Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Díky technologii klonování se stal svět nedaleké budoucnosti rájem na Zemi. Smrtelné choroby přestaly existovat, váš nový pes může být navržen tak, aby barevně ladil s pohovkou ve vašem obýváku, na které se vyzývavě protahuje ideální virtuální přítelkyně, hologram přesně podle vašich snů a představ. Aby se vědecký pokrok jako už tolikrát v historii neobrátil proti lidstvu, upravuje pravidla klonování přísný Zákon šestého dne, pojmenovaný podle Starého Zákona. Právě šestého dne od počátku světa stvořil Bůh člověka... Bývalý pilot bojové helikoptéry Adam Gibson (Arnold Schwarzenegger) se jednoho večera vrátí domů a zjistí, že na jeho místě uprostřed milované rodiny se ocitl dokonalý dvojník, do nejmenšího detailu shodný s originálem. Dříve než se válečný veterán stačí vzpamatovat z přímé konfrontace se svým klonem, jehož existence je teoreticky vyloučena Zákonem šestého dne, musí čelit vražednému útoku nelidsky dokonalých zabijáků. Kdo a proč může mít zájem na smrti bezvýznamného pilota? Jen jediná věc je už v tuto chvíli jasná svou kůži zkušeného válečného pilota neprodá Adam Gibson lacino (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (296)

Radyo 

všechny recenze uživatele

V porovnání např. s takovým Sylvesterem Stallonem je Arnold Pan herec, přesto i on ve většině filmů, kde hraje, na mě působí nechtěně směšným, někdy (vlastně docela často) až trapným dojmem. 6.den je jeden z oněch filmů, kde se mu to opět povedlo. Arnoldova mimika je přece jen výraznější, než Sylvesterova, ale přesto mi to připadá, že má oproti běžným smrtelníkům ve tváři méně svalů (na "úkor" zbytku těla), než by mít měl, jelikož každý pokus o úsměv vyznívá ohromně křečovitě, asi jako když se pokouší o úsměv nějaký lidoop (ačkoliv ten se přece jen směje věrohodněji). Dále mě fascinuje to, že snad v každém filmu Arnold pronáší geniální, nezřídka i moralistické projevy (nebo alespoň věty), které v jeho provedení vyznívají stejně nepravděpodobně, jako když si ve výtahu, kde kromě vás je jen jeden člověk prdnete a pak se tváříte, že jste to nebyl vy. Podobně jako onen nepřiznaný pšouk mi "smrdí" všechny ty pokusy o výchovu diváka ve filmech, které jsou popcornovější než samotný popcorn, a to tenhle určitě je. Přinucení k zamyšlení nad správností či nesprávností klonování je sice pozitivní, ale tady je spíše nechtěně zparodováno, i díky podprůměrně zpracovanému scénáři. Co k filmu dodat jinak? Snad jen to, že věřím tomu, že Arnold skončil s natáčením filmů definitivně, stejně jako kdysi Ronald Reagan, jenž (při vší úctě k němu) byl asi stejně dobrým hercem, jako pan guvernér. Howgh. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Taková trochu scifi pohádka pro dospělé. Máme tu zloducha, máme tu jeho všeho schopné pohunky (klony), máme tu milující rodinku a pak tu máme drsňáka Arnieho, který si dokonce střihl dvojroli. Jen škoda, že ten samotný příběh byl tak pitomoučký, že jsem měl někde v polovině sto chutí to vypnout. Dobro nakonec zvítězilo, všichni dostali pořádně na prdel a Sarah Wynter zas po dlouhé době ukázala „kůzlátka“. Námět samotný vážně nebyl úplně na hovno, jen tenhle styl prostě není můj šálek kávy. Na víc jak obyčejný průměr to proto nevidím… ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Jeho doutník kouřil jiný chlap, jeho dort spořádal jiný chlap, na zadek jeho manželky sahal jiný chlap, no, jiný, byl to jeho klon. Fušovat přírodě do řemesla se nemá, navíc, když se kdosi spletl a omylem naklonoval bývalého bojového pilota s vizáží Arnolda Schwarzeneggera, kterého si tak jeho fans užijí hned ve dvojí (ač charakterově/herecky nijak odlišné) verzi. Mně osobně Arnieho neherecké přednosti vždycky bavily, i za deset let (a to bude akční žánr zase někde jinde) nebudu mít problém sáhnout po nějaké jeho kousku (i když to asi nebude 6. den) a dojatě zavzpomínat na jistoty přiznané žánrové pitomosti. Tentokrát vsadil na látku diskutovaného klonování živých organismů, mdle filosofuje, otírá se o genové inženýrství a snaží se bavit. Ne vždy se mu to daří, ač tvůrci sehnali slušný rozpočet (i tak futurovýsledek vypadá jako chudý bráška třeba Spielbergova Minority Report). Škoda, že akce úplně nestrhne, škoda, že je místy samoúčelná (zbytečná počítačová letecká scéna v horách), škoda, že záporáci nejsou víc ujetí a škoda i toho, že tvůrci nenabídli víc momentů, kdy třeba panenka v životní velikosti tak nějak přestane mluvit. Když se nebojí černohumorných scén a nápadité akce, plusové body naskakují. A tady jsou sakra potřeba. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Ze začátku je to takové pomalejší a utahanější ale v pozdějších fázích se z toho stává celkem slušná podívaná. Ale rozhodně to mohlo být i lepší. Jak po stránce trikové tak po stránce režijní. Přesto slušná a v mnoha ohledech inteligentní sci-fi, jejíž přůběh rozhazuje jen Arnieho přítomnost, která slibuje akční jízdu, která se však v žádném případě nekoná. ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

No přiznám se, že první třetina filmu mě moc nebavila. Neustále jsem od toho odcházel, zastavoval to....Střed, ale začíná být akčnější a poznáváte, že film se snaží o jakous , takous zamotanost. Ne že by se to nijak extra dařilo a konec může šokovat, tak 10 procent diváků, ale není to rozhodně hloupé. Navíc akce nabírá na obrátkách graduje ji situace okolo Adamů. Nakonec je z toho fajn podívaná s Arniem. Vytknu určitě absenci neporazitelného a ďábelsky zlého padoucha. Navíc a klidně mě kamenujte Atnie v tomto druhu filmu mi nějak nesedí. Nebyl zlej ale... 65 procent za nakonec slušný pokoukání. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (10)

  • Podle slov Arnolda Schwarzeneggra v bonusu ''The Future Is Coming'' je film situován do roku 2015. (CliffLee)
  • Úvodní citát je z knihy "Genesis", kde je stvořen šestý den Adam. (Terva)

Reklama

Reklama