Reklama

Reklama

Berlínskému kriminálním oddělní Krucifix se podaří zadržet sériového vraha, psychopata a pedofila v jedné osobě. Město strašil už dlouhých šest roků. Svoje oběti si vybítal vždy mezi těmi nejnevinnějšími - dětmi. Pachatel, přezdívaný policií jako Leštič, z počátku splupracuje. V průběhu týdne potvrdí, že zabil třináct chlapců a jednoho policistu. Jeho první obětí byl v roce 1996 Martin Sales.. Leštič bez ostychu vykresluje i ty nejohavnější a nejzvrácenější detaily svých zločinů... Šéf kriminálního oddělení je v ohrožení... Do města přichází policista Michael Martez, aby se střetl s Leštičem. Před několika lety vyšetřoval vraždu Lucie Fliederové. I když všechny důkazy nasvědčují tomu, že zločin spáchat on, chce mít jistotu a městečku, ve kterém působí, konečně dopřát pokoj. Kolegové ho však upozorní, že Leštič už několik dní nepromuvil. Psychiatr se domnívá, že trpí depresí a pomýšlí na sebevraždu. Michael se nenechá odradit. Leštič nakonec promluví, ale k vraždě Lucie se nepřizná. Zná však jméno jejího skutečného vraha, jenže to mu zatím odmítá prozradit... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (22)

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Úmorná německá snaha o natočení velkolepého thrilleru. No, nezadařilo se. Ono by to možná dopadlo lépe, kdyby film natočil někdo talentovaný se smyslem pro originalitu a ne egomaniakální vykradač, který neuspěl ani při své zastávce v Hollywoodu (rok 2009), kde natočil dva (pod)průměrné filmy (Case 39, Pandorum) a opět šupem mazal domů točit TV braky. Díky za to, Hollywood už je přeplněný neumětelů z Evropy (hlavně Francouzů). A cpát dalšímu Alvartovi prachy na zbytečnosti nemá cenu. A co je vlastně Antikörper? Zmatelný religiózní spletenec krimi klišé, který si vypůjčuje něco z Mlčení jehňátek (scény, kdy náš pomatenec napodopuje Hannibala Lectera byla vyloženě trapná), něco z dalších filmů a pokouší se na plátno šíleně trapným způsobem přenést geniální pointu z Fincherovy Se7mičky! Tohle Alvart opravdu nemohl myslet vážně. Jakž takž dobře natočené je pouze úvodní dopadení vraha, zbytek je režijně nezvládnutá a rozvleklá nuda. Scénář se inspiruje (krade) kde může, dialogy jsou průšvih a herci naprosto bez charismatu a hlavní záporák nevýrazný tragéd. Nesmyslná a překombinovaná zápletka mi nějak pronikla mezi prsty. Na kriminálky (papír i film) nejsem a tohle byla fakt fatální blbost. Evropské kriminálky se sériovým vrahem neberu. Ztráta času s velkým Zet. Jdu si radši pustit Sedm nebo kanibala Toníka. 40% ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Výborná depresivní žánrovka, která se svým lookem může směle rovnat hollywoodské produkci. Po dvou třetinách už jsem si připravoval pochvalné čtyřhvězdí s tím, jak je to podhodnocený film. Jenže v poslední třetině se naplno vyvalí křesťanské motivy a nijak zvlášť dobře vygradovaný závěr se zvraty a budovaná kvalita je v tahu. pozornosti hodné dílo je to ale i tak, některé pasáže úpadku dobrého člověka jsou vážně působivé a lezou na mozek P.S. Tak mě napadá, že Antibodies mají hodně společného s českým Normalem, ale je to film méně artovější, méně divadelní a je tu víc sexu. Takže je lepší. 70%. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

no Waau! Mnou absolutně neznámá, přehlednutelná Pecka! Němci se teda předvedli a naservírovali nám German Hannibala Lectra ještě více slizkého, než jak ho známe! Sériový Vrah, Psychopat a Pedofil zároveň! Na svém kontě má přes 14 obětí z toho vše jsou Chlapci! Do toho se ovšem zapojí Obyčejný Policajt z vesnice, všichni se mu vysmívají, ale on jediný Příjde všemu na Kloub! Finální Twist je jeden z nejhůře odhadnutelných vůbec a já byl Šokován! Ikdyž se jedná spíše o Konverzačku, tak neuvěřitelně depresivní! Zajímavá hláška z Filmu : Do you have Kids? You´re damn right. i have three kids. Oo And do you Fuck Them? You sick Pig!! ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Na Němčoury to nebylo vůbec špatný. Nesmíte od toho ale očekávat žádnou strhující akci, žádný brutální vraždy, krev ani gore. Tohle je spíš konverzačka. Ale ti co mají rádi kriminální filmy a filmy o sériových vrazích by si mohli přijít na svý. Přemýšlel jsem i o čtvrtý hvězdě, nakonec ale volím jen silnější 3hvězdy. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Možné SPOILERY: Srovnávání se Sedm se člověk neubrání, ale americká temnota oproti té německé vítězí na celé čáře, bohužel. Hlavní problém tkví zejména v obroušení hran religiózním tématem, které v jinak povedeném psychothrileru působí jako zjevení Panenky Marie Podsrpenské a divák místo očekávaného úderu na solar plexus dostane rozhřešení. Přitom zpočátku tomu nic nenasvědčuje a klasický souboj dobra a zla je výborně okořeněn "normálními" psychozvratky typu : Zlo dřímá v každém člověku a stačí jej probudit. I přes některé zbytečnosti v podobě prostoduchých dějových zákrutů ( kam se asi poděl zápisník, kde se asi vzal ten jed ?) by pořád byla tahle německá kopírka hodně vydařená, jenže bohužel Bůh... ()

Galerie (14)

Související novinky

Vesmírnou Pandořinu skříňku...

Vesmírnou Pandořinu skříňku...

14.05.2008

...otevřou dva muži, kteří se probudí v útrobách kosmické lodi a nemají nejmenší ponětí, odkud se tam vzali, ani co jsou vlastně zač. V temném, klaustrofobickém sci-fi thrilleru Pandorum je ztvární… (více)

Reklama

Reklama