Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Série děsivých událostí přivede nesourodou trojku (John Boyega, Jamie FoxxTeyonah Parris) na stopu hanebného vládního spiknutí. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (49)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Pozitivně na úvod - rozhodně to není stylově tak zaměnitelné jako ostatní současná produkce Netflixu. Bizarní mix sci-fi motivů z Get Out a The Cabin in the Woods utopený v jakože humoru - pravděpodobně proto, aby existovala výmluva, že celá zápletka nedrží úplně logicky při sobě. Nesmysly se vždycky líp zakecaj v komedii než v seriózní scifárně. Průser ovšem je, že skutečně vtipné mi to nepřišlo v podstatě ani trochu, zdejší trojlístek hrdinů (drogový dealer, pasák, kurva) prostě nemůže být normálnímu Středoevropanovi fr sympatický. Místo upřímné zábavy tak nastupují v lepším případě rozpaky, v horším trapno. Za tři hvězdy, ať nežeru, ale po povedeném traileru asi každý očekával víc. Rotteny opět o level až dva mimo, ze zřejmých důvodů. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Absolutně nechápu, co vede někoho k tomu vzít tak brutálně skvělý, svěží a elevated nápad blížící se stylu Ari Astera či Jordana Peeleho a nacpe jej do tak infantilní, trapné a neoriginální formy. Koncept je doopravdy výborný a zhostit se jej někdo z výše zmíněných, je to jasný jackpot, ale spatlat jej do wannabe komediální formy s herci, kteří nemají co hrát, s prostředím, ve kterém se není na co dívat a s useknutým závěrem, který je výsměch celému předchozímu snažení (dá-li se to tak nazvat), to chce pořádnou dávku debility. Věčná škoda, tohle je prostě jen nudný brak. Snad se alespoň můžeme modlit, aby si to převzal někdo z lepších tvůrců a přetvořil to do seriozního žánru, protože takhle by to mohla být pecka. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Na klonovaného Tyrona sem se dost těšil a výsledek je bohužel dost zklamání. Nedá se tomu sice upřít značná dávka originality, sedmdesátková blaxplotation  atmosféra je docela fajn,a Jamie Foxx je výborný, ale bohužel to všechno nezmírní fakt, že to celé nedává moc smysl a na opětovně přestřelené stopáží je to víc nuda než zábava. Nemluvě o tom, že nějaká snaha o komediální prvky je úplně mimo a vůbec to v tomhle směru nefunguje. Úplně štastné není ani obsazení Johna Boyegy do hlavní role. Ten mě zatím ani v jednom filmu nepřesvědčil, že je dobrý herec a tady to není výjimka. ..40% ()

kukkik odpad!

všechny recenze uživatele

Achjo.. člověk se snaží dát prostor všemu, zkusit i něco, co se mu od prvního záběru zdá hodně shady a tak se podívá i na takovou pitomost, jako je They Cloned Tyrone. Ono prakticky vždycky, když umění ustoupí ideologii a namísto tvůrčích kvalit se začnou odškrtávat formuláře se splněnými normami, končí to průserem. Tohle u nás dobře známe z naší stále nedávné historie, a tak to dokážeme celkem snadno vycítit na sto honů. Našim americkým přátelům tato neblahá historická zkušenost prakticky chybí a je to vidět. U nás máme v kinematografii s ideově zaměřenými snímky velice pochybných kvalit, kdy nejen coby herci ale i jako scénáristé a režiséři vystupovali lidé bez patřičného vzdělání, zkušeností či intelektu. Tito lidé bývali obsazováni pouze na základě svého původu a ideového smýšlení - totéž se dnes odehrává také v Hollywoodu a zpoza oceánu je na to velice smutná podívaná. Našinec se tedy vůbec nediví, když herecká hvězda v podobě Jamieho Foxxe vystupuje v brakovém snímku po boku (prakticky) neznámých ochotníků, vzpomeňme namátkou Hudba z Marsu (1955) aneb znásilnění pánů Marvana a Nového ve prospěch ideálů socialismu. Filmů, jako je tento, je už teď povážlivě mnoho a bude jich jenom přibývat.. a z toho je mi smutno. odpad! ()

Juto 

všechny recenze uživatele

V prvom rade musím priznať, že nebyť celkom skvelých a charizmatických hereckých výkonov od Foxxa, Boyegy a prekvapivo Teyonah Parris (ktorá ma otravovala vo Wandavision), tento film by som asi nepovažoval za dobrý. A vďaka nim som si tento film užil. To sa počíta. Prvé dejstvo začína ako gangsterský film, ale je až príliš hlúpy s priveľa popkultúrnych odkazov na to. Ale kvôli hercom to bolo vtipné a fungovalo to. V druhej polovici dejstva nastávajú zreteľnejšie problémy, film sa mení na zvláštne sci-fi, ale bez priestoru na vysvetľovanie alebo vyhýbanie sa zápletkám, viac sa sústreďuje na zábavu a odovzdávanie posolstvá, a myslím si, že celkovo , nakoniec to funguje dobre. Naozaj zvláštne, ale príjemné. 6/10 ()

Galerie (197)

Zajímavosti (17)

  • Ve filmu má cameo i režisér Juel Taylor, a to když na konci filmu Tyrone (John Boyega) a jeho přátelé sledují zpravodajství o následcích odhalení klonovací operace. Když vidí Tyronův kamarád (Juel Taylor), že jeden z klonů vypadá stejně jako Tyrone, řekne poslední větu ve filmu přímo jemu: „Nejsi to ty, Tyrone?“ (Johnny.ARN)
  • Ke konci filmu, když Tyrone (John Boyega) vychází z vinárny, visí na zdi plakát s reklamou „Somaaah“. To je narážka na drogu Soma z románu Aldouse Huxleyho „Brave New World“. Huxleyho román je dalším příběhem o sociálním inženýrství a společenské kontrole, mimo jiné prostřednictvím drog. (Johnny.ARN)
  • Erykah Badu znovu nahrála svou píseň z roku 1997 „Tyrone“ pro tento film. Některá slova ve verších byla mírně upravena, aby odrážela povahu filmového příběhu o rafinovanosti ovládání mysli. Například v jedné ze slok Badu zpívá: „And every time you come around, you gotta clone Jim, James, Paul and Tyrone,“ místo: „And every time you come around, you gotta call Jim, James, Paul and Tyrone.“ Píseň hraje během závěrečných titulků. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno