Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kansas City 1935 město gangsterů: Soukromý detektiv Mike Murphy přijde při vyšetřování o společníka Swifta, který je brutálně zavražděn. Do případu se zapojuje vrchní policista Speer, bývalý Murphyho kolega. Oba se znovu setkávají, ačkoliv se v minulosti nemohli vystát: zatímco Speer je známý suchar, Murphy naopak neodbytný žvanil. Vzájemná rozpálená nevraživost je však nahrazena společným cílem dostat se k vrahům Dehla Swifta. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (56)

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Když jsem viděl film poprvé před lety na VHS nijak extra mě neoslnil. Prakticky jsem si ho pustil jen díky Eastwoodovi. No a protože Clint tam tak nějak hraje druhé housle, nechal jsem ho upadnout v zapomnění... po několika dekádách jsem se k němu vrátil abych si "upravil názor" a nestalo se. Na filmu mi už tak nevadí menší výskyt mého oblíbence, jako přehnaná grotesknost. Za to ale může věk a(nebo) doba. Při sledování žáru velkoměsta v tomto tisíciletí jsem měl opravdu pocit sledování ozvučené, barevné grotesky. Padouši jsou mírní a hloupý. A ti dobří mají vždy navrch a humor na jazyku. Je to sice pitomoučké a dětinské, ale roztomilé - jako němé grotesky :) ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Príjemná buddy gangsterka, v ktorej je toľko hlášok, akoby scenár napísal Shane Black ("Kde si sa tu vzal? Niekto kopol do kameňa, pod ktorých si doteraz žil, a tak si musel vyliezť na svetlo?"). Na imdb sa povaľujú komentáre, ktoré film zatracujú, pretože Clint je tu údajne toporný, drevený, bezvýrazný atď. Čože?! Clint je tu možno rovnaký, ako vo všetkých svojich pištoľnícko-policajtských úlohách, ale rovnako to aj funguje. Majster minimalizmu a jediný chlap, ktorý je naozaj COOL. To jeho cukanie očných kútikov, keď ho vždy niekto vyprovokuje k bitke či streľbe (napríklad kávou poliate sako pri krčmovej lomenici alebo rozbité okno auta pri pouličnej prestrelke) sa mi nikdy neomrzí. A pokiaľ potom Clint vytiahne pumpovaciu brokovnicu a začne všetko okolo meniť na výbuchy muriva a ohnivé gejzíry, som na vrchole blaha ;-).Trochu to kazí Reynolds, ktorý sa do úlohy komického hláškara veľmi nehodí, ale inak je to pohodová akčná komédia, ktorá vo svojej dobe patrila k silnému nadpriemeru. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Clint Eastwood a Burt Reynolds se neustále pošťuchují, ale zároveň i doplňují a ve finále táhnou za jeden provaz... No a zrovna tak se to mělo nejspíš dít s komediální i kriminální složkou filmu, jenomže neděje. Úvodní scéna je bez přehánění jako z filmu Terence Hilla a Buda Spencera (a trochu mě zarazila), následuje vtipnými mono- i dialogy odlehčená klasická detektivní gangsterka, která se zvrhne v mohutnou přestřelku na ulici (její finále bylo super), pokračuje další přestřelkou v autodílně (ta už byla z mnoha důvodů spíše bizarní) a všechno končí zátahem v bordelu, kde jeden z hrdinů pobíhá v kostýmu vlka převlečeného za babičku (a naštěstí je to Burt Reynolds). Kdyby si film vybral jen jeden - jakýkoliv - žánr a nebyl tak rozháraný, případně kdyby se je podařilo zázrakem sladit, mohla to být mnohem zkrátka větší zábava. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Retro gangsterka, která se nese v docela komediálním duchu. Burt Reynolds tu hraje toho komickýho a Clint Eastwood drsňáka a oba jsou super. To jejich vzájemný stírání je sranda a třeba takový předbíhání o to kdo vytáhne větší bouchačku načež Clint Eastwood vytáhne menší kanon je fakt prča. Bavily mě i gangsterské karikatury a nejlepší je když Burt Reynold vyslýchá tlustýho mafiánskýho poskoka a zapálí mu prdel :D Príma film bohužel málo známý. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Problem tyhle gangsterky je v tom, ze Benjamin tak trochu nevedel, co chce natocit, jestli nejakej seriozni mafianskej film, nebo komedii. Takze vetsinu casu to je spis regulerni gangsterka, ale cely to pusobi tak trochu v malym meritku, zadny velky vyrizovani uctu velkejch gangu, nic takovyho, tady jsou dve umrneny bandy, kazda ma tak 5 clenu a ty se mezi sebou jen tak proplacavaj. No a v tom vsem se mota Reynolds, kterej tu ma bohuzel tu vetsi roli a Clint je docela upozadenej. Ne, ze by se na to spatne divalo, jen je to proste takovy nevyrazny. Proto potesi, kdyz se obcas Clint s Reynoldsem potkaj a prohodi na sebe par urazek. Vyslednej dojem ale zachranuje posledni pulhodinka, kdy se konecne da Reynolds s Clintem dohromady a vyridi oba gangy a ziskaj zensky. Posledni pulhodina je proste takova, jakej mel bejt celej film, akcni a zaroven hodne vtipna, hlasky a urazky litaj na vsechny strany a obzvlast Clintovo nastup s brokarnou je ultimatni. Lepsi 3*. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (9)

  • Na konečné verzi scénáře se podílel i známý spisovatel Elmore Leonard, který napsal scénář k Eastwoodově westernu Joe Kidd (1972). (ClintEastwood)
  • Se stopáží 93 minut se jedná o jeden z nejkratších Eastwoodových filmů. (ClintEastwood)
  • Celosvětová premiéra proběhla 5. prosince 1984 v Los Angeles. (ČSFD)

Reklama

Reklama