Reklama

Reklama

Zloděj dětí

  • Itálie Il Ladro di Bambini (více)

Obsahy(1)

Antonio je mladý policista (karabiniér), který má odvézt dvě děti (Rosettu a jejího bratra Luciana) do sirotčince, protože jejich matka byla zatčena za to, že svou nezletilou dceru nutila k prostituci. Po cestě z Milána na Sicílii Antonio postupně nachází k oběma dětem vztah a snaží se jim alespoň na chvíli vrátit dětství, které jim bylo odepřeno. Jakou cenou za to zaplatí? Jemný a vznešený film v neorealistické duchu, který v roce 1992 získal cenu poroty v Cannes. (anniehall)

(více)

Recenze (8)

anniehall 

všechny recenze uživatele

4,5* Krásný, jemný a pomalý film Gianni Amelia v neo-realistické tradici, který je postavený na skvělých a především velmi uvěřitelných hereckých výkonech všech hlavních tří postav. Antonio má jistě morální právo soucítit s dětmi a snažit se jim vynahradit jejich ztracené dětství. Znepokojivou otázkou však je, jak na to bude nahlížet okolní společnost sešněrovaná předpisy, které sice korigují a určují chod společnosti, ale v jistých případech, aby v nich člověk lidskost pohledal. A tak sledujeme Antoniovo bezelstné, ale navýsost humánní jednání a trneme, co se stane a kdy ho uchopí ruka zákona, aby ztrestala jeho člověčenství a on se tak stal jen dalším sterilním úředníkem ve službách státní moci. Smutný, pravdivý a hluboký film. ()

štíple 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, dávám přednost novým filmům. Ale některé filmy prostě nestárnou. Dnes jsem měla možnost porovnat tento snímek Gianniho Amelia z devadesátých let s jeho nejnovějším snímkem. Nicméně Zloděj dětí u mě zvítězil. Italská realita v přímém přenosu. Poprvé jsem byla v Itálii v roce 1991, byl to pro mě v té době vrchol mých cestovatelských snů. Zloděj dětí vznikl o rok později a je to zcela jiná Itálie, než jsem v té době vnímala.... ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama