Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příliš malý muž středních let, příliš vysoký mladík a tajemná dívka tvoří podivnou trojici znepokojivého italského filmu Balzamovač. Stárnoucí vycpavač zvířat Peppino jednoho dne potká dvacetiletého číšníka Valeria a nabídne mu místo asistenta ve svém ateliéru. Mezi oběma muži vznikne zvláštní vztah, založený z jedné strany na naivním obdivu k Peppinovu světáckému vystupování a ze strany druhé na bolestně pociťované absenci lásky. Valerio je svým chlebodárcem rozmazlován a hýčkán až do okamžiku, kdy mezi přátele vstoupí Deborah a oblouzněného mladíka si zcela získá. Zoufalý Peppino, jemuž se vzdaluje objekt jeho lásky, odmítá přijmout stav věcí odsuzující jej k návratu do samoty.

Snímek vybraný do prestižní sekce Quinzaine des Réalisateurs canneského festivalu uchvacuje sugestivním zachycením zneklidňující atmosféry plné potlačovaných citů a nenávisti obklopující tři osamělce. Strhující Ernesto Mahieux v roli Peppina získal na vyhlašování italských národních filmových cen Davida za nejlepší herecký výkon ve vedlejší roli. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (3)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Tak toto nebola drama ani  nahodou, ale ciry art. Garronne ako rezsier asi pochopil, ze humor je aj v komediach vec vazna a preto sa rozhodol zabrusit radsej do artovych vod. Zaradenie filmu ako drama fakt nechapem, z dramatickych momentov tam toho bolo minimum  :  76 % ()

StaryMech 

všechny recenze uživatele

Na začátku se díváme střídavě očima vypravěče a mrchožravého ptáka ; mají nám ti dva splynout ? Podobně jako Baudelaire brousil formu na zdechlině u cesty, Garrone nás provádí městem Castel Volturno - jednou z četných jizev na tváři pobřeží nad a pod Neapolí, stranou turistických tras. Tady se odehrává neméně nepůvabný příběh osamění, touhy a zrady, v němž převládá melancholie nad mrazivým groteskním humorem a měšťácká Cremona ohrnuje nos nad špindírským Jihem. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama