Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrabivá Samantha Feltonová spolu se svým bratrem Pedrem zavraždí svého manžela, aby získala veškerý majetek. Na ten má nárok také synovec Johnny. Samantha se rozhodne najmout svého bývalého milence, nemilosrdného nájemného zabijáka Carradina, a chce se zbavit nechtěného dědice. (Mariin)

Recenze (6)

špaček421 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo celkem dobrý. Takový obyčejný špageťácký béčko. Jednoduchej příběh, dostatek akce, pěkná hudba, ucházející herci. Hlavní představitel sice vypadá spíš jako italská popová hvězda, než jako kovboj, vadil mi otravnej mexickej poskok, ale zas tam byla dobrá sexy mrcha Rosalba Neri, do který se tam zamiloval snad každej chlap včetně papouška. ()

ilclassico 

všechny recenze uživatele

Po delší šňůře špatných až otřesných béčkových špageťáků opět jeden (ač sám je béčkem), na který se dalo koukat. Slušný scénář (ne zcela typický, ale hlavně ne hloupý), slušní herci (i když neznámí - až na Damona: Rosalba Neri v určitých záběrech dost připomíná Sophiu Loren), slušná, profesionální režie a slušné exteriéry (v kamenolomu se netočilo). Co víc od béčka chtít? V rámci žánru za 3. ()

Reklama

Mariin 

všechny recenze uživatele

Typický, průměrný spaghetti western z 60. let. Johnny Yuma je jakýsi James Bond Divokého západu. Mezi klady tohoto nenáročného filmu patří lehká ironie, neomylná muška hrdiny, časté přestřelky a souboje, hispanoamerický kolorit a atraktivní zlá žena. Ke slabším stránkám patří některá „hluchá“ místa bez napětí či naopak zbytečně ukázané násilí na malém chlapci. Celkově lze hodnotit jako dobrý průměr, stejně tak i ucházející hudbu. Pro fanoušky žánru určitě stojí za zhlédnutí, jakož i další westerny režiséra Guerrieri-Girolamiho . ()

kkarx 

všechny recenze uživatele

Johnny Yuma je kombinace typického ne moc vážně beroucího se italského westernu a nadsazeného špionážního filmu, právě takového jako byly v té době nesmírně populární první bondovky. Z nich si bere např. vystupování hlavního hrdiny pod jinou identitou, nezvyklé zbraně, rébusy, nebo samotný charakter Johnnyho Yumy (který je stejně jako Bond notorickým sukničkářem). Motivem filmu je vyšetřování vraždy strýce Yumy, zavražděným kvůli penězům vlastní manželkou. Guerrieri se dokázal vyhnout zajetým klišé a přišel s něčím trošku novým. Do role vraha se nebál obsadit netypicky ženu, zde hranou velmi dobrou Rosalbou Neri. Johnnyho Yumu si zahrál hladce oholený (v té době skoro rarita) Mark Damon. I setkání Johnnyho se starším pistolníkem Carradinem se obešlo bez nejčastěji kopírovaného osvědčeného leonovského modelu "děděk - cucák". A tak by se dalo pokračovat. Obdivuhodná tvůrčí invence! Film mistrně balancuje mezi odlehčenými scénami a těmi vážnějšími napínavými momenty. Přechod mezi nimi je naprosto plynulý a nijak nenarušuje chod děje. Zásluhu na tom mají i vynikající zvukové efekty. Nesmím zapomenout na propracovaný vynalézavý scénář (dost vzácná záležitost na italský western), kde jednotlivé scény na sebe perfektně navazují. Impresivní debut na poli westernu tohoto ne moc známého, ale vynikajícího režiséra. 5/5 ()

odpadlik123 

všechny recenze uživatele

Na všechny strany, kam jen dohlédneš, nekonečná poušť divokého španělského kraje. Uprostřed ní, vstříc nejistému osudu, hrdý kovboj Johnny Yuma na svém hrdém koni v doprovodu svého mexického přítele, s mizivými pitnými zásobami, širé míle sami a sami. Pokud jde o zásoby vody, velké štěstí, že jich zde není. Jak se totiž objeví náznak H2O, Johnnyho chytí posedlost si ji vylít všechnu na hlavu, nejlépe se vrhnout do vany a posléze obcházet okolí pouze s ručníkem (či bez něj, čímž spolehlivě zabíjí své právě vstupující nepřátele), jeho všeobecná záliba ve svlékání všeho druhu se koneckonců objeví pokaždé, když si obstarává alibi svedením každé dívky na scéně. Sám Johnny je prapodivný patron (více než věrohodně ztvárněn prapodivným patronem Damonem). Svého velice otravného poskoka po celou dobu velice nevybíravě odhání, je nadnesen nad rasismus, nenávist či pokrytectví svých bližních a poté, co potkává svého životního přítele, není nic, co by mu bránilo ve štěstí. Snad jen nepřejícní příbuzní neostýchající se vraždit strýčky, synovce atp. s antickým profilem opatřenou tetou Rosalbou Neri v čele. Trvale příšerným zamilovaným výrazem opatřený Johnny poznává na své pouti nejednu sympatickou postavu od bratra Pedra po malého kloučka, všichni buď velmi násilní, nebo alespoň násilně zabití. Jako klaďák na pohled úděsný, vystřídající košile veškerých barev, úchylněji vypadající v jedné než druhé, kleptoman, chlápek strašným způsobem jedoucí jablka a na závěr nám dojemně odhalující, že pro svého přítele je ochoten čehokoliv. Hudba velice povedená, zápletka celkem jasná, krví se nikterak nešetří (Johnny ji napatlá na kdekoho), takže solidní věcička. Ale proč mi jen ten Damon přijde v každý roli tak nějak teplej? ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama