Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá policejní komisařka Emmanuelle Barsac vyšetřuje smrt mladé ženy. Není pochyb o tom, že jde o sebevraždu, ke které zřejmě které vedly silné citové pohnutky, protože dívka před smrtí prožívala intenzivní milostný vztah. Když je nedlouho poté volána k další podobné sebevraždě, uvědomí si, že oba případy mají nejen řadu nečekaných souvislosti, ale jsou ve svém scénáři téměř totožné. U obou najde v kůži vázaný výtisk staré legendy o Tristanovi a Isoldě, obě si vedly deník a Emmanuelle zjistí, že zápisky v obou popisují téměř identický průběh milostného vztahu. Po studiu dalších podobných sebevražd mladých žen z minulosti je vyšetřovatelka stále více přesvědčena, že narazila na stopu neobvyklého sériového vraha. Svůdce, který své oběti okouzlí, svede, obratnou manipulací se slovy je přesvědčí, aby zpřetrhaly všechny vazby s přáteli i rodinou a nakonec je pozvolna přesvědčí k tomu, aby spáchaly sebevraždu. Emmanuelle, která má sama problémy s citovým životem se stává případem posedlá a to ještě netuší, že může jít o život i jí samotné. To když jí cestu zkříží tajemný muž, který ji okouzlí, ale současně v ní vzbudí podezření, že právě on by mohl být hledaným smrtícím romantikem, kterému přezdívá Tristan. Pokouší se ho odhalit pomocí drobných lstí, on však dokáže pokaždé uniknout a co víc, pomalu si ji začíná podmaňovat. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Tohle si rozhodně nespletete s běžnou epizodou televizního detektivního seriálu. Může za to zejména hlavní hrdinka v přesvědčivém podání Mathilde Seigner. Při jejích schůzkách s odbornicí na psychopatologii jsem si vždycky říkal: která z nich je víc mimo? Na tuhle otázku možná neodpověděl ani závěr, který to celé hezky postavil na hlavu. Zajímavý film. ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Thriller tentokrát z Francie? Vlastně proč ne. Napětí a atmosféra výtečné, k tomu ještě ironický ("tady nejsme v Americe, abychom vyřešili případy za minutu") někdy až cynický humor (na pitevně:"No když mi sem někoho přivezou, tak už si s ním moc nepopovídám"). A konec? VÍC než překvapivý. Film nám navíc ukazuje, jak může být nebezpečné vsugerovat si myšlenku, která nemusí být pravdivá. Ale plným počtem hodnotit nemůžu, ten konec mi přijde přece jenom trochu nedomyšlený. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama