Reklama

Reklama

Bojuje se zločinci i s místními politiky... Policejní poručík Frank Bullitt (Steve McQueen) dostává velmi důležitý úkol: ochránit po dobu 48 hodin klíčového svědka Johnyho Rosse, který má vypovídat před senátním výborem proti mafiánské organizaci. Tímto úkolem ho pověřil ambiciózní politik Chalmers (Robert Vaughn), který chce rozkrytím této organizace získat kladné politické body pro svou plánovanou kandidaturu do Kongresu. Svědek Ross je bývalým členem této organice a před klíčovým slyšením se ukrývá v hotelovém pokoji, který má Bullitt střežit společně se svými kolegy. Brzy ovšem do pokoje vniknou dva muži, strhne se přestřelka a Ross na následky postřelení umírá. Poručík Bullitt se rozhodne zprávu o jeho smrti zatajit, pouští se do nebezpečného vyšetřování a na vlastní pěst pátrá po pozadí celého podivného případu... Akční kriminální snímek Bullittův případ se v době svého uvedení v roce 1968 setkal s velkým úspěchem a byl oceněn Oscarem za nejlepší střih. V současnosti lze snímek zařadit mezi klasiky kriminálního žánru, proslulý je zejména automobilovou honičkou v ulicích kopcovitého San Francisca a hereckým výkonem Stevea McQueena v roli mlčenlivého a zatvrzelého policisty. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (381)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ve tvém světě je násilí a smrt životním stylem." Pokud někdy přežiju svou smrt, tak doufám, že to bude vyšetřovat poručík Bullitt pod shovívavým dohledem kapitána Bennetta. Těm dvěma věřím, ale jinak nemám k úplatným poldům a slibujícím politikům velkou důvěru. Ovšem tvrďák Bullitt má mé sympatie, i když ochranu svědka evidentně podcenil. Stejně tak mi připadalo směšné označovat vraha za profesionála, když ani z metru nedokázal zastřelit dva lidi tak, aby umřeli. A taky mi připadá pitomé, když při hraní na schovku ve tmě prchající padouch občas nesmyslně vystřelí. Jenže tím negativa končí, protože motory aut burácely naprosto dokonale, Bullitovo charisma mi bylo hrozně sympatické, Cathy té špíně dodala špetku krásy a naštěstí to nakonec bylo zamotanější, než se původně zdálo. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Stará klasika s mojim obľúbeným McQueenom. V dobe vzniku a ešte dlho po ňom uznávané krimi, s na tú dobu naozaj bravúrne zvládnutou automobilovou naháňačkou. Po druhom vzhliadnutí po rokoch musím uznať, že to čaro trošku vyprchalo a mnohé scény tento v podstate jednoduchý príbeh zbytočne naťahujú. Ale 100%-tný Steve McQueen zostal. Film 80%. ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

Skvělá dobrodružná kriminálka s nezapomenutelným Stevem McQueenem v hlavní roli poldy, jemuž zabili údajného klíčového svědka v mafiánském procesu. Samozřejmě, že nic není tak jednoznačné, jak to na první pohled vypadá a Bullit to sám brzy zjistí. Do dějin vstoupila také jeho honička s Fordem Mustangem po ulicích San Francisca, během níž asi 4x minul jistý stále stejně vypadající VW Brouk. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Předobraz Drsného Harryho, který šetří slovy a vlastně i činy. Automobilová honička je možná nejdelší, ale někde během té dlouhé cesty ztratila napětí a nepomůže jí ani závěrečný poměrně efektní výbuch. Hickman i McQueen si jízdu asi užili, ale závody dvou autíček na vyklizených ulicích mě prostě nebaví. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $5,5miliónaTržby USA $42,300,873Tržby Celosvetovo $-║ Úvod filmu je nečakane pekne zostavený s písmenkovým doprovodom, potom už príde čisto na príbeh, kde Steve McQueen ako policajt Bullitt vyšetruje vraždu jedného svedka v mafiánskom prípade kde boli ulúpené peniaze. Film a teda príbeh je až moc nezaslúžene poskladaný z jednoduchej koncepcie, chodí sa len z miesta na miesto, potom sa vyčítajú nejaké tie veci, občas nejaká ta akcia ale nič čo sa udeje nemá tú správnu gradáciu aby to mohlo nejako zvlášť ohúriť, rovnako tak aj samotná postava Bullitta by potrebovala trošku viac tej vnútornej osobnosti, ktorá jej chýba. V celku mi to príde až moc pasívne aby som si takéto niečo mohol skutočne užiť, rovnako tak aj ospevovaná naháňačka na autách nie je až taká bomba. /60%/ ()

Galerie (83)

Zajímavosti (45)

  • Počas automobilovej naháňačky uprostred ulíc San Francisca minie Dodge Charger i Ford Mustang niekoľkokrát ten istý Volkswagen Chrobák. (marlon)
  • Steve McQueen se nenechal dublovat ani při pronásledování po letištní ploše, kdy si v jedné ze scén lehl pod startující letadlo. (Caszidy)
  • Na českém plakátě má Steve McQueen brýle, které ve filmu jeho postava nenosí. U nás bylo v té době nedostatek fotek k filmům, a tak tvůrci plakátů museli improvizovat. (Fenk)

Související novinky

Spielberg našel svého Bullitta

Spielberg našel svého Bullitta

18.11.2022

Známý režisér Steven Spielberg (Mnichov, Jurský park) zdá se našel svůj další projekt. Bude jím „remake“ akční klasiky se Stevem McQueenem (Le Mans, Sedm statečných) Bullitt. Vedle toho už pak tvůrce… (více)

Smrtící Zvěrokruh Davida Finchera

Smrtící Zvěrokruh Davida Finchera

15.06.2006

Pravděpodobně nejznámějším skutečným sériovým vrahem v Americe je the Nash Bridges. Ti všichni a mnoho dalších jsou více či méně ovlivnění Zodiakem. V Bullittově případu se Steve McQueen inspiroval… (více)

Reklama

Reklama