Reklama

Reklama

Soud opouští mafián Ricca, který byl uznán nevinným. Cestou Ricca s jeho kumpány odpraví maskovaný policista. Někdo vzal spravedlnost do vlastních rukou. Na případ je nasazen poručík Briggs (Hal Holbrook). K případu se ale zaplete i nevybíravý kriminalista Harry Callahan (Clint Eastwood), který byl před časem suspendován pro nepřiměřené násilí. Harry se zastaví u bývalého kolegy a získá dojem, že Charlie by mohl být oním policejním katem. Brzy dojde k další akci šíleného policisty: postřílí bavící se společnost v sídle jiného gangsterského šéfa. A zanedlouho zastřelí pasáka, který zamordoval prostitutku. Harry je povolán zpět do oddělení vražd. Zločiny však neustávají: kokainový král je zmasakrován a zanedlouho i policista, jenž chtěl do případu proniknout. Briggs je přesvědčen, že za vraždami stojí jeden z šéfů mafie a pošle Harryho, aby ho zatkl. Gang byl ale varován – a mrtvoly se začínají kupit… V pořadí druhé pokračování o drsném detektivovi Harrym Callahanovi natočil zkušený televizní režisér Ted Post (Pověste je výš, Do nitra Planety opic; TV seriál The Twilight Zone), jenž směle navázal na prvotní počin zvaný Drsný Harry. Podobně, jako předchůdce, i tentokrát si styl dobově nebral žádné servítky. Bez nutných příkras, ale zato s westernovým a noirovým zápalem, bezprostředně vykreslil horoucí ulice zločinu San Francisca a nekonečnou policejní rutinu. Na filmu se mimo jiné opět podílel vynalézavý hudební skladatel Lalo Schifrin. A jako spoluscenárista figuroval Michael Cimino, jenž s Eastwoodem o rok později natočil Thunderbolt a Lightfoot, a posléze se proslavil klasikami typu Lovec jelenů či Nebeská brána. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (252)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

70 roky chceli byť drsnejšie ale akosi sa to stále nehodilo. Dirty Harry je ale postava na nezaplatenie. Eastwood jej dodáva existenčný šarm a zároveň ňou pokladá akúsi modlu ktorá sa v rôznych odmenách objavuje v detektívnom a krimi žánry dodnes. Magnum Force je síce miestami rozvláčny a málo upršaný - New York by bol ako kulisa na nezaplatenie, ale aj napriek tomu sa mi to celé páči. Tradičný oldschool ktorý nestárne a hoci nie je ani dych berúci ani prehnane akční - je na ňom niečo vďaka čomu som sa usmieval. Je to možno trochu nostalgie ale hlavne mám rád samotárskych hrdinov čo nakopávajú zadky. Normálne by to boli 4, ale za to finále dávam plný počet. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Pane, po mostě jste jel příliš velkou rychlostí." Řešení? Zastřelit! Totéž za chůzi přes silnici mimo vyznačenej přechod. Samozřejmě jen v případě mafiánů, dealerů drog, pasáků, europolitiků a podobný havěti. Pro ostatní bych doporučoval domluvu. Pokud jsou však policisté ve svém volnu ochotni vraždit grázly, na který slepá spravedlnost nedosáhne, tak bych jim byl ochoten přispět na náboje. Harry se však se svým koltem tentokrát postavil na stranu systému, což respektuju, kryju mu záda a dost jsem si to užil. ()

Reklama

Tommy987 

všechny recenze uživatele

"A man's got to know his limitations." Lepšie, vo väčšine ohľadov lepšie ako (tiež nadmerne vynikajúci) Dirty Harry. Na jednej strane väčší bodycount, na tej druhej zas pridaný ľudský rozmer Harryho postave a radikálne odmietnutie úvah o možnej fašoidnej Harryho povahe, ktoré prichádzali na rozum pri pozeraní "jednotky". U mňa vysoká spokojnosť. 10 / 10 ()

woody 

všechny recenze uživatele

Po pravdě.V které americké kriminálce jste viděli 40 mrtvých? Nemyslím tím výbuchy, honičky, přestřelky, kde jsou lidi koseni geometrickou řadou nebo objevování hrobů sériového vraha.Ale normálně chladnokrevně zastřelené prostitutky, mafiáni, pasáci, policisté. To je Magnum Force, nejbrutálnější krimi jaké můžete vidět.Pětice samozvaných soudců ve službách zákona si dala za úkol povraždit co nejvíce sanfranciské lůzy! A daří se jim to dobře.Po čtyřech minutách filmu jsou 4 mrtvý.Po dalších deseti(minutách) dalších deset(mrtvol). Dva z té pětice hanby v uniformách se později představili jako vzorní policisté Hutch (David Soul) a jeden ze zásahovky SWAT (Robert Urich).V roli Harryho šéfa špičkový Hal Holbrook(Hluboké hrdlo!No přece nejtajemnější člověk všech dob! Jéžiš, tož se kokněte na Všechny prezidentovy muže!)Clintovi je to spíše jedno až do chvíle, kdy se stane jedním na seznamu.Fascinuje mě už ten úvod ve stylu Hříšní lidé města pražského kdy se na červeném plátně objeví Magnum 44, proběhnou titulky a Harryho kanón vystřelí.A že je tam celý film jako klaďas, proč nemůže být jen tak mimochodem zabit, že?A dojde i na honičku mezi pověstným korábem silnic a policejní motorkou.Realistické a syrové a účinné.Pro mně jeden z TOP 10 MOVIE. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Druhý Harry mi už, popravde, tak nesadol. Zápletka je zaujímavejšia, menej priamočiara – a presne to mi na jednotke chýbalo. Oproti prvej časti sa mi však zdalo, že má Harry príliš málo priestoru, jeho hlášky neboli natoľko úderné a film mal o niečo dlhšiu stopáž, ako by si zaslúžil. Tempo je neustálené a miestami som sa nudil. Finále bolo navyše naozaj divné a scéna s pádom motorky mi prišla nechcene vtipná. ()

Galerie (89)

Zajímavosti (23)

  • Motocykle, ktoré policajti používajú počas väčšiny filmu, sú motocykle Moto Guzzi Eldorado Police. Pri scénach na lietadlovej lodi v závere však boli použité motocykle Triumph 500cc T100 Tiger. Tie boli favorizované kaskadérskymi jazdcami, pretože boli ľahšie, aj ľahšie ovládateľné ako spomínané Moto Guzzis. (westerns)
  • Honička s važdícími policisty na motorkách se odehrává na dvou vyřazených eskortních letadlových lodích USS Rabaul a USS Badoeng Strait odstavených v Kaiser Shipyard v Richmondu. Obě byly v čase natáčení již vyřazené a čekaly na sešrotování. (Martensson35)
  • Natáčení probíhalo v kalifornském San Francisku. (reich)

Související novinky

Zemřel herec Hal Holbrook

Zemřel herec Hal Holbrook

02.02.2021

V požehnaném věku 95 let odešel 23. ledna americký herec nominovaný na Oscara, Hal Holbrook. Zprávu včera předala deníku New York Times jeho osobní asistentka Joyce Cohen. Holbrook se narodil se v… (více)

Reklama

Reklama