Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neuvěřitelná kariéra pravděpodobně nejlepšího boxera všech dob. Čerstvý držitel olympijského zlata, 18ti letý Cassius Clay, usiluje o mistrovství v těžké váze. Pod vedením vynikajícího trenéra Angela Dundee, Clay převezme titul od Sonnyho Listona. Brzy poté Clay konvertuje na islámskou víru a změní jméno na Muhammad Ali. Když je náhle vedením označen jako 1A, z náboženských důvodů odmítá. Jeho těžce získané vítězství je odebráno. Po vítězství v tří a půl leté soudní při, se vrací zpět do ringu a předvádí nejlepší souboje všech dob. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

kobejn 

všechny recenze uživatele

Muhammad Ali byl skutečně nejlepší boxer všech dob a býval by byl i dobrý herec, zatímco většina sportovců hrát neumí, on tu v roli sama sebe působí lépe než, když byl sám sebou v dokumentárních záběrech, kde zoufale přehrával. Zde hraje klidně, uměřeně a soustředěně a hraje skoro líp než někteří profi herci. Škoda, že nepověsil rukavice na hřebík o pár let dřív, takhle si zbytečně zatlouk hřebík do rakve o pár let dřív. Ve filmu mohl klidně udělat kariéru, rád bych ho viděl i v normálních filmech, byl by dobrý v psychologických dramatech. ()

Visáč 

všechny recenze uživatele

Ali hrá Aliho vo filme o Alim. Nie je to síce žiadna super pecka, ale rozhodne to prekonáva Mannov pokus. Navyše, hrá tu Borgnine, má to rýchlejší spád i dynamiku a stálo to celé o 100 miliónov dolárov menej. ()

Reklama

dezert 

všechny recenze uživatele

Naprosto zoufalej pokus o vyždímání peněz z Aliho tehdejší slávy. Je to v podstatě merchandesign, akorát hodně špatně udělanej. Už od první scény, která má zobrazovat vítězství na Olympiádě, a kde je dohromady asi 5 lidí, je jasný, že to nebude žádná bomba. Hardcore přijde ve chvíli, kdy postavy najednou začnou z ničeho nic mizet z plátna (Malcolm X), aniž by bylo podaný jakýkoliv vysvětlení, když začne Ali vysvětlovat, proč je Eljah Muhammad největší vůdce muslimů v Americe, a nebo proč tam není žádná zmínka o jeho první manželce. A v tu chvíli už je vám jasný, že je to v podstatě na zakázku točená blbost, ve které má prsty Herbert Muhammad, což znamená, že dostanete plno vyfabrikovanejch historek, který měly tehdy utvářet Aliho legendu. K filmu samotnýmu - Ali sám o sobě má takový charisma a kouzlo a vtip, že mu věříte v podstatě všechno. Bohužel je film docela amatérština a nakonec je na něm nejzajímavější to, že jeho režisér umřel 4 měsíce před premiérou a dodělával to za něho Monte Hellman. Připravte se na to, že budete muset překousnout naprosto neskutečně trapný scény, kde se uvádí jednotlivý postavy na scénu (aby se většinou stejně v dalších vlastně neobjevily, takže je to tím horší), na nulovej příběh, a na herce, kteří jsou úplně nepodobní svým předobrazům. Jako zápasy jsou použitý originální Aliho souboje, a mají větší filmařskou hodnotu, než celej tenhle film. Jedna hvězda za Aliho, druhá za to, že je to těžká obskurnost. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama