Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kansas City 1935 město gangsterů: Soukromý detektiv Mike Murphy přijde při vyšetřování o společníka Swifta, který je brutálně zavražděn. Do případu se zapojuje vrchní policista Speer, bývalý Murphyho kolega. Oba se znovu setkávají, ačkoliv se v minulosti nemohli vystát: zatímco Speer je známý suchar, Murphy naopak neodbytný žvanil. Vzájemná rozpálená nevraživost je však nahrazena společným cílem dostat se k vrahům Dehla Swifta. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (56)

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKOSLOVENSKÁ KINO PREMIÉRA: ÚPF = VII./1989 - réžia českého znenia (ÚPF 1989) = MARIE FRONKOVÁ, Eastwooda dabuje FRANTIŠEK NĚMEC, Reynoldsa dabuje PAVEL SOUKUP, Kahnovú dabuje MILENA STEINMASSLOVÁ - prisahal by som, že existuje aj pôvodný kinodabing SPF, bohužiaľ aj keby to bola pravda, asi je v "prepadlisku dejín". (28.9.2009) ()

kyLuke 

všechny recenze uživatele

Výborná gangsterská komedie , u které mě pouze mrzí , že je chápana jako průměrné dílo . Skvělí herci , ale nejlepší Eastwood s Reynoldsem , pěkná hudba a pro mě velmi příjemný scénář . Na plný počet to samozřejmě není , ale na tři hvězdičky rozhodně také ne ! Rozhodně nadprůměrná komedie , která prostě pobaví ! ()

Reklama

strikeman 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se opravdu nepovedlo. Holt Clintovi asi více sednou role osamělých vlků nebo to bude tím, že Burt Reynolds vždycky byl (alespoň z mého úhlu pohledu) totálně necharismatický a nesympatický "týpek" - každopádně chemie mezi těmito dvěma postavami naprosto nefunguje, hlášky působí násilně, situační humor je místy až trapný (viz finální scéna v bordelu), přestřelky přitažené za vlasy, amatérsky natočené a bez špetky napětí. Pokud hledáte kvalitní buddy detektivku, určitě se najdou desítky lepších... Ale abychom nehledali jen zápory - film má solidní výpravu, atmosféra 30. let je vykreslena opravdu pěkně. 45% ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Ne příliš povedená parodie na gangsterské filmy z 30. let. V Kansas City přijde soukromý detektiv Mike Murphy (Burt Reynolds) o společníka, který je brutálně zavražděn. Za vraždou stojí místní mafie, kterou společník vydíral. Proto se do všeho zapojí i bývalý Murpyho kolega Speer (Clint Eastwood). Oba se nijak nemusejí, každý má jinou povahu, a to mělo být zárukou vtipných scén. Inu, ne každý den je u Clintů Eastwodů posvícení. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Clint se po několika hůře přijatých filmech snaží ještě naposledy před publikem uspět, aniž by musel vytáhnout nějaký ikonický western. Nápad se znovu oživeným spojenectvím s Reynoldsem tedy nevypadal zpočátku špatně, ale nakonec Clint jak už to tak bývá u něj zvykem převezme nad filmem veškerou kontrolu a na výsledku je docela vidět, že zatímco zpočátku Reynolds předstírá že Clinta nemá rád, postupem času už jde předstírání stranou. Na obhajobu jako docela zajímavého Reynoldse, tak nudnějšího Clinta musím ovšem poznamenat, že dějově se jedná o slabší záležitost. 50% ()

Galerie (44)

Zajímavosti (9)

  • Už během prvního dne natáčení došlo k nehodě. Pro rvačku v baru byla vyrobena atrapa židle z lehkého dřeva. Soupěr Mikea Murphyho (Burt Reynolds) omylem vzal ale skutečnou židli a Reynoldsovi přerazil čelist. Přestože herec trpěl velkými bolestmi, točit se muselo z rozpočtových důvodů dál, a proto si pomáhal prášky. Postupně si na ně zvykl, zesiloval dávky, až to začal být nezvladatelný návyk. Když je vysadil, tělo prudkou změnu neustálo a Reynolds skončil v kómatu, při němž málem zemřel. (ClintEastwood)
  • Natáčení se značně komplikovalo a prodlužovalo, protože obě hvězdy, jak Eastwood, tak Reynolds, měli vyjednanou možnost schvalování scénáře. Což vedlo k soupeření a častému přepisování dialogů, kdy chtěli oba vypadat lépe, než ten druhý. [Zdroj: Marc Eliot - Americký rebel - Život Clinta Eastwooda] (Mirokukii)
  • Po prestrelke na ulici, keď Eastwood kráča k autu, môžeme za ním vidieť billboard s filmom Public Enemy (1931). (MAX666)

Reklama

Reklama