně naprosto sympatický pes v hlavní roli. Filmu dávám 4* ta jedna je z nostalgie, ted když jsem to viděl po nějakých 6 letech jsem se moc nebavil, a ani niajk moc jsem se nebavil, ale prostě to bylo celkem sympatické. Grodin je sympatický herec a ta jeho zatrpklost je výborná. Jediný herec který mi dost překážel je ten mladej brejlatej kluk. Ten byl fakt nesympatický. Každopádně nostalgie se zase jednou projevila. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Klasický americký rodinný film o roztomilom psíkovi. Nedorozumením sa do rodinky Newtonovcov dostane zatúlané šteňa. Aj keď otec George nie je zrovna nadšený myšlienkou, že budú mať doma psa, ostatní členovia, najmä deti, ho presvedčia, aby si ho nechali. Vyrastie z neho veľký bernardín, ktorý im spôsobí nemalé škody. Ale samozrejme sa nakoniec ukáže aké múdre bolo rozhodnutie, že si ho osvojili. "Beethoven" je celkom fajn, ale keď budem mať chuť sledovať filmové vyčínanie statného bernardína, tak si radšej pustím Kingovho "Cuja". *** ()

Reklama

draggo 

všechny recenze uživatele

Místy vtipná, místy trapná komedie. Bohužel tu psí rasu jakou reprezentuje Beethoven nijak nemusím, takže mi nijak k srdci nepřirostl. A těch trapných momentů je bohužel víc než těch vtipných (zvlášť to že furt něco oslintává je pak už trapný). Stále ale koukatelné a na zabití odpoledne postačujcí dílko. 45% a 2*. ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Prvý diel bol celkom fajn. Beethoven síce rozhodne nepatrí k vrcholným filmom žánru (pokračovania od tretej časti sú na smetisku rodinných filmov hneď vedľa Sám doma 3,4 či Syn masky) ale má šťastie že bol natočený začiatkom 90. rokov kedy atmosféra doby rodinným filmom svedčila. Film má svoje sympatické momenty aj vďaka nádhernej hudbe Randyho Edelmana, ktorý mi bol až donedávna úplne neznámy. A zatiaľ čo pri aktuálnej Múmii som ho mierne hanil tu ho musím vyzdvihnúť. Okrem roztomilého ústredného beethovenského motívu ponúka aj príjemnú variáciu na melódiu z Ducha. Po hereckej stránke potešia vedľajšie úlohy Davida Duchovného, Stanleya Tucciho či dokonca Christophera Castila alias Marka Fostera z Kroku za krokom. Na druhej strane do úlohy hlavy rodiny mohli skutočne vybrať niekoho sympatickejšieho a herecky vyzretejšieho. Čo sa týka bernardýna bol vcelku zlatý, najmä keď bol ešte šteňa. Čo však film strháva dolu je priemerný scenár našťastie práve tomuto žánru to v konečnom dôsledku až tak veľmi neškodí, deti si určite sťažovať nebudú. Mne však prišla technická stránka filmu strašne priemerná. Od rutinnej réžie až po nevýraznú kameru, strih a herecké výkony. Žiaľ počnúc druhým dielom išla kvalita dolu ešte viac- priam rapídnym tempom. ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Pes Beethoven, který spustil jednu z nejnechutnějších sérií továrny na sny, tady ještě působí formou neškodné blbůstky. Opět Vás čekají ty známé scény, kde "dvounohý" úpí nad tím "čtyřnohým" v podání podstatně slabších herců a scénáře jen pro ty nejmenší. Párkrát by úsměv přijít měl a režie je standartní, ovšem stačí jednou. Další čtyři pokračování jsou krutý žert. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (9)

  • Titulní roli si zahrál pes Christ, který se mimo jiné objevil také v seriálu Krok za krokem. (WolfR)
  • V závěru, kdy Ted (Christopher Castile) řídí auto a vjede do laboratoře, tak při průjezdu posledními dveřmi shodí všechny připravené injekce. Ty však (kvůli příběhu) jsou znovu odraženy v následujícím záběru. (johnnymay)
  • Ve scéně, kdy si večer Beethoven zapne televizi, vysílají film Vlkodlak (1941). (stursky)

Související novinky

Zemřel herec Charles Grodin

Zemřel herec Charles Grodin

19.05.2021

Ve věku 86 let zemřel včera v americkém Connecticutu herec Charles Grodin. Mnozí diváci si ho jistě vybaví hlavně jako otce rodiny Newtonových z komedií o sympatickém bernardýnovi Beethoven a… (více)

Reklama

Reklama