Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Býválý policajt jménem Shame pracuje jako soukromý detektiv. Dostane za úkol najít svou někdejší krásnou přítelkyni a taky ukradených 20 miliónů dolarů z obchodu s drogami. Shame se snaží nejen zapůsobit na svou spolehlivou parťačku Peaches ale i očistit své jméno. Není to ovšem ani snadné a už vůbec ne bezpečné! (oficiální text distributora)

Recenze (13)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Klasicky akcny produkt svojej doby, ktory trochu pripomina Blackovu klasiku Posledny skaut. Lenze humor je tentokrat primitivnejsi a trapnejsi. Ako povedal jeden renomovany uzivatel CSFD, taky negersky humor, ktory je obcas prerusovany este trapnejsim buzerantskym. Behom celeho filmu som sa pousmial asi trom narazkam. Napriklad ked Wayans zotrie Thorsena hlaskou, pozdravuj Arnolda. Neakcne sceny boli utrpenim. Oproti tomu ma prakvapila spickovo prevedena a natocena akcia v style Johna Woo. Takze sa dockame prestreliek s mnozstvom spomalovaciek a spickovych kaskaderskych kuskov. Dokonca aj v bitkach pôsobi Wayans uveritelne a drsne. Bohuzial vzhladom na nizsi rozpocet akcie nie je dost na to, aby vyvazila mnozstvo otravnych dialogovych scen, takze celkovo ma film väcsinu stopaze nudil. 4/10. ()

Reklama

Haymar 

všechny recenze uživatele

Výborná akční komedie (bohužel téměř neznámá) s tak trochu netradiční - ale o to lépe fungující buddy-dvojkou Wayans/Pinkett-Smith. Překvapivě povedená choreografie i akční sekvence obecně! Těžko se věří, že ten kdo tohle spáchal (rejža i herec v jedné osobě) má na svědomí taky slátaninu Scary Movie... ()

MaxForValue 

všechny recenze uživatele

Prakticky neznámy film vtedy ešte neznámeho Keenena Ivory Wayansa, ktorý si v ňom strihol dvojrolu - hlavného hrdinu i režiséra. Debut nesmierne podarený, hoci Shame (Keenan Ivory Wayans) pôsobí ako mladý Sly z Ramba, vystupuje ako nezničiteľný stroj, humorná zložka je hojne zastúpená a ja som sa bavil nebývalo a prekvpaujúco kráľovsky. Ono to je vlastne buddy-komédia, keď si k tomu pridáme otravnú Peaches, ale KIW to aj sám celkom dobre odtiahne. Tieto afroamerické akčňáky majú dačo do seba! ()

Galerie (17)

Zajímavosti (3)

  • Hlavní postava, kterou hraje Keenen Ivory Wayans, se jmenuje Shame a celé jméno ve filmu nezazní a v závěrečných titulcích napsáno není. Nicméně v jedné scéně obrdží Shame od pojišťovny šek k zaplacení a tam je uvedeno jméno Andre Shame. (Rominator)
  • Sven-Ole Thorsen si zahrál v malé roli bodyguarda a na filmu také pracoval jako kaskadér. V závěrečných titulcích má však pouze kredit jako kaskadér pod jménem Sven Thorsen. (Rominator)
  • Ve chvíli, kdy dostane Shame (Keenen Ivory Wayans) Sven-Ole Thorsena do kolen, mu řekne: „Say hi to Arnold.“ Doslovně česky to je „Řekni Arnoldovi ahoj.“, ale v úvahu připadá i varianta „Pozdravuj Arnolda.“ Myšlen je opravdu Arnold Schwarzenegger, protože Sven-Ole Thorsen a Arnold jsou dobří přátelé od natáčení filmu Barbar Conan (1982). Na Arnoldově svatbě s Marií Shriver, konané 26. dubna 1986, byl jako družba. Sven si zahrál v mnoha Arnoldových filmech zločince. (Rominator)

Reklama

Reklama