Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Veterinář Herman Varnick nařídí svým podřízeným, aby mu opatřili další psy na jeho pokusy. Ti vyloupí obchod se zvířaty, ale záhy musí uprchnout před policií. Malé štěňátko bernardýna jim uteče a nepozorovaně se dostane do domku Newtonových. Děti se domnívají, že jejich otec George konečně vyslyšel jejich přání a štěně jim koupil. Ten to uvede na pravou míru, ale je ochoten nechat psa v domě do doby, než se o něj přihlásí jeho majitel. Pes dostane jméno Beethoven a roste jako z vody. Všem působí radost, jen George s ním má problémy. Když se mu pes nastěhuje do manželské postele, zdá se, že pohár hořkosti je naplněn. Veterinář Varnick, který potřebuje další psy, přesvědčí George, že bernardýn může být nebezpečný, což pes "dokázal", když překazil svému pánovi podpis smlouvy s nespolehlivými partnery. Chce se proto psa zbavit. Proti vůli rodiny jej odveze do Varnickovy ordinace na utracení. Děti i manželka otce přesvědčí, aby se pro psa vrátili... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (192)

MaxQ69 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film mám opravdu moc rád. A i když jsem ještě poměrně mladý, pamatuju si na jeho premiéru v české televizi. Mám ho rád pořád, protože mi připomíná, jak se mně změnil život s příchodem nového čtyřnohého člena rodiny. I když je někdy dost přehnaný, tak se po celou dobu sledování budu vždy aspoň usmívat, i když vím, jaká scéna zrovna přijde. Kouzelné, roztomilé a milé. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Beethotvena jsem měl jako dítě rád, není moc dětí, které nemají rády psy. Je to rodinná komedie a tak se to musí brát. Jsou zde povedené fórky jako David Duchovny se svou kolegyní jedoucí, letící a posléze zase jedoucí na lavičce. Nutno přiznat, že tomu čemu jsme se chechtali jako děti se dnes jen pousmějeme, ale je třeba to brát jako čistě pohodový film, oddechovka u níž se nedá moc přemýšlet a ani se to nedoporučuje. To pak s lehkostí přehlédnete afektovanost některých postav zvláště v humorných scénách. ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

Typická rodinná komedie, která se snaží zalíbit malým i velkým divákům. Tady k tomu zalíbení se má napomoci i "roztomilý" nejlepší přítel člověka, bernardýn Beethoven. Ale jelikož nesnáším přerostlé a věčně slintající psy, a tady je polovina vtipných situací postavena na faktu, že Beethoven poslintá všechno na co přijde, musím tenhle film ohodnotit jen jednou hvězdičkou. ()

Sosak 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála skutečně příjemných rodinných filmů, který skutečně může sledovat každý člen rodiny. Spousta hlášek a vtipných situací, které ale zničily nadcházející díly. Zvlášť bych pochválil tu úplně nejmenší herečku, která mě úplně roznesla tou replikou "Budu brečet celou noc..." Jinak to končí zřejmě nutným, nikoli však potěšujícím happy endem a vůbec to postupem času celkem ztrácí na síle. ()

xerno 

všechny recenze uživatele

Je to dosti ubohá komedie, jestli se tím američané baví, jsou tedy hodně mentálně retardovaní, něco trapnějšího se totiž těžko hledá, ale je to samozřejmě první díl, něco podobného zatím nebylo (alespoň o tom nevim). Ale přece jen jednou a dost. Hodnocení u mě kolísá mezi 2* a 1*, těžko říct, procentuálně asi 35%. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (9)

  • V závěru, kdy Ted (Christopher Castile) řídí auto a vjede do laboratoře, tak při průjezdu posledními dveřmi shodí všechny připravené injekce. Ty však (kvůli příběhu) jsou znovu odraženy v následujícím záběru. (johnnymay)
  • Ve scéně, kdy si večer Beethoven zapne televizi, vysílají film Vlkodlak (1941). (stursky)
  • Výcvik psa Beethovena měla na starosti Eleanor Keaton, vdova po herci Busteru Keatonovi. Z velké části se na výcviku podílela také škola pro psí herce Accurate Animal Action, kterou vedou od roku 1978 na svém ranči v Los Angeles zakladatel Karl Lewis Miller se svou dcerou Teresou Ann Miller. (Mara12)

Související novinky

Zemřel herec Charles Grodin

Zemřel herec Charles Grodin

19.05.2021

Ve věku 86 let zemřel včera v americkém Connecticutu herec Charles Grodin. Mnozí diváci si ho jistě vybaví hlavně jako otce rodiny Newtonových z komedií o sympatickém bernardýnovi Beethoven a… (více)

Reklama

Reklama