Reklama

Reklama

Chladná voda

  • Francie L'Eau Froide (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

„...nejdřív měl blbý řeči. Když jsem si ho nevšímala, začal mi sahat pod sukni. Pak mi stáhl kalhotky a strčil do mě prst. Byla jsem suchá, ale necítila jsem nic..."
Šestnáctiletá Christine z pařížského předměstí je problémový adolescent. S matkou si nerozumí, otčíma nenávidí. Po krádeži v obchodě s eLPíčky je za trest poslána do pasťáku, zatímco její jediný kamarád Gilles zůstává v Paříži. Christine chce ale žít jinak. (dopitak)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (7)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Nemastné neslané a hlavně trochu suché. Halucinogenní párty zachraňuje výborný soundtrack (Knockin' on Heaven's Door a jiné dobové pecky). Hodinu a dvacet pět minut jsem čekal, až si Virginie Ledoyen ten svetřík sundá. Film, který rychle vyšumí. ()

StaryMech 

všechny recenze uživatele

Assayasova črta mládeže bez Boha, pachtící se ve lžích a sobělžích vstříc dospělosti, uspokojí v rovině realismu i romantismu - jakkoli s tím druhým tvrdě účtuje. K četným kladům díla patří režisérovo pochopení pro dospělé, kteří na tom nejsou o moc líp než jejich děti, a ruční kamera Denise Lenoira. ()

Reklama

bila.tecka 

všechny recenze uživatele

Film běžel v TV pod českým názvem Chladná voda. Další z těch podivuhodně minimalistických filmů. Psychologická sonda do duší dvou mladých lidí, suše dokumentaristicky sleduje jejich "tápání" - oba jsou tzv. problémové děti. Děj je zasazen do 70. let - doznívá vliv hippies (dlouhá sekvence táborákové párty). Nádherný je nevyřčený a mrazivě chladný závěr, přes všechny klady chybí jasnější koncepce. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Film, které můžeme znovuobjevovat díky Criterion Collection. Pocitový "teenagerovský" film, krásně temný a chladný a s jednou z nejpůsobivějších párty sekvenci, kde jedou nadpozemské fláky. Oliviera Assayase já můžu. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Pološialená Virginie Ledoyen sa prechádza po párty, v pozadí hrá Joplinka, míňa ľudí, strihá si vlasy, potom niekoho pobodá. Vonku horí vatra. Niekde medzi 70’s rebelovaním a novodobými ľavicovými drámami. Každého v tom filme ide chápať. 85% ()

Galerie (25)

Reklama

Reklama