Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Příběh o krvavé pomstě, před níž ani Bůh neochrání. Za zdí ponurého kláštera se šíří strach... Čtyři nebezpeční gangsteři uprchnou z vězení. Ukryjí se na jediném místě, kam je policie nemůže následovat - v Cisterciánském klášteře. Mezi uprchlíky, připravenými zabíjet na ochranu své konečně nabyté svobody, a bezbrannými mnichy začíná boj o přežití. Ale v téhle smrtící konfrontaci není nic, jak vypadá. Uvnitř kláštera začíná peklo. (DVD Edice)

(více)

Recenze (27)

blackrain 

všechny recenze uživatele

K navození té správné hororové atmosféry přispěla hlavně lokalita kláštera, sklepní labyrint a samozřejmě klášterní hudba. Ovšem, to jsou atributy, které dokáží děsit samy o sobě a to nemusí jít nutně o horor. Se scénami s klášterem se konečně dostavilo tajemno, které jsem tolik chtěla. Škoda, že pan režisér toho na začátku tolik prozradil. Mohlo to být víc zajímavější. Nadávek je tu opravdu více než dost. Requiem je spíše thriller, ale k hororu má hodně našlápnuto. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

jmenuje se kristian. narodil se před 13 lety. zemřel před 13 lety. dostal druhou šanci. udělal obchod a žije v klášteře jako mnich. trápí se výčitkami minulosti.... vypadalo to zajímavě. pak jsem pomali zjišťoval, že hlavní hrdina je magor, který se chová úplně jinak, než by se chovat měl. a film, ve kterým je hlavní hrdina magor, se asi trhákem nestane. i když je banda čtyř gaunerů krvavá. ani ten klášter na mě nijak zvlášť nepůsobil. zbytečnej film, kterej když neuvidíte, o nic nepříjdete. ani o to, kdo se chce pomstít a kdo tehdy tu noc neumřel. ()

Reklama

cariada 

všechny recenze uživatele

Tohle celkem šlo, začalo to hodně drsně a v podobném duchu se to neslo celý film. Jenže jsou tam dvě velký nelogičnosti, který přímo bijou do očí. Za prvé, po útěku věznů, kteří skončí v klášteře, tak tam najdou jen 3 mnichy a jednu ženu, sakra kam se poděli ostatní mniši, kterých tam před tím bylo spousta?(nehledě na to kvantum masa v chladáku, pro tak málo lidí, blbost) A za druhý, ten "novopečený mnich" bývalý parták věznů, přece určitě dostal novou identitu, zvlášt, když je usvědčil, tudíž museli policajti vědět, kde je, a tím pádem by po útěku těhle věznů museli okamžitě ject do kláštera, ale tam nikdo nedorazil... Celková pointa docela dobrá i ta mě tak trochu napadla,že by to s tím něco mohlo být. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Nevím,jestli je to jen můj pocit,ale právě francouzi mi přijdou,jako by se chtěli svým stylem natáčení přiblížit co nejvíc k tomu hollywoodskému,a tím nemám namysli pouze produkci Luca Bessona.Requiem se snaží být za každou cenu drsný a cool,ale stejně jako ostatním to nevyšlo ani tentokrát.Vesměs nemasný,neslaný herci(tedy až na ústředního padoucha,ten možná cool byl,ale zároveň i krapet tucťáček),zápletká průhledná jako sklo již od prvních minut,atmosféra ponurého kláštera je tísnivá sama o sobě,to se k tomu nemusí dosazovat už vůbec žádný děj,natož takhle nablblý,pár výstřelů,pár vulgárností,sem tam zbytečně mrtvý a kde nic,tu nic.Pro Requiem mi bohužel přišlo na mysli přísloví:Málo peněz,málo muziky.A s provařeným námětem navíc je to úplně na...! ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nechapu to nizke hodnoceni, me se tenhle film dost libil. Pribeh sice nepatri mezi nejpropracovanejsi, par "necekanejch" zvratu bylo vcelku predvidatelnejch, ale je hodne drsnej. Po celou dobu je film dost drsnej, ale zaverecna pulhodinka je fakt brutalni. Herci nejsou nejhorsi, samozrejme, ze obcas prehravaj, ale to uz tak nak od neznamejch francouzskejch hercu cekam. Ale Markus a Christian se povedli, ty jsou super, navic ma Markus par slusnejch hlasek. Hlavni prednosti tohohle filmu je misto, kde se film odehrava. Klaster uz je sam o sobe docela tajemnej, ale kdyz se k tomu prida banda drsnejch vrahounu, hodne drsna (misty kostelni) hudba a hodne vychytana kamera, tak to da dohromady paradni atmosferu, ktera vas udrzi napnuty az do konce. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama