Reklama

Reklama

Wallace a Gromit: Otázka chleba a smrti

(TV film)
  • Česko Otázka chleba a smrti (více)
Animovaný / Krátkometrážní / Komedie / Rodinný
Velká Británie, 2008, 30 min

Obsahy(1)

Díky pochybnému štěstí mají pekaři Wallace a Gromit plné ruce práce. Někdo likviduje všechnu jejich konkurenci v okolí a je tak jen na nich, aby co nejdříve doručili čerstvé pečivo až do schránky. Vše se ještě zkomplikuje, když se Wallace zamiluje a přenechá veškerou starost o pekárnu na Gromitovi. Ten tak nestíhá hlídat svého pána, i když tuší, že nebezpečí je blízko… (Němi)

(více)

Recenze (103)

majo25 

všechny recenze uživatele

Opäť raz humorná štandartka od Nicka Parkera. Wallaceovi a Gromitovi velmi sluší pečenie bochníkov chleba, nechýba akcia od začiatku po koniec a milý humor. K tomu štandartne veľa vtipných a zaujímavých nápadov. Miestami to síce zaváňalo americkým klišé, v zápetí však kontrovala britská originalita. Hodnotenie: 90% ()

Antek 

všechny recenze uživatele

W & G to vždycky nejvíc slušelo v krátkých animácích, které byly prodchnuty jedinečnou atmosférou a oplývaly geniální béčkovou zápletkou. Nejinak je to i v případě jejich posledního dobrodružství, které je sice možná nejslabší, ale s těmi půředchozými si v ničem nezadá. Ono totiž slovní spojení "nejslabší díl" v tomto případě vyjadřuje kvalitu o velikosti hory, která vyčnívá nad ostatními (i dlouhometrážními) snímky poslední doby. Takže tu opět máme pár vražd, pomýleného Wallace, gotické stíny budov a napětí, které by se dalo krájet. Nick Park umí a jeho nadšení je až neskutečně nakažlivé -- své postavy má rád a především miluje filmy, takže se opět dočkáme řady citací a filmových vychytávek. Půlhodinová jízda, která Vás strhne a nepustí. ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Další skvělá groteska z řady Wallace a Gromit sice není tak geniální jako Wrong Trousers, nebo Curse of Wererabbit, ale pořád je to parádní zábava, nacpaná mě blízkým anglickým humorem. Nemůžu neobdivovat genialitu Nicka Parka. To jak z kousku modelíny dokáže vlastně pomocí jednoduchých tvarů. vyrobit tak úžasné postavičky. Tvůrci se navíc dokáží skvěle pohrát s žánrovým klišé a přetavit jej v tak moc vtipnou podívanou, že si o tom nějaký Shrek může nechat jen zdát. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Wallace a Gromit patří mezi největší "animované" hvězdy současnosti. Nick Park z nich každým filmem dělá vybroušenější a sympatičtější postavy a celý příběh vždy dokáže obalit trochou nostalgie, mnoha odkazů a příjemného nenáročného humoru pro každého. Tento film (opět) dokazuje, že WaG nemají (opět) široko daleko konkurenci. Jsme zvědavý, jak Nick Park dlouho udrží laťku kvality tak vysoko.... Nevím, co bych vytknul a jdu se pobavit znovu. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Wallace a Gromit jsou pěkně vynalézaví, jednou myjou okna a výlohy, podruhé zase pečou. A jako by to v tradiční zemi detektivů a klasické detektivky ani nešlo jinak, zase se potkávají se zločinem. Ovšem všemu předchází láska. A je vtipné, jak projíždějí na gondole městem zatímco v pozadí čoudí komíny. O tom my Ostraváci něco víme. Navíc se zde nachází parodie hned na několik filmů. Jedním je třeba Duch. Jinak mi ale typologicky přišel děj hodně podobný snímku O chloupek včetně závěru. Naopak dáma skončí v zoo podobně jako tučňák v Nesprávných kalhotách. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

  • V příběhu je použito několik parodujících záběrů z filmu Vetřelci (1986). (Terva)

Související novinky

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

Reklama

Reklama