Reklama

Reklama

Disko kmotr

(festivalový název)
  • USA Disco Godfather
Trailer 1

Obsahy(1)

Drogy jsou špatné, disko je boží. Tato úderná myšlenka tvoří základ jednoho z nejbizarnějších příspěvků kategorie blaxploitation. Jeho tvůrci měli za to, že jedině podniky, kde v záři barevných světel lidé v křiklavě pompézních oblečcích předvádějí vypilované taneční figury, nabídnou zdravou alternativu proti svodům návykových látek. Proto také tato fantasmagorická agitka obsahuje nejen zhůvěřilé estrádní výstupy na tanečním parketu, ale také hororové výjevy feťáckých halucinací či sugestivní scény, kde truchlící rodina využívá služeb exorcisty k odvrácení své ratolesti z osidel drog. A pak je tu ještě titulní disko kmotr – nejlepší disco tanečník a DJ, nejschopnější bývalý policajt, nejnamachrovanější přeborník v karate, nejsvůdnější klátič a největší dobroděj afroamerické komunity, který pochopitelně musí v každé sekvenci mít jiný vyladěný obleček. Toho se svou typicky rozšafnou vervou a mimickou grácií spasmického šílence ztvárnil komik Rudy Ray Moore, jenž bývá pro své rýmované hlody uznávaný coby praotec rapu. Moore ve svých komediálních vystoupeních a filmech v čele s diptychem Dolemite (1975) a Lidské tornádo (1976) parodoval schémata blaxploitation, především pak nadsamčí kvality tamních hlavních hrdinů. V Disko kmotrovi se ale s vidinou proniknutí do mainstreamu nechal zlákat na roli, která se nápadně podobala spíše figurám, kterým se dříve vysmíval. Výsledkem je snímek, kde se postupy zetkového braku snoubí s logikou dětských filmů, krimi melodrama si podává ruku s lidovým hororem a motivy vykradené z Francouzské spojky 2 (1975) prokládají karate peckovačky a to vše je zalité větší než zdravou porcí diskotékového křepčení. (Festival otrlého diváka)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (6)

Ironfood 

všechny recenze uživatele

All right, all right, all right, put your weight on it, put your weight on it, put your weight on it!!! Zatímco rokenrol je s drogami kamarád, disko s nimi vede tvrdou válku. Film kromě famózního Rudyho Raye Moora v roli hlavního hrdiny nabízí také parádní psychedelické scény (které v závěru výrazně naberou na intenzitě) a parádní akční scény (při kterých nelze nevzpomenout na legendární "ukázku karaté" z Návratu velkého blondýna). Inspirovat se při výběru filmu Festivalem otrlého diváka je prostě sázka na jistotu... ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Nehorázná šílenost, o tom, jak Disko kmotr, který by se dal označit za černošského Neila Breena (i když to je možná moc silný výraz - Disko kmotr má schopností v rámci lidských schopností) bojuje proti nějaké kruté droze. Samozřejmě, disko je spása před drogami. Ono to není tak šílené, jak to zní, je to ještě šílenější. Kombinace neustálých diskoték + drogové halucinace jak z nějakého (někdy až psychedelického) hororu + mistrovské karate souboje + hlas Rudyho Raye Moora, tvoří opravdu něco neskutečného. Ono to je dobré i špatné zároveň, bohužel je to taky dost nudné a utahané, ale některé scény jsou teda něco. Tohle se nedá ani pořádně popsat, to se musí vidět. 3* ()

Reklama

Blazkowicz 

všechny recenze uživatele

V první půlce je tam co pět minut vrtění zadnic na tanečním parketu a Disco Godfather je buď hlavní hvězdou a nebo to roztáčí za mixážním pultem. Druhá půlka se promění ve vyšetřování a z kmotra je největší karate hvězda bojových umění, která jediným úderem způsobí cákání hektolitrů krve z obličeje protivníka. Celou dobu hledají drogu Angel Dust (ne to album od Faith No More), způsobující velice zajímavé halucinace ježibaby s mečem. Nebo něco takového prostě. Každopádně viděl jsem už horší věci. 2-* ()

AdamDudas 

všechny recenze uživatele

Audio: 70% Video: 80% Scenár: 100% Náš hlavný hrdina (Tucker - bývalý policajt), ktorý je teraz bájnym to DJ-om (Disco Godfather) sa po tom, ako sa jeho synovec (Bucky) nadroguje novou drogou (Angel Dussssss(t)), rozhodne že ide zničiť drogové impérium (asi...). !!!ÁNO, JE TO PRESNE TAKÉ DOBRÉ AKO TO ZNIE (AK NIE AJ LEPŠIE)!!! Celkové hodnotenie Disco Godfather-a: 100% ()

movie 

všechny recenze uživatele

Black movie trash. Chlapec zkusi novou drogu a zacne ho pronasledovat prelud kostlivce s mecem, ktery mu chce useknout ruku. Desive a disko master Keith David to musi vsechno vyresit. Black filmy ze sedmdesatek sou tak dokonale nablbly, ze se to musi videt. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama