Reklama

Reklama

Lotosová lucerna

  • Čína Bao lian deng (více)

Obsahy(1)

Příběh vypráví starou pohádku o dítěti, které po mnoha přestálých útrapách zachránilo svou matku. I přes odpor svého bratra, boha Erlanga, sestoupila nebeská bohyně San Sheng Mu na zem s lotosovou lampou, vdala se za učence Liu Yanchang a poté porodila syna jménem Chenxiang. Rodina žije šťastně. Bůh Erlang ale unáší Chenxianga, aby získal lotosovou lampu zpět. Aby zachránila syna, nezbývá bohyni nic jiného, než lampu vydat – ta je pak schována pod horu Huashan. Poté, co se Chenxiangovi podaří lampu získat zpět a uprchnout s pomocí Ga Mei z nebeského paláce, se ihned vydává hledat svou matku. V kritickou chvíli rozhodující bitvy poráží Chenxiang boha Erlanga a zachraňuje svou matkou kouzelnou silou lotosové lampy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Nejmíň mě nadchl příběh. A to je dost velká chyba, protože tenhle film by na něm měl stát. Písničky sice nebyly špatný, ale hoch, co s pomocí lotosové lampy zachraňuje svou Božskou.... no nevim. Mně to nesedlo a koukala jsem na hodinky, aby film už skončil. ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

Príjemná animácia, aj keď sa miestami chcela byť niečo viac, ako v skutočnosti bola. Postavy taktiež fajn. Horšie to bolo už s príbehom, ktorý behal niečo medzi fantasy dobrodružným a pre niečim pre miminá (malý chlapec, malá opica) a veci úplne nedoťahoval. Určite tam boli náväznosti na ich (čínsku) kultúru, mytológiu, bohužiaľ pre typického Európana ich zmysel kamsi utiekal. ()

Galerie (6)

Související novinky

I like Chinese

I like Chinese

25.05.2006

Je jich devět stovek milionů v dnešním světě, a já jen říkám, raději by ses je proto měl naučit milovat, zpívá se v jedné z mnoha oblíbených písniček britské humoristické skupiny Monty Python. No,… (více)

Reklama

Reklama