Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladý muž se rozhodne vypátrat svého otce, který před lety emigroval do Ameriky a ztratil kontakt s rodinou. (Netflix)

Recenze (4)

Flego 

všechny recenze uživatele

Peppino z Neapola je typická talianska komédia 70-tych rokov. Stavba príbehu, jednoduchý humor a postavy sú podobné ako pri iných filmoch, len to zasadenie príbehu na začiatok 20 storočia je originálny. Peppino je emigrant a hľadá si otca v Amerike, zamiluje sa a pochopiteľne má problémy s mafiou. Zaujímavá je hudba, ktorá ťaží z množstva cantilén, čo dosť obohacuje snímok. Hlavnú postavu Peppina stvárnil u nás dosť neznámy komik Adriano Celentano, ktorého sme mohli voľakedy vidieť v našich kinách vo filme Zaľúbený blázon. Druhý komentár. ()

farfalla 

všechny recenze uživatele

Na konci 19. století Saturnino Cavallo odplouvá z Neapole lodí do New Yorku. O 20 let později se ho syn Peppino (Adriano Celentano) vydá hledat. Nejdříve nemůže získat americké vízum, ale v převlečení za ženu se dostne na loď. Na lodi se seznámí se zpěvačkou Rositou Flores (Claudia Mori) a zamiluje se do ní. V New Yorku v přístavu je hned zatčen za ten dámsky převlek, ale Rosita mu pomůže prostřednictvím dona Nicolona Salerna (Jose Calvo). Peppino přežívá díky příležitostné práci a hledá otce. Zkamarádí se s anarchistou Tonim (Lino Toffolo). Když Peppino zjistí, že Rosita jeho lásku opětuje, chce si ji vzít, ale té se nechce opustit zajištěný život. Peppino se nechce vzdát své lásky, a proto Rositě slíbí, že když se vrátí z turné zpátky do New Yorku, on už bude bohatší než je ona teď. Nechá se najmout do služeb mafie, dona Nicolona. Velmi se mu daří, dokonce zachrání bossovi život. Ten ho za odměnu vyjmenuje svou 'pravou rukou'. To se ovšem nelíbí pobočníkovi dona Nicolona, Ralphu Moriscovi (Manuel Zarzo), také jeho sokovi v lásce. ()

pafka 

všechny recenze uživatele

Komedie, ktera neni vtipna. Toje docela maler. Je tu takovy melce vypraveny pribeh italskych emigrantu do USA. Tan mel byt spis jakousi niti, na ktere mely byt naveseny ty sceny, kterym bste se zasmali. Ovsem nic takoveho se nestalo. Zustal jen ten melce vypraveny pribeh, ktery jsme videli stokrat, nevideli jsme nic noveho a snad jen hlavni predstavitel je trochu zajimavy, zapamatovatelny. Jinak bida, skoda casu. ()

charles3 

všechny recenze uživatele

Scénárista Moccia (alias Pippolo) se zde teprve rozjížděl, jeho lepší kousky přišly teprve potom - zejména Krásná země, Zamilovaný blázen a především Pozzettův majstrštyk Nástrahy velkoměsta. Peppino je ne úplně povedená kombinace komedie, melodramatu a mafiánského filmu, přičemž převažující je spíše ta prostřední složka. Z Celentanových filmů mi vydařenější přišel Rugantino, který je nyní také k dispozici na Netflixu, a ve kterém to také o dost víc slušelo jeho partnerce Claudii Mori. ***  Československá kinopremiéra Peppina byla v roce 1976. ()

Reklama

Reklama