Reklama

Reklama

Soud opouští mafián Ricca, který byl uznán nevinným. Cestou Ricca s jeho kumpány odpraví maskovaný policista. Někdo vzal spravedlnost do vlastních rukou. Na případ je nasazen poručík Briggs (Hal Holbrook). K případu se ale zaplete i nevybíravý kriminalista Harry Callahan (Clint Eastwood), který byl před časem suspendován pro nepřiměřené násilí. Harry se zastaví u bývalého kolegy a získá dojem, že Charlie by mohl být oním policejním katem. Brzy dojde k další akci šíleného policisty: postřílí bavící se společnost v sídle jiného gangsterského šéfa. A zanedlouho zastřelí pasáka, který zamordoval prostitutku. Harry je povolán zpět do oddělení vražd. Zločiny však neustávají: kokainový král je zmasakrován a zanedlouho i policista, jenž chtěl do případu proniknout. Briggs je přesvědčen, že za vraždami stojí jeden z šéfů mafie a pošle Harryho, aby ho zatkl. Gang byl ale varován – a mrtvoly se začínají kupit… V pořadí druhé pokračování o drsném detektivovi Harrym Callahanovi natočil zkušený televizní režisér Ted Post (Pověste je výš, Do nitra Planety opic; TV seriál The Twilight Zone), jenž směle navázal na prvotní počin zvaný Drsný Harry. Podobně, jako předchůdce, i tentokrát si styl dobově nebral žádné servítky. Bez nutných příkras, ale zato s westernovým a noirovým zápalem, bezprostředně vykreslil horoucí ulice zločinu San Francisca a nekonečnou policejní rutinu. Na filmu se mimo jiné opět podílel vynalézavý hudební skladatel Lalo Schifrin. A jako spoluscenárista figuroval Michael Cimino, jenž s Eastwoodem o rok později natočil Thunderbolt a Lightfoot, a posléze se proslavil klasikami typu Lovec jelenů či Nebeská brána. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (253)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Skvěle uchopené pokračování, které oproti prvnímu dílu dává na odiv i chytrost a schopnost poradit si za každé situace, přičemž i beze zbraně. I když se to může na první pohled zdát jako krok zpět, opak je pravdou. Samotná postava Harryho tím dostává zcela nový rozměr, který dokonale lícuje s vrstevnatým a vtahujícím příběhem. Ve finále tedy dostaneme velmi vydařený akční snímek, v němž mám já osobně Clinta Eastwooda asi nejraději. Jen škoda té dlouhé stopáže, která bohužel nabídne několik hluchých a tím pádem i zbytečných scén. „A man's GOT to know his limitations.“ ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Triviálna kriminálka zabalená do skutočne pútavého hávu s dlhými kotletami, zvonkami štěstí a leteckými Raybenami. Calahan je spávne rovný, fízli kriváci ako lusk a mrtvolami sa nešetrí. Typ filmu, z ktorého asi nikdy nevyrastiem. P.S. Finálnu nahánačku si môžete okúsiť v GTA: San Andreas v meste San Fiero, ktoré je so svojimi scenériami (želzica, doky, vysoké ulice, loď) skoro presnou kópiou skorumpovaného San Francisca. Palec hore. ()

Reklama

Javert 

všechny recenze uživatele

V mém Dirty Harry žebříčku se Magnum Force drží ve velmi těsném závěsu za prvním "dílem". Má to vtip (Harryho hlášky jsou nezapomenutelné), má to spád, má to napínavou zápletku a kvalitní rozuzlení. Ted Post vytvořil minimálně stejnou legendu jako Don Siegel. "Good man always knows his limitations..." ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Kvalita a tón zůstává stejný, řadovýho padoucha a Harryho občasný přetažení pravomocí tu střídá hlubší, "who polices the police?" idea, počet mrtvol a ikonických scén stoupá, můj divácký problém je ale v podstatě ten samý povrchní co s jedničkou - stopáž nesmysl, bodlo by to zkrátit a nakopnout. Klade však podobnou, zajímavou otázku jako tehdy DEATH WISH, vzít či nevzít zákon do svých rukou? Tím končí moje dosavadní znalost série a jsem zvědavý, kam dospěje v dalších dílech. [morální aspekt série] ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Eastwoodovky byly svého času jako nekonečný seriál - ale aniž by zanevřelo na akci, Magnum Force svým příběhem nad ně trochu vyniká. Sice jen drobný, ale přecejen pokus o přesah tohle pozvedá nad vlnu ostatních braků o nazlobených mstitelích, kteří vezmou zákon do svých rukou a vyčistí ty zasrané americké ulice. 7/10 ()

Galerie (89)

Zajímavosti (23)

  • Honička s važdícími policisty na motorkách se odehrává na dvou vyřazených eskortních letadlových lodích USS Rabaul a USS Badoeng Strait odstavených v Kaiser Shipyard v Richmondu. Obě byly v čase natáčení již vyřazené a čekaly na sešrotování. (Martensson35)
  • Film byl natočen podle skutečných událostí, které se odehrály v Brazílii. (ClintEastwood)

Související novinky

Zemřel herec Hal Holbrook

Zemřel herec Hal Holbrook

02.02.2021

V požehnaném věku 95 let odešel 23. ledna americký herec nominovaný na Oscara, Hal Holbrook. Zprávu včera předala deníku New York Times jeho osobní asistentka Joyce Cohen. Holbrook se narodil se v… (více)

Reklama

Reklama