Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tento muzikální westernový příběh nás zavede do dob zlaté horečky, která tenkrát v Kalifornii vypukla. Dva uprchlí trestanci se stali zlatokopy a celé dny dřou za vidinou nalezeného zlata. Později si při nějaké licitaci koupí ženu a všichni tři společně den co den hledají zlato, tak jako všichni ostatní v táboře. Film byl natočen podle úspěšného muzikálu. (MVanis)

(více)

Recenze (25)

Han22 

všechny recenze uživatele

Dvouapůlhodinový westernový muzikál s Eastwoodem. Nemá to ani český dabing a CZ titulky nemají přeložené písničky, dle počtu hodnocení tady to vypadalo na obskurní záležitost, ale přitom film byl v roce uvedení v USA dost velkým hitem. A nakonec to nebyl ani takový průser, jak jsem čekal. Písničky jsou totiž docela chytlavé, film je výpravný, plný davových scén, ale zároveň dost realistický. Celý příběh se odehrává ve zlatokopeckém městečku v Kalifornii v době, kdy tu platí jen takové zákony, jaké si komunita odsouhlasí. Takže je tu spousta chlast, děvky, špína, bordel a morálka na nule. Jediný pastor co se objeví se stává terčem posměchu všech a jak se vyřeší milostný trojúhelník mezi dvěma kamarády a jednou dívkou? No prostě si je veme oba :) Dost odvážné i dnes, natož v roce 1969. Navíc je to vtipné, nechybí jedna katastrofická scéna a Lee Marvin je jako starý, věčně ožralý zlatokop na útěku před civilizací fantastický. Eastwood je víceméně sidekick (se jménem Partner), ale svůj prostor dostane. Problém je, že ve filmu o nic nejde, jen o sled mikropříběhů z obyčejného života v městečku, díky čemuž je ta délka opravdu šílená. Navíc ve finále dochází dech i zábavnost spolu s tím, jak se tvůrci urputně snaží "vyřešit" milostný trojúhelník v souladu s tehdejší morálkou. Každopádně zajímavý, netradiční zážitek a ty silnější 3* naprosto bez problémů. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Paint Your Wagon je odpovedou Lee Marvina /Man who shoot Liberty Valance/ a Clinta Eastwooda /Where Eagles dare, dolarova trilogia Sergia Leoneho/ na muzikaly 60. rokov, ktore sa v tejto dobe tocili jak o dusu /myslim, ze hlavne na West Side Story a na My fair Lady/. Obaja drsnaci aj Marvin aj Eastwood spolocne vo filme hladaju po potokoch zlato /a nielen po potokoch/ a popritom si aj zaspievaju - teda Marvinovi spev siel, bol to kurevsky dobry spevak ...  to Vychodnyles bola chodiaca katastrofa -  jeho spev znel ako zavyjanie zle trafeneho vlka. Rovnako je to aj s komedialnymi vsuvkami : Marvin pobavi, Eastwood nie /raz darmo, nemal komedialny talent Marvina, co uz/. Su tu vsak pekne sceny /na vozoch, pri rieckach a pri potokoch/, akurat ta minutaz 166 minut je prestrelena. 65 % ()

Reklama

Javert 

všechny recenze uživatele

Lee Marvin a Clint Eastwood jsou jedni z těch herců, které si člověk jako zpěváky představuje jen horko těžko. Leeovo chraptění se ještě dá přežít (k písni Wand'rin' Star se ovšem vyloženě hodí!), ale Clintovy pokusy o zpěv ve většině případů končí naprostým fiaskem. V Paint Your Wagon navíc oba musí ukázat i trochu toho komediálního talentu, což hlavně pro Marvina není takový problém - vzpomeňme na Cat Ballou. Ač mám obecně k naprosté většině muzikálů odpor, Paint Your Wagon je film s příjemnými písničkami, který by však akutně potřeboval zhruba půlhodinový ořez. Oboum hlavním hercům to navíc spolu na plátně nehorázně sekne a můžu jen litovat, že se obě drsňácké legendy nesetkaly v nějakém vážnějším filmu (krimithriller nebo čistokrevný western)... ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Dve a pul hodiny dlouha muzikalova westernova komedie, to zni jako vetsi pruser nez zarizly kozeny tanga, ale opak je pravdou. Jasne, ty dve a pul hodiny jsou prehnany, o tom zadna, ale ani chvily to nenudi a docela slusne to odsejpa. Muzikal tu je zastoupenej pouze nekolika pisnickama, bud v podani nekteryho z hlavnich hercu nebo celyho osazenstva mestecka, do deje nejsou nijak nucene nacpany, skutecne tu jde jen o to zpivani a ne nejaky priteplaly tancovani a podobne, ale hlavne jsou ty pisnicky fakt perfektni a dokonce je s prehledem zpiva i Clint, coz bych do nej fakt nerek. Jinak pribeh se nekona zadnej slozitej, pouze takova historie jednoho mestecka, od jeho zalozeni, pres rozkvet az po zanik a na pozadi romantika v podani zensky zijici s dvema chlapama, kde by clovek cekal typickej vyvoj, jako ze se pohadaj, neveru a podobne, ale nic takovyho se tu nekona. A musi se uznat, ze film je kolikrat fakt hodne vtipnej a nektery sceny jsou naprosto dokonaly. K tomu si jeste pripoctete peknou Seberg, skvelyho zarostlyho a prakticky neustale vozralyho Marvina a hlavne Clinta v hodne netypicky roli. Nepije, nekouri, nepere se, nehraje hazardni hry, na pistoli si snad ani nesahne, celou dobu se tvari jako naprostej svatousek a na vsechny je hodnej. Takze v podstate jediny, k cemu mam vytku, je nazev filmu, kterej mi prijde dost nesmyslnej. ()

WeeLass 

všechny recenze uživatele

Děj tohoto westernového muzikálu se odehrává v "bezejmenném" důlním táboře v období kalifornské zlaté horečky. Jednoho dne do čistě mužsky zastoupeného tábora přijede neznámý mormon s jeho dvěma manželkami, jehož vesničané přesvědčí jednu z nich prodat, což obrátí celý tábor naruby. Zvládnou naši dva hlavní hrdinové vést polygamistcký způsob života nebo se o překrásnou Elizabeth poperou? K tomu můžu říct jen jedno - "I ain't certain!". Natřete svůj vůz jsem objevil díky americké zpěvačce Mariah Carey, která dostala své křestní jméno právě po jedné z písniček z původní divadelní předlohy - They Call The Wind Maria (foneticky se vyslovuje stejně, psaná forma byla poupravena). Po muzikální stránce patří zásluha duu Lerner a Loewe, kteří stojí i za veleznámým muzikálem My Fair Lady. / Mé oblíbené písničky - I'm On My Way, They Call The Wind Maria, A Million Miles Away Behind the Door, There's A Coach Comin' In, Gold Fever / 90% - stačila by bohatě o půl hodinky kratší stopáž ()

Galerie (33)

Zajímavosti (7)

  • Natáčení probíhalo v Bakeru v Oregonu. (reich)
  • Eastwood (Pardner) si prosadil hlavní slovo při obsazování a trval na herečce Jean Seberg (Elizabeth), která roli nakonec dostala. Herci se poté během natáčení pustili do milostného románku, který nijak neskrývali. (Zdroj: z knihy: Americký rebel-Život Clinta Eastwooda - Marc Eliot) (Mirokukii)
  • Film, který byl kasovním propadákem, měl na tehdejší dobu rozpočet astronomických 20 milionů amerických dolarů. „Byl to průšvih, ale nemusel to být tak drahý průšvih,“ řekl k finančnímu neúspěchu snímku Eastwood. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama