Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po jednom ze svých typicky rázných zásahů je inspektor sanfranciské policie Harry Callahan přeložen z oddělení vražd do personálního. Na scéně se však objeví pětičlenné komando vyhozeného vojáka Bobbyho, které přepadne armádní sklad a odcizí zbraně, dynamit, a dokonce i rakety. Jsou sice překvapeni inspektorem DiGeorgiem a jeho kolegou, v přestřelce však oba policisty smrtelně postřelí a zmizí. Harry se v nemocnici dozví od umírajícího přítele DiGeorgia důležitou informaci, než ji však stačí využít, vrazi se sami ozvou. Ohrožují město ukradeným arzenálem a požadují milion dolarů výkupného. Je čas, aby Drsný Harry znovu vyrazil do akce. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (202)

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Ani napotřetí není dobrý zahrávat si s Harrym. Tentokrát proti němu stojí slušně vyzbrojená grupa, která se neštítí vražd ani únosu starosty San Francisca, hlavně když z toho kápnou slušný prachy. Je zbytečný psát, že si vybrali špatnej film k přežití, protože Clint Eastwood v roli Callahana s nikým zásadně nevyjednává. A neobměkčí ho ani nezkušená parťačka, kterou do akce poprvé vyfasoval .. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ze serie o Drsnym Harrym jeden z tech slabsich, problem je, ze Clint moc nezatyka, moc nehlaskuje a hlavni zaporak se moc neprojevuje a tudiz tu neni ani moc mrtvol. Navic diky tomu, ze ma Clint partacku a taky misty diky nehodici se hudbe, to obcas vyzniva spis jak parodie. Ale jinak to je docela slusna kriminalka za slabsi 4*. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Smysl Enforcera lze vyjádřit pomocí následující rovnice: Psychopatický Thomas Gottschalk terorizující San Francisco mínus (čím dál tím míň špinavější Harold, jenž dokáže naordinovat k rektální aplikaci neobvyklé tvary čípků + nový parťák probouzející v něm netušené pohnutky zastánce emancipace). To vše odmocněno jednou přesnou ránou z bazuky, která pak umožní soudnímu koronerovi zahrát si týden trvající hru "Najdi na pozemku Alcatrazu všech 259 kousků Bobbyho Maxwella". Pro ty méně matematicko-kinematograficky zdatné: V Babylonii měli Chammurapiho zákoník, ve Friscu Callahanův a soudce je nějaký pan Magnum.. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Sice už o něco slabší, ale pořád velmi silné a drsné pokračování filmu s detektivem Callahanem. Násilník je kvalitní klasická krimi ze 70. let. Brutální teroristická skupina mladých šílenců, vedená Bobbym Maxvellem, ohrožuje město a vydírá starostu. Především ale zabije Harryho kolegu De Giorgia. Známý polda poté dostává za parťáka ženu a to v něm vyvolává velké rozčarování. Postupem času se však se svou novou koulí na noze sblíží a pustí se do případu se vší vervou. Závěrečná scéna filmu se odehrává v té době už v uzavřené věznici Alcatraz, kam se Clint za tři roky vrátil s Donem Siegelem a natočil jeden ze svých klenotů. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Tenhle díl mne moc nevzal. Jsou tu podivní náboženští fanatici, kteří se ohánějí Bohem, ale nedělá jim problém zabít staříka v důchodu, který si po nocích přivydělává jako hlídač, nebo chlápka, co jen zvedá most, a ostatně i ten militantní kněz mi přišel divný - tahle rovina není moc vysvětlená a vlastně jsem pohnutky celé té skupiny nějak nechápal (jasně, šlo jim o prachy, ale přece jenom tam bylo nějaké hnutí v pozadí). I ten italský parťák tam má naznačené náboženské pozadí, mělo jít snad o nějaký kontrast? Na začátku je Harry sice opět drsný, ale jen chvilku, protože mu přidělí jako parťačku ženskou, a on změkne jak dvojka máslo. Navíc ta prdelatá Hispánka bez zkušeností pobíhá po městě, a to v saku a dlouhé sukni, tváří se věčně udiveně, aby pak prostřelila chladnokrevně někomu hlavu a řekne na to jen udiveně, ó jé, skutečně jsem se trefila? Konec vyznívá hezky absurdně, použití bazuky je sice efektní, ale stejně z celého filmu mám určitou pachuť nedořečenosti a nedotaženosti. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (14)

  • Snímek byl inspirován činy skupiny teroristů ze Symbionese Liberation Army, která vešla ve známost únosem vnučky tiskového magnáta Williama Randolpha Hearsta. (ClintEastwood)
  • James Fargo měl původně u snímku pracovat jako asistent režie, ale Eastwood, kterému se líbil jeho přístup, se rozhodl prosadit ho jako režiséra. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama