Reklama

Reklama

Recenze (4)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Trinitá (Alberto Dell'Acqua) a Sartana (Harry Baird) přepadnou banku v Quintaně. Obyvatelstvo městečka a okolní farmáři jsou již dlouho terorizováni bandou okolo lotra Burtona (Stelio Candelli).Trinitá rozdělí uloupené peníze mezi chudé farmáře a oba se opět statečně zamíchají do Burtonových nekalých plánů... ()

odpadlik123 odpad!

všechny recenze uživatele

Jejda jejda, českým distributorům unikla hříčka v názvu. Naštěstí. Ten Trinity mě měl odradit, ale proč ne, že... Proč ne? Nedalo se to přežít! Mario Siciliano od geniálního Vigliacchi non pregano a milé Invaze do Afriky začal zřejmě ve své tvorbě projevovat příznaky duševní choroby (končící točením porna). A zde se rozhodl natočit nějaký kousek, kterým se vyrovná Barbonimu. Zárověň se ovšem chce vyrovnat i těm nejpitomnějším Carnimeovým kreacím. A když se to dá dohromady... Hlavním hrdinou je černoch Trinity z Trinidadu - Harry Baird a jeho kámošem Sartana - Alberto Dell'Acqua. Jedna z nejnízkorozpočtovějších a nejmizernějších výprav, co znám, divný scénář o ničem, pár dobrovolníků míhajících se v debilních scénách (proletí zde i Nello Pazzafini – pro jeho štěstí skutečně jen proletí). Blbé historky kterak si chce Trinity vydělat na cestu do Afriky, kterak se setká s chudými vesničany (žijícími na planině s jedním vozem a uvádějícími, že jim bylo všechno ukradeno - náklady na tenhle film musely být vážně v mínusu), kterým rozdá všechno, co se Sartanou s obtížemi získali, Sartana ho zase pokouší a platí coby provokatér - inu co mají tyhle charaktery společného s originálem? Nic. Tohle všechno (a to včetně Trinityho představ, kterak se prochází se svou milovanou po pobřeží pěnivého oceánu - debilnější mýdlové vycpávky, aby pohledal) by se dalo ještě ve zdraví přežít, kdyby tu nebyl Humor. Humor založený na tom, že všechny přechytračíme a ještě si nahrabeme je doplněn o komické postavy hrůzného dosahu typu staříka s pružinou pod kloboukem, neustále se ztrapňujících záporáků s hlavním El Tigrem (jenž vypadá jako kombinace Císlera a Kostelky a dělá oběma nesmírnou ostudu) - kreténem šaškujícím od začátku do konce a ve chvílích rozčilení vrčícím jako tygr. Čím dále, tím humorněji, tedy na vojenské základně začnou konečně všichni ztrácet kalhoty, dostávat bramborami či jinými věcmi do obličeje, vtipně padat, jednoduše jako u Carnimea. Jenže se nějak zapomnělo na toho Barboniho, a to se musí dorazit ve chvíli, kdy už divák po dvacáté (sic) očekává definitivní konec filmu, zničující bitkou (včetně tradičních obětí - pistolníků v černém, rázné stařenky či shození ženy přes zábradlí a rozražení stoličky o její hlavu!). A to by tak hrálo, aby všichni nezůstali na závěr ve spodkách... Pravdou je, že dokonalé to přesto být nemůže, neb tito dva ústřední hrdinové nikdy nebudou tak přezíraví jako Hilton nebo namachrovaní jako Terence a Sartana dokonce za celý film řekne jednu náramně vtipnou repliku. Leč tohle už nikdy a ani ty, jak jsem byla poučena, lynchoviny v průbehu děje, mne o tom nepřesvědčí. ()

Piedone 

všechny recenze uživatele

Televízna premiéra v ČST bola na Silvestra v sobotu 31.12.1983 o 11:00 na 2. programe v pôvodnom talianskom znení so slovenskými titulkami, repríza bola približne o rok neskôr počas pracovného týždňa v popoludňajších hodinách. ()

Reklama

Reklama