Reklama

Reklama

Frankensteinova dcera

  • USA Frankenstein's Daughter (více)
Trailer

Obsahy(1)

Los Angeles, padesátá léta dvacátého století. Polozapomenutý potomek nechvalně proslulého barona Frankensteina, Oliver Frank, žije nenápadný život jako nájemník v domě doktora Mortona. Za maskou obyčejného člověka se však skrývá šílenec, který chce pokračovat v experimentech svého předka. Jako pokusný králík slouží jeho zvrhlé mysli mladá a krásná dívka Trudy. Ta vůbec netuší, jak velké nebezpečí jí hrozí a že je jen krůček od toho, aby se z ní navždy stala opravdová Frankensteinova dcera. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (20)

tron 

všechny recenze uživatele

„Potrebujem mozog, potrebujem mozog.“ Frankensteinov potomok v roku 1950 pokračuje v rodinnej tradícii - v skladaní umelej bytosti... z mŕtvol ľudí. Filozofia o práve na lásku, život a smrť, sa vytratila, Mary Shelleyovej zostávajú oči pre slzy a príbeh je zasadením do súčasnosti zbavený posledných stôp hororovej atmosféry. Zostali slabí herci, nudná výprava a jediným plusom je raz za čas sa naprieč plátnom prepotácajúca Bytosť. Áno, vyčítať snímke z roku 1958 zostarnuté masky a podobne („spomalené“ útoky monštra na "skamenené" postavy) by bolo neférové. Ale nie tak stratu akéhokoľvek tempa a nudný scenár s nesympatickými hrdinami. NETVOR Z ČIERNEJ LAGÚNY (1954) je pritom predsa DODNES parádny horor! ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Vystihnúť atmosféru tohto snímku by nebolo ťažké. Nieje tu totiž žiadna. Scény nasledujú po scénach, niečo čo by pripomenulo gradáciu deja ani za mak. Dobová hororová jednohubka ( dá sa povedať, že boli točené desiatky ročne za pár šupiek ), pri ktorej si producenti dúfali iba v zárobok nejakého dolárika a kašľali na nejaké trvalé zapísanie sa do histórie žánru. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Režisér Cunha natočil svým způsobem zajímavý film, který ovšem fandy prvních filmů moc nenadchne. Sice natočil pár filmů, ale tento je asi nejznámější, a to už je co říct. Nějaké zkušenosti měl přesto je nedokázal provést do dokonalosti tím spíše, aby se zapsal do srdcí a paměti diváků. Osobně mám dost výhrad k celému filmu.Hlavním mínusem je samotné ztvárnění monstra. Zatímco skvělý Boris Karloff naháněl hrůzu a diváci si v té době zakrývali oči, tady se nám představilo stvoření podobné opici s plínkou na hlavě, kterého bych se nelekl ani jako pětileté děcko. Směšné pohyby a ještě divnější zvuky, které monstrum vydávalo, byly spíš k smíchu, než aby se toho někdo lekl.Další blbostí bylo zabíjení monstra. Bylo tak pomalé, že by mu utekla i moje babička o berli, ale postavy ve filmu si jen zakryli oči a začali řvát. Další nelogičnost byla v punči, který měnil Trudy v ohyzdnou ženu. Umělé obočí a umělé zuby bily přímo do očí. No a o starém doktorovi, který chodil krást do střežených laboratoří, kdy se mu zachtělo, ani nemluvím. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Čím dál víc zjišťuju, že černobílé filmy (a o to víc horory, nebo filmy koketující s hororem - jako je tenhle), mají jisté charisma a přidávají ději jistou dávku atmosféry. Frankensteinova dcera má vcelku zajímavý děj a dá se říci i zápletku. Na svou dobu jsou i masky (Mortonova dcera, frankensteinovo monstrum) vcelku vydařené - ty dnešní vypadají někdy mnohem, mnohem hůře. Trochu to ale kazí dvě věci - některé herecké výkony jsou dost slabé a některé scény hodně slabě podané SPOILER zabití dělníka monstrem např. SPOILER a tak nějak mi detektivní linie filmu nejde dohromady s tou "hororovou", připadá mi to jako nesourodý slepenec, jako kdyby na to ta "hororová" linie (opět, SPOILER proměny Mortonovy dcery a monstrum SPOILER) byla na tu detektivní trošku násilně naroubovaná.... Ale film mě mile překvapil, je rozhodně koukatelný a zajímavý. Jen jsem tak nějak v duchu čekal, kdy vykoukne Olda Nový he, he... ()

Kangax 

všechny recenze uživatele

Podpriemerná teenegerská nuda s konca 50.tych rokov. Je dobre vedieť že už vtedy producenti vedeli, že kto plní kiná, a kto je ochotní nekriticky vyhodiť prachy za nastavovanú kašu... Je to vlastne podľa rovnakej šablóny akú vídavame v podobných kvázihororoch teraz - Zoberieme známe meno, dáme tam kopec dobovej modernej hudby (najlepšie živú kapelu) a hopsajúcu a zamilovanú mládež.. Hlavné postavy sa celý film chovajú neuveriteľne debilne, aby tesne pred koncom ich osvietil duch svätý a stali sa s nich v Happy ende hrdinovia. Ach jaj... P.S. Ani neviem začo dávam jednu hviezdičku, asi s úcty k starším.... ()

Galerie (34)

Zajímavosti (10)

  • Natáčení probíhalo v Screencraft Studios na 8470 Melrose Ave v Hollywoodu (Los Angeles) v Kalifornii v USA. (noelcoward73)
  • Celý make-up monstra ve skutečnosti nosil muž, Harry Wilson. Z tohoto důvodu si tvůrce make-upu Harry Thomas neuvědomil, že to stvoření má být žena. Jediné, co mohl na poslední chvíli udělat, bylo nanést na tvora rtěnku. (noelcoward73)
  • Filmový kritik Bill Warren uvedl, že film byl nazván „She Monster of the Night“, když byl k dispozici ve formátu mm, a že „mohl být přejmenován na „The Wild Witch of Frankenstein“ pro divadlo v Chicagu. Ačkoli neuvádí jméno divadla ani důvod změny názvu, píše, že další filmy byly také přejmenovány, když byly přibližně ve stejnou dobu uvedeny v Chicagu. Britský kritik Phil Hardy o filmu také mluví jako o „Frankensteinově dceři“ alias „She Monster of the Night“. (noelcoward73)

Reklama

Reklama