Reklama

Reklama

Hoši z Brazílie

  • Česko Kluci z Brazílie (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mladý židovský lovec Barry Kohler kontaktuje svůj velký vzor, Ezru Liebermana. Lieberman je po celém světě známý jako neústupný lovec nacistů. Kohlerovi se podařilo zjistit, že se skupina nacistů vedená dr. Mengelem má sejít na tajném shromáždění v Paraguayi, a informuje o tom Liebermana. Lieberman Kohlera odbude s tím, že ví, že Mengele se v Paraguayi skrývá. Zároveň Kohlera varuje před dalšími kroky, které jsou pro něho nebezpečné. Kohler však varování nebere vážně a pokusí se setkání nacistů nahrát. To se mu sice povede, bohužel je ale při tom odhalen. Mengele Kohlera nechá svými poskoky zabít. Kohlerovu vraždu Lieberman dokonce slyší v telefonu, protože k ní dojde právě ve chvíli, kdy Kohler svoji nahrávku přes telefon Liebermanovi pouští. Lieberman z nahrávky pochopí, že Mengele plánuje zavraždění 94 pětašedesátiletých bývalých státních úředníků během dvou let. Liebermanovi není jasné, proč nacisté plánují takovouto hromadnou vraždu, a začne sbírat informace o podivných úmrtích. Pozůstalé pro mrtvých dokonce sám navštěvuje. Při těchto návštěvách si všimne zvláštního vzhledu synů zavražděných. Vždy se jedná o tmavovlasé chlapce s modrýma očima, kteří jsou svým vzhledem doslova identičtí. Chlapci se chovají panovačně a povýšeně. Lieberman také zjistí, že všichni chlapci byli adoptováni. Adopci zprostředkovala bývalá dozorkyně nacistického koncentračního tábora, Frieda Maloneyová. Lieberman ji navštíví ve vězení, kde se Maloneyová nachází po svém odhalení právě Liebermanem. Maloneyová neochotně přizná, že miminka určená k adopci připlouvala z Brazílie. V té době se k Liebermanově činnosti připojuje mladík David Bennett, člen Organizace mladých Židů. Také on pátrá po okolnostech tajemné smrti Barryho Kohlera. Lieberman navštíví ve vídeňském biologickém ústavu odborníka na klonování a dochází k hrůznému zjištění, že se Mengele snaží naklonovat nového Hitlera. Co však Lieberman neví, je to, že velení nacistické tajné organizace Mengelův projekt ukončilo, a to právě z obav před pátráním Liebermana a jeho možnými kontakty na tajné služby světa. Nicméně Mengele rozhodnutí svých šéfů nemíní respektovat a je odhodlaný v projektu pokračovat dál sám... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

InJo 

všechny recenze uživatele

Skvělý thriller s božskou zápletkou, perfektně budovanou atmosférou, tradičně kvalitní hudbou Jerryho Goldsmithe a dvěma hereckými legendami v hlavních rolích (Peck je jako psychopatický doktor Mengele geniální!). Mrazivý a originální snímek, který v sobě bezchybně kombinuje dvě stále velmi aktuální témata - nacistickou hrozbu a především klonování. Po Planetě opic, Generálu Pattonovi a Motýlkovi z mé strany další velká poklona pro Franklina J. Schaffnera. 85 % ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

3,5/5...Zaujímavý film, unikátny minimálne tým, že dobráčisko Gregory Peck tu hrá (brilantne!) výrazne negatívnu rolu. Páčila sa mi myšlienka, ktorá je zdanlivo uletená, ale vzhľadom na historické pozadie nacistických medicínskych pokusov a najmä pokrok v oblasti klonovania, ani nie veľmi sci-fi. Čo sa mi naopak nepáčilo bola rozkúskovanosť deja a nelogickosť niektorých scén, ktoré tak trochu devalvovali celok (kľúčová scéna s dobermanmi mi prišla vyslovene trápna). Inak je to v rámci všetkých filmov obtierajúcich sa o druhú svetovú vojnu celkom originálny snímok, ktorý stojí za pozretie. ()

Reklama

Maq 

všechny recenze uživatele

S odstupem dobrých třiceti let už nedokáži odhadnout, nakolik tohle dílo přispělo k vlně zájmu o nácky dožívající kdesi v Jižní Americe, anebo se na ní pouze vezlo. Ale vzpomínám si velmi dobře, že v sedmdesátých letech legendy o zástupech Bormannů kujících temné pikle docela letěly a náramně se hodily do krámu bolševické propagandě jako revanšistický strašák. Charakteristicky, byli to právě Rusáci, kteří měli dávno pod palcem důkazy, že Hitler, Bormann a další z Berlína v květnu 1945 nevyvázli živí. Jenže to tutlali. --- Snad odpoustíte starci nostalgickou vzpomínku, že ta blbá doba byla v kontrastu k té dnešní poučenější alespoň v tom ohledu, že tenkrát všichni myslící lidé u nás věděli, že když Rusové něco (ne)říkají, určitě lžou. --- Nu, za Železnou oponou se už tenkrát dělaly zpravodajství i kultura především proto, aby se na nich vydělalo, a mýty o hrozivých záhadách vždycky zabírají. Uživili se na nich i naprosto průměrní, béčkoví tvůrci, což tento film hezky dokumentuje. --- ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Kolegové z války, úkol, který před sebou máte je nejdůležitější operací, jaké se organizace KAMERADES kdy zúčastnila......“ Memento stvoření nového A.Hitlera u mě není na pořadu dne. Možná tenkrát v roce 1978, ale to je vlastně důvod, proč nemám rád starý filmy. A nezachrání ani fantasticky fanatický G.Peck. Já mám dneska prostě jiný starosti (což není problém filmu, ale můj). Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Chci se seznámit s pohlaváry ,,SS“. 2.) Uvažuji o stěhování do Paraguaye. 3.) Nevím, kdo je podle Mengeleho ,,největší muž dějin“. 4.) Přemýšlím o nějakém vynálezu. PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Boys From Brazil jsou snad prvním z výraznějších děl, které se zabývá tématem klonování. A aby toho nebylo málo, vložil Levin tuto dost možná nebezpečnou vědeckou metodu do rukou Anděla smrti, Josefa Mengeleho. A zdařila se i filmová adaptace, ačkoliv ještě aby se nezdařila, protože když máte slušný námět a k ruce taková esa, jakými jsou Laurence Olivier či Gregory Peck, nemůže to vlastně ani špatně dopadnout. V době natáčení se vše mohlo zdát jako pouhá fantasmagorie, v té dnešní však může podobná myšlenka působit znepokojivě, což filmu dodává na devíze. 80% ()

Galerie (98)

Zajímavosti (21)

  • Role Laurence Oliviera - Ezra Liebermann - je založena na opravdovém lovci nacistů Simonu Wiesenthalovi. (Javert)
  • Laurence Olivier, ktorý tu stvárnil lovcu nacistov, si zahral v roku 1976 vo filme Maratónec postavu Dr. Szella, inšpirovanú Dr. Josefom Mengelem. (MAX666)
  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu Iry Levina. (Hans.)

Související novinky

Vzkříšení Třetí říše

Vzkříšení Třetí říše

10.08.2006

Další z nesmrtelných klasik thrillerového žánru se definitivně dočká nové a zmodernizované verze. Jedná se o snímek Hoši z Brazílie, jehož znepokojivý námět týkající se snahy o vzkříšení nacistické… (více)

Reklama

Reklama