Reklama

Reklama

Dong gong xi gong

  • Čína 東宮西宮
všechny plakáty
Čína, 1996, 90 min

Režie:

Yuan Zhang

Kamera:

Jian Zhang

Obsahy(1)

V Číně sice není homosexualita trestná, ale homosexuálové jsou policií běžně pronásledováni a zadržováni pro výtržnictví. Film se zaměřuje na mladého homosexuálního spisovatele A-Lana, který je zamilován do mladého policisty. Podaří se mu dosáhnout toho, že je policistou po celou noc vyslýchán. V rámci výslechu vypoví svůj životní příběh, od bouřlivého mládí přes první sexuální zkušenosti či nucenou práci v zemědělství až po neustálé hledání lásky. Jeho příběh zároveň mnohé vypovídá o všeobecném útlaku panujícím v čínské společnosti. Policista, kterého A-Lan zpočátku odpuzuje, je jím postupně fascinován, až nakonec podléhá jeho kouzlu... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

May 

všechny recenze uživatele

Asi tomu vůbec nerozumím, ale hodně nepoutavě natočené čínské drama o zpovědi gaye, který každý záběr na sebe sama (a že jich je tam opravdu požehnaně) zneužívá k chlípnému, slizkému pohledu s našpulenými rty, aby tak upoutal pozornost a hlavně chtíč a touhu policisty, kterému vypráví svůj erotikou nabity život, je.. fuj. Nevermore. ()

d-fens

všechny recenze uživatele

ocenenia : MFF Cannes 1997 - uvedené v sekcii "Un certain regard" ◘◘◘◘ MFF Mar del Plata 1996 - Najlepšia réžia, Najlepší scenár (Yuan Zhang, Wang Xiaobo), Špeciálne uznanie poroty za kameru (Jian Zhang) ()

rivah 

všechny recenze uživatele

EAST PALACE, WEST PALACE...Mladý policista a za ženu převlečený homosexuál ho svádí..."Ilegální" čínský film...Film tajně vyvezen ze země do Francie, tam dokončen a hrán v Cannes. ()

Reklama

Reklama