Reklama

Reklama

Útěk z vězení

  • Česko Muž bez nervů (neoficiální název) (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Zkušený pilot dostane lákavou, ale nebezpečnou nabídku. Má letět do Mexika, aby osvobodil nevinného vězně. Udělá to pro 250.000 dolarů? (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (24)

keoma26 

všechny recenze uživatele

Jako by nekdo chtel natocit komedialni verzi "Prineste mi hlavu Alfreda Garcii", ale ta hlava byla po totalni lobotomii...takovy ten nechteny puvab nepovedeneho filmu to ovsem v sobe melo, nebo spis mozna schopnost vyvolat pobaveny udiv nad tim, ze sam film a jeho jednotlive slozky vubec drzi pohromade a da se u nej i pohodove vydrzet. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Hodně vydařený film, po Breakheartském průsmyku druhá spolupráce Charlese Bronsona a Toma Griese, která rozhodně stojí za vidění. Bronson hraje dalšího správného chlapa, který dělá správnou věc, Robert Duvall strádá v mexickém vězení, ne všechny plány hned vychází tak, jak mají, no a hrdina, který se do nebezpečí zprvu vrhl kvůli penězům, postupně objevuje jinou, ušlechtilejší motivaci. Zkrátka klasický přímočarý snímek z let sedmdesátých, který ovšem šlape jako hodinky, je zábavný i napínavý a obsahuje řadu pamětihodných scén (závěrečný souboj zakončený velmi drsným momentem je jen jedním z mnoha). Jo a hraje k tomu Jerry Goldsmith - a jak! ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Charles Bronson je chvástavý Rampa McKvak z Texasu. Na hlavě klobouk, pod paží kola potu o velikosti středního leknínu, tvrdí o sobě, že přistane s Jumbo Jetem na halíři a čím blbější nápad vymyslí, tím víc chce za něj zaplatit. Hádejte, jestli v tomto poněkud lehkovážném dobrodružství dostane R.Duvalla z mexického žaláře (který je ve skutečnosti pevnost v Pyrenejích, co za druhé světové války sloužila jako věznice Gestapa)? Nápovědou budiž to, že vrtule až do samého konce vždycky stojí na Charlieho straně.. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Jak se zdá, nespoléhá na něho jen převelice půvabná - a momentálně zoufalá, leč téměř ke všemu odhodlaná Jill, ale taky scénárista a režisér - v dobré víře, že svým charismatem zastíní veškeré jejich nedodělky. Na druhou stranu - abych byla spravedlivá: Ani on se neobejde bez pomoci jiných ... a má vlastní způsoby, kterak je přimět ke spolupráci. Nicméně zároveň musím říct, že největší díl práce zůstává na něm ... víte přece, jak to chodívá - nikdo jiný ji za něj neudělá ... z čehož vyplývá, že především díky němu si "Útěk z vězení" může nárokovat poctivé 3* ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Bronson v akčnom filme o úteku z mexického väzenia. Už na počutie to znie dobre. Film už síce tak dobre nepôsobí, pretože vyzerá, akoby by ho točili nízkorozpočtoví Mexičania, ale zápletka je napriek tomu kľučová a udržuje diváka takmer po celý čas v strehu. Okrem Bronsona v netypickej roli zaujmú ešte lety helikoptérou. Divím sa, že sa v tu nevyskytli žiadne nahotiny, tento žáner si to priam pýtal. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (6)

  • Tom Gries nahradil na poste režiséra Michaela Ritchieho až v priebehu produkcie, tesne pred začatím natáčania. (m.a.t.o.)
  • Dej filmu sa síce odohráva prevažne v Mexiku, ale natáčalo sa v Kalifornii (USA), Španielsku a Francúzsku. (m.a.t.o.)
  • Scenár filmu je založený na skutočných udalostiach - úteku z väzenia, ktorý sa odohral v Mexiku. Preto mexická vláda ani nepovolila natáčanie vo svojej krajine. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama