Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtyři ženy stráví noc v horách ve starém opuštěném sanatoriu. Každá z nich se následně dostane do zlých rukou doktora, který je nutí, aby sály krev. Musí proto bičovat všechny nevinné panny z vesnice, aby mohly lízat jejich čisté vytékající rány. (noelcoward73)

Recenze (9)

Mariin 

všechny recenze uživatele

Nádherně kýčovitý, slaboduchý gotický horor, odehrávající se v Karpatech v 19. století. Po španělském způsobu volně historizující kostýmované ženy, z nichž ale přímo sálá estetika 60.-70.let. Hnedle čtyři krasavice (dvě argentinské herečky, jedna Němka, jedna Francouzka) přijíždějí dostavníkem k Drakulovu hradu! Jaká to příležitost pro hraběte (Paul Nashy)! Aguirre by tu hravě konkuroval Hammerovkám, ale -bohužel- příliš přitlačil na pilu, aby si zajistil komerční úspěch. Přehnal to s krvavými a násilnými scénami (což u něho arci není náhoda). Škoda, kdyby se film sestřihal, byla by z toho příjemná, barvitá hrůzná pohádka se všemi typickými atributy klasického žánru. Takto ale jen za 3. ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Tú romantickú linku by som trošku skrátil, lebo mám pocit, že aj samotní tvorcovia sa v nej akosi zamotali, ale to už k Naschymu patrí. Aj hudba, ktorá mi nie vždy sadla, iná bola skvelá. Ale inak paráda. Krásne a sexy ženy, nádherné lokácie okolitých lesov, príbeh(menej je niekedy viac!- narážam na tie romantické subploty a "pravidlá")-Sanatórium, legendy okolo neho, história...Zopár šťavnatých gore momentíkov, troška krásnych ženských tiel, vynikajúce masky upírov a klasické mlhy a spomalené zábery, nádherná gotická výprava, uhraničivý a zo všetkých síl sa snažiaci Naschy ako titulný gróf...Napriek miniatúrnym "chybičkám"(subjektívnym) je to svižný, zábavný(geniálna scéna s kosou!), atmosferický eurohoror, ktorý by žiadny fajnšmeker a fanda eurokultov nemal minúť. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Španělský Dracula je na pomezí romantiky a gotického horroru. Najdeme zde oblíbené rekvizity žánru - tajemné sanatorium opředené děsivými legendami, které připomíná interiérem gotický hrad, sklepení s pavučinami a krysami, les a všudypřítomná mlha. Osádka vozu - čtyři půvabné dívky a jeden mladík - má nehodu v kraji, kde se daří mýtům o upírech. Ztráta kola od vozu a zabití kočího koněm je donutí vyhledat rychle přístřeší před blížící se tmou a bouří. Jakmile projdou zrezivělou branou, je osud většiny z nich zpečetěn. Upíří útoky jsou pěkně krvavé, nechybí častá a půvabná dívčí nahota. V rámci rituálu dojde i na kruté bičování. Upíři se vznáší jak éterické bytosti na koberečku z mlhy a pomalu a tiše plují ke svým obětem. Plameny svící se bojácně chvějí a smrt počne spřádat sítě okolo temného sanatoria...Jen drobná výtka - P.Naschy má sice oči uhrančivé, ale krvavé oči Ch.Lee jsou přeci jen démoničtější... ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Naschy sa mi neraz predstavil aj v šťavnatejších kúskoch, ako je tento...ale je zase pravda, že to občas prepískol a bol z toho trash, ktorý sa mohol kľudne do odpadu aj hodiť. Toto upírie podanie, je niekde medzi tým. Je to mix romantiky a hororu, pričom tá hororová vynikne lepšie, už len kvôli tomu, že má na dobu vzniku pomerne odvážne scény. Eurotrip, ktorý len tak nezapadne ani o ďalších 50 rokov. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Naschy extrémně zklamal. Teda ne on spíše jako režisér. Na 80 minut se to těžce táhne a ta upíří tématika je strašná. Romantické pokusy naprosto selhávají naprostou tupostí herců a hodně špatných exteriérů které vypadají děsně lacině. Naschy se moc na Drakulu nehodí a furt jsem čekal kdy se promění na Daninského. Krev či nějaká atmosféra tu prakticky neexistuje. Bohužel tohle nezafungovalo. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • Film má dve verzie: A to medzinárodnú aj americkú, ktoré obsahujú nahé scény herečiek, a španielsku, ktorá nahotu neobsahuje, alebo len zriedkavú. (westerns)
  • Muž je seknutý sekerou do hlavy a počas úvodných tituliek je päťkrát ukázané, ako padá zo schodov spomalene. (westerns)
  • Na rozdiel od niektorých zdrojov tento film nikdy nevyšiel pod názvom Vampire Playgirls. (westerns)

Reklama

Reklama