Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americké filmové drama se odehrává v polovině třicátých let v Texasu. Starý zkušený naftař, jemuž nikdo neřekne jinak než pan Cox, byl už mnohokrát blízko objevení nového naftového ložiska, ale štěstí se mu zatím vyhýbalo. Cestuje po texaském venkově s malým kufrem a kočkou Matildou, kterou vycvičil na vyhledávání "černého zlata". Poblíž městečka s poetickým jménem Henrietta žije na malé farmě rodina Dayových a v potu tváře si vydělává na živobytí. Pan Cox na jejich pozemku ucítí svou snad poslední příležitost (když přiloží ucho k zemi, má pocit, že naftu slyší). Přesvědčit prostého farmáře, aby veškeré prostředky investoval do vrtné věže, však není snadné... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (2)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser James Keach ol ten policajt, ktory zastavil Clarka Griswolda v Blaznivej dovolenej 1983. Nikdy nic nenatocil take, co by stalo za rec . 6 % ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

… a produkce: Clint Eastwood. Hm. Zahrála si tu jeho tehdejší partnerka Frances Fisher i 1-2-letá dcera Francesca, příbuzenstvo za kamerou zachováno. Ano, skutečně Clintovi bylo přes 60 a Frances přes 40. Nicméně oscarový herec Robert Duvall překypuje charismatem v každým jeho screentimu, on i Eastwood tehdy během Velké hospodářské krize 30. let byli na světě jako malí kluci (a pořád oba žijí!). Kočička stojící při Duvallově roli je velice roztomilá. Škoda, že režie i scénáře se ujali rookies přinejmenším v těchto branžích. Herec hlavní role je absolutní výhra, hledání ropného dolu a materiálních možností během velmi nepříjemné doby má velmi velký potenciál vyobrazit slasti a strasti, aby to těžko někoho nechalo chladným. A přesto jakékoli potenciální vyvrcholení víceméně vyšumí. Duvall a jeho mourovatá kočička si ukradnou film, ale pod tou slupkou najdete jen nemastnou neslanou šťávu. I když nejde o zoufalost, jak by šílená obskurita a průměrné recenze mohly napovídat. ()

Reklama

Galerie (18)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se ve státě Texas v USA, konkrétně ve městech Marfa, Abilene, Anson, Austin, Bartlett a Temple. (BMW12)

Reklama

Reklama